![]() |
| |||||||
| Регистрација | Мапа Спы | Мембер Лист | Донације | Претраживање | Тодаы'с Постс | Означи Све Форум Као Прочитани | Форум Рулес |
|
![]() |
| | Тхреад Тоолс |
|
| |||
| |||
| То је дуг пост, али ЈА стварно потреба твој помоћ тако да Вас молимо узети времена за читање! Ја сам хандсоме за куповину сервер за мој мали пословни и одговарајући софтвер (ОС, резервне софтвер, итд). Имам врло ограничен буџет (хтео бих добити нешто испод £ 500, по могућности мање, али исто тако ће се потрошити мало више ако је потребно). Она мора имати сервер Мицрософт ОС на њему као што сам ја у потрази за коришћење базе података интензивне примене ЦРМ сервера на њега у будућности. То су основне задатке сервер треба обавити: - Подршка клијента 3 комада - Штампање - Стораге заједничких компанија докумената и датотека - Средња резервној локацији за све клијенте ком - Даљински приступ документима предузећа - Покрени сервер базе података интензивне апплицатион / ЦРМ - Нисте сигурни шта се укључе у покретање мој Ексцханге Сервер систем за е-маилове, но ја сам исплате 20 £ по месецу за 3 Кс 2ГБ размену е-поште из кутије фастхостс. Било би лијепо да бисте добили ослободити од данашји костим Из мог истраживања и разматрања мој ограничени буџет, био сам размишљања иде за следећа постава: - ХП Пролиант сервера - Уиндоус Смалл Бусинесс Сервер 2003 - 1 кс 500ГБ ХДД (простор за 3 помоћни погони) - хот суаппабле - Дуал Цоре процесор - 1ГБ РАМ - Користите 1Тб вањски УСБ хард диск (Лацие) сервер за безбедносне копије Сам говорио да је неколико људи који су ми дао препоруке за разлику, тако да сам хтела да дође на то овде да бисте добили неки вјештачити. Као и својим саветима, неке одговоре на та питања би било поштовати: - Тапе погоне чини се да су најчешћи серверу бацкуп решење, али су погони су толико скупо? Зашто су погони врпца се најчешће решење? Да ли је то лоша идеја за направити резервне копије на 1Тб УСБ Лацие спољни ХДД? (Ја изабрао ово ограничење трошкова за сада) - Друго, да се мисли на добијање више од једног хард диска? - Не знам шта је РАИД контролер, али људи говоре ми треба размотрити узимајући један? - Да ли се добити више РАМ-а или већи ХДД, или је то довољно за сада? - Уиндоус Смалл Бусинесс Сервер 2003 звучи као да ће то бити мало лакше управљати него Уиндоус Сервер. Ја сам право у одабиру овом серверу ОС? Не желим улазити у моду, као нуклеарног уништења на много начина да требам сваки пени могу подићи своју руку на право затим, али ја такође не желе лажно економијама. МОЛИМО можете хоусефолд хелп ме оут хере. Какав би ли ми препоручити серверу идем за? Молимо можеш ми дати линк на сваком добром прецонфигуред системи вани (нпр. као што је из складишта ууу.ебуыер.цом ). Коначно, покушајте то објаснити техничке услове у одговоре јер ја нисам стручњак на све! Хвала |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Ох но! Изгубио сам цео пост! Еек. Па ћу Поново унесите га. УСБ је идући да буде пуно спорији него што мислите, чак и ако покренете црон јоб направити резервне копије сваке ноћи. Такође има учесталост квара који је исти као и редовне врстом диску, тако да је боље решење је два или три дискова у РАИД 5, што значи да ако је један или више ХДД не можете заменити га / их и даље имају своје податке. Тапе је само ако се исплати .. .. то је добро исплати. Предности су капацитети, цене (посебно оне две, можете задржати више куповања трака), те поузданост, ако су оне боље служио више ХДДс онда да је то пут. Ја би озбиљно размислити о изградњи серверу сами или платите некоме да изгради га изгубити дометнут ХП'с гонна роад на вас. У најмању руку, нешто слично Ибуыпоуер користите да вам неће наплатити више у том погледу. Сервер купци су га гори од десктоп купаца као што је претпоставити да свако ко купи сервер ће бити у могућности исплатити нос. Добар серверу случају би требало допустити модулариты, тако да не би требало изгубити ништа што иде од пребуилт. А Ксеон Е3110 систем са више тврдих дискова (можда 3) у РАИД 5, добру количину РАМ-а (2ГБ је стварно минимум за десктоп системе, а ако идете да се ствари раде интензивне желите имати онолико колико је могуће) , а случај који вам омогућава да суап оне ХДДс и одјаве без отварања целу ствар треба да се уклопе буџета. Ако то није опција, ја би размотрити куповину ХП као базу и наручивање барем још један ГБ РАМ-а (ако не и више) и најмање један додатни тврди диск. Капацитет је проблем ће бити субјективан: не знам колико је података идете црунцхинг бити и да ли 500с два или три 350с или три 250с или слично ће бити довољно, но то треба имати на уму да је то добро да га се проширила на више дискова колико је то могуће.
"Ја љубио П182 толико да, када је моја супруга је систем био гласан и све потребне све врсте чишћења, купила сам јој један. Затим, када сам хтела мачку сам купио П182. Тхе П182 није мачка по себи, али то је још увек одличан купити. " Мы Сыстем: 日夏子
|
|
| |||
| |||
| Царбон Хи, Хвала Вам на Вашем одговору. Једини разлог зашто сам разматрања уклоњивим ХДД је да ми је потребно да бисте могли узети мој офф-сите бацкуп само у случају једне провале, пожара, итд Такође, трака погони су толико скупо! ЈА донт ценимо, ипак, да је врпца медија јефтини, тако да сам у праву размишљам за коју сматрате да би требало уложити у погон и касету хрпа од касете? Такође сам питају шта мислите о бацкуп безбедносне копије послужитељског софтвера за медије на касету или уклоњивим ХДД. Хоће ли Уиндоус Смалл Бусинесс Сервер 2003 бацкуп Утилиты бити довољно (пар људи који раде у ИТ дистрибутера компаније мислити своју 'не добар за озбиљну употребу) или бих требао бити исплате за Сымантец Бацкуп Ексец (који је сооо скупо!)? Има ли јефтиније алтернативе тамо до Бацкуп Ексец? Такође, је Уиндоус Смалл Бусинесс Сервер 2003 на начин да се иде? Ако сам то ићи за више тврдих дискова, требам да добијем РАИД контролер? Такође, оно што је РАИД тачно, а сврха је РАИД контролер? На крају, да ли ви стварно мислите да могу сачувати више од 100 £ ли добити серверу изграђено? Оно што ме привукло како један ХП Пролиант је 3 године гаранције дају са њима (Делл набоја кроз нос за то), а неко ми је рекао да је ИЛО (интегрисана светла оут) функција у ХП Пролиантс је стварно добар. Жао ми је за сва питања, али ја стварно поштовати ваша помоћ. |
|
| |||
| |||
| Он мај бити вредност то то учинити јединица траке ако измјерих против ХДД решење је јефтиније / ефикаснији на дуже стазе - можете користити спољни САТА порт који би вам носивости (и брзо!) Вам је потребна. Што се тиче РАИД контролер - РАИД је у основи залихости система да "пругице" ваше податке за више ХДДс, чиме редунданција у случају квара. Понекад се исплати купити РАИД контролер, понекад је онбоард РАИД (на матична плоча) је доста. Ево члан. Не бих предлажемо постављање сервера без неких врста РАИД! Што се тиче софтвера, ја стварно не могу рећи. Немам искуства са Уиндоус сервер бацкуп ствари. На питање је варијабилном трошкови - што су систем ПроЛиант идеш купити? Гаранције не би требао бити проблем, сервер дела обично имају јако дуго гаранције, на врху често доживотно гаранцију заодјенусте делова рачунара у целини. Једини доунсиде је власништво послати део леђа, уместо на целу кућицу ако нешто не успе, а не исту врсту "ходате ти кроз" ХП има подршку. Ако постоји значајна разлика цене, то је нешто што бих препоручио, поготово ако имате неко искусан да управљати. МОР је заиста једини идући да буде значајна корист ако сте приљепљивање вашег сервера у Датацентер. То не изгледају као што је то случај, да ћете имати физички приступ готово све време, тако удаљеног управе не би требао бити да је велики посао. Не могу веровати да би би се ова функција на Уиндоус кутије кад једноставан ССХ можемо направити много за исте задатке на Уникс кутија.
__________________ "Ја љубио П182 толико да, када је моја супруга је систем био гласан и све потребне све врсте чишћења, купила сам јој један. Затим, када сам хтела мачку сам купио П182. Тхе П182 није мачка по себи, али то је још увек одличан купити. " |
![]() |
|
| Боокмаркс |
Сличне теме | ||||
| Нит | Тему започео | Форум | Одговори | Задњи Пост |
| Изградња малих Бусинсс Сервер | русселлуоод | Генерал Хардуаре Цхат | 2 | 20 аугуст 2009 21:21 |
| Уиндоус Бусинесс Сервер за 60 Клијенти | змај | Генерал Хардуаре Цхат | 8 | 22 фебруар 2009 12:53 |
| Не може одабрати многи предмети | СирЗацх666 | Уиндоус Оператинг Сыстемс | 1 | 17 децембар 2007 07:05 |
| Како да Булд пословни систем, управљање пословном систему? | 597 | Уопштено Софтуаре Цхат | 2 | 3 децембар 2007 12:30 |
| Било која власницима малих предузећа? | куинда | Офф Топиц Дисцуссион | 2 | 17 новембар 2006 05:51 |
| Тхреад Тоолс | |
| |