![]() |
| |||||||
| Registrovať | Site Spy | Zoznam členov | Darovanie | Hľadať | Dnešné príspevky | Označiť témy ako prečítané | Pravidlá fóra |
|
![]() |
| | Thread Tools |
|
| |||
| |||
| To je dlhý príspevok, ale já naozaj potrebujú vašu pomoc, tak prosím vziať čas čítať! Já jsem se na nákup servera pre moje malé podniky a vhodný softvér (OS, zálohovací softvér, atď). Mám veľmi obmedzený rozpočet (rád by som si niečo pod 500 libier, najlepšie menšie, ale tiež sa bude tráviť trochu viac ak je to potrebné). Musí mať Microsoft server OS na to, ako som sa na spustenie databázy intenzívnej CRM aplikácie na serveri je v budúcnosti. To sú hlavné úlohy servera musí vykonať: - Podpora klienta 3 ks - Tlačiarne - Skladovanie spoločného podniku, dokumentov a súborov - Centrálne záložné miesto pre všetky klientské ks - Diaľkový prístup spoločnosti dokumentov - Beh databáze intenzívnej server application / CRM - Nie ste si istí, čo sa podieľajú na chode svojho vlastného servera pre e-maily, ale já jsem vyplatením 20 libier za mesiac, za 3 X 2GB výmene email škatule od fasthosts. By pekné, ako sa zbaviť tohto úkor Z môjho výskumu a zvažuje môj obmedzený rozpočet, som myslel ze ide o nasledujúce nastavenia: - HP ProLiant server - Windows Small Business Server 2003 - 1 x 500Gb HDD (priestor pre 3 extra disky) - teplej prohoditelný - Dve jadrá CPU - 1GB RAM - Použitie 1TB externý USB pevný disk (Laci) pre záložný server Hovorila som s niekoľkými ľuďmi, ktorí mi odlišné odporúčania, tak som chcel prísť na to, aby tu nejaký znalecký posudok. Rovnako ako vaše rady, odpovede na niektoré z týchto otázok by ocenili: - Páskové mechaniky Zdá sa, že najčastejšie server záložné riešenie, ale disky sú tak drahé? Prečo sú páskové mechaniky na najčastejšie riešenie? Je to zlý nápad urobiť zálohu na 1TB USB Laci externé HDD? (Som si vybrala túto hraničné náklady teraz) - Po druhé, mám myslieť, ako sa viac ako jeden pevný disk? - Neviem, čo je to RAID radič je, ale ľudia hovoria mi, že by mala zvážiť, ako sa jeden? - Mal by som byť väčšia RAM alebo väčšia HDD, alebo je to dostatočné na to teraz? - Windows Small Business Server 2003 to vyzerá ako by bolo o niečo ľahšie ako pre správu systému Windows Server. Mám právo pri voľbe tohto servera OS? Nechcem ísť do očividnej Spôsob, ako potřebuju každú penny Můžu mojej ruke hned, ale tiež nechcú nepravdivé ekonomík. PROSÍM môžete ľudia pomáhajú mi. Akú server by vám odporúčame jdu pre? Prosím, môžete mi poskytnúť odkaz na nejaké dobré vopred systémy vonku (napr. od podobné obchody www.ebuyer.com ). Napokon, skúste vysvetliť technické podmienky vo Vašej odpovedi nejsem odborník na všetky! Vďaka |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Ach nie! Stratil som celý príspevok! Eek. No uvidíme ju prepísať. USB bude oveľa pomalší, než si myslíte, aj keď spustenie Cron robiť každonoční zálohovanie. Má aj zlyhania, ktoré je rovnaké ako pravidelný pevný disk, takže je lepším riešením sú dva alebo tri disky v RAID 5, čo znamená, ak jeden alebo viac HDD zlyhá môžete ho nahradiť / a mať vaše dáta stále. Páska je len za to, ak .. dobre .. stojí to za to. Výhody sú kapacity, náklady (najmä tie dva, stačí zachovať nákupe viac pásky), a spoľahlivosť, ak sú viac prospelo viac HDDs potom je to správna cesta. Já bych vážne uvažovať o vybudovanie server sami alebo platobnej niekto stavať ju stratiť režijné HP bude hodiť na vás. Prinajmenšom používať niečo ako Ibuypower že nebude nadsadit vás v tomto smere. Server kupujúcich mať horšie ako desktopu ako kupujúci je to predpokladať, že každý, kto si kúpi server bude môcť zaplatiť z nosa. A dobrý server prípadu by mal umožniť, modularita, takže by ste nemali prísť o niečo ide z prebuilt. A Xeon E3110 systém s viac pevných diskov (asi 3) v RAID 5, dobrej pamäte RAM (2GB je naozaj minimum pre desktopové systémy, a ak vy budete robiť tak intenzívna, že chcete mať čo najvyššej možnej miere) to, že vec, ktorá vám umožní swap ty HDD a bez otvorenia celá vec by mala svojho rozpočtu. Ak to nie je voľba, já bych zvážila nákup HP ako základňu a objednávanie minimálne ďalšie GB RAM (ak nie viac) a aspoň jeden pevný disk. Kapacita otázkou bude subjektívne: Neviem, koľko dát ste bude Chrumkavý a či 500s dva alebo tri 350s alebo tri 250s alebo podobne bude dostatočná, ale majte na pamäti, že je to dobré rozložiť ju na viac diskov, rovnako ako je to možné.
"Miloval som na P182 toľko, že pri mojej manželky bol systém všetkých hlučných a potrebné najrôznejšie čistenie, kúpil som jej jeden. Potom, keď som chcela mačku jsem koupil P182. K P182 nie je mačka sama o sebe, ale je to stále vynikajúca kúpiť. " Môj systém: 日夏子
|
|
| |||
| |||
| Ahoj Carbon, ďakujem za Vašu odpoveď. Jediný dôvod, prečo som zvažuje vymeniteľný HDD je v tom, že by som mal byť schopný vziať moju zálohovanie vypnúť-mieste len v prípade, že vlámanie, požiar, atď Tiež páskové jednotky sú tak drahé! Já oceňuji, že páska médií je lacná, takže mám právo myslieť si, že si myslíte, že by som mal investovať v páskové jednotke a hromada pásky? Tiež som premýšľal, čo si myslíte o zálohovací softvér pre server preddavkov na pásky vymeniteľné médiá alebo HDD. Bude Windows Small Business Server 2003 zálohovací utilita je dostatočná (pár ľudí, ktorí pracujú v IT predajcu spoločnosti si myslím, že to nie je dobré pre vážne použitie), alebo by mali platiť aj pre Symantec Backup Exec (čo je sooo drahé!)? Existujú nejaké lacnejšie alternatívy tam na Backup Exec? Tiež je Windows Small Business Server 2003 je cesta? Ak mám ísť pre viac pevných diskov, mám dostať RAID radič? Tiež to, čo je presne RAID a účel RAID radiče? Napokon, čo si naozaj myslím, že možno uložiť viac ako 100 libier, ak dostanem server postavený? Ide o to, že ma priťahuje k získaniu HP ProLiant je 3 roky záruky dávajú sa s nimi (Dell zadarmo cez nos pre toto) a niekto mi povedal, že tento ILO (integrované svetlo out) je obsiahnutá v HP Proliants je naozaj dobrý. Ospravedlňujeme sa za všetky otázky, ale já naozaj vážime vašej pomoci. |
|
| |||
| |||
| Môže byť za to urobiť páskové jednotke, ak odváženého proti HDD riešenie je lacnejšie / efektívnejší v dlhodobom horizonte - možno tiež použiť externé SATA pripojenie, ktorá by vám prenositeľnosť (a rýchlosť!), Ktoré potrebujete. Ak ide o RAID řadič - RAID je v podstate redundantní systém, ktorý "prúžky" Vaše údaje z viac HDD, umožňuje redundanciu v prípade zlyhania. Niekedy je to stojí za to si kúpiť RAID radič, niekedy sa na palube RAID (na doske), je dost. Tu je výrobku. I nebude navrhovať zriadení servera bez nejaký RAID! Pokiaľ ide o softvér, som naozaj nedá povedať. Nemám skúsenosť s Windows server záložnej veci. Náklady Otázkou je variabilný - čo ProLiant systému boli jdeš na nákup? Záruk by nemali byť problém, serverovej časti majú zvyčajne veľmi dlhé záruky, na vrchole často celoživotné záruka klásť na počítačovú častí všeobecne. Jediná nevýhoda je musel poslať späť časť, nie celú krabici, ak niečo zlyhá, a nemajú rovnaký druh "chodit-you-cez" podporu HP má. Ak existuje podstatný rozdiel náklady, je to niečo, čo by odporučil, najmä ak máte niekoho skúseného na administ. MOP je naozaj len bude významným prínosom, ak ste odkrvovacieho servera v Datacenter. Zdá sa, ako by tomu tak, budete mať fyzický prístup takmer po celú dobu tak vzdialenú správu by nemal byť veľký, že na dohodu. Nemôžem uveriť, že by som túto funkciu, vo Windows boxov pri jednoduchom SSH môžu urobiť veľa rovnakých úloh na Unixe.
__________________ "Miloval som na P182 toľko, že pri mojej manželky bol systém všetkých hlučných a potrebné najrôznejšie čistenie, kúpil som jej jeden. Potom, keď som chcela mačku jsem koupil P182. K P182 nie je mačka sama o sebe, ale je to stále vynikajúca kúpiť. " |