az-öz

Magazine
Go Back   Bilgisayar Suyu > Bilgisayar Donanımı > Genel Donanım Sohbet

Register

Lütfen bana küçük işletme için uygun bir sunucu seçin yardımcı olabilir

Reply

Konu Araçları
Old 2 Haziran 2008, 15:00
Yeni Üye Grubu

Bu uzun bir yazı ama ben bu kadar okumak için zaman ayırın lütfen yardıma ihtiyacım var gerçekten! Ben küçük işletme ve uygun yazılım (işletim sistemi, yedekleme yazılımı, vb) bir sunucu satın almak için arıyorum. Ben (I £ 500, tercihen daha az altında bir şeyler almak için, ama rica ediyorum gerekirse de biraz para harcayacak) çok sınırlı bir bütçe var. Ben üzerinde gelecekte yoğun CRM sunucu uygulaması bir veritabanı çalışması için arıyorum çünkü bir Microsoft sunucu işletim sistemi olmalıdır.

Bu sunucu gerçekleştirmek için ihtiyacı olan temel görevleri şunlardır:
- Destek 3 adet istemci
- Baskı
- Depolama ortak şirket belgeleri ve dosyaları
Tüm istemci bilgisayarlar için - Orta yedekleme konumu
Şirket belgelerin - uzaktan erişim
- Bir veritabanı sunucusu yoğun uygulama / CRM
- Bu ne e-postalar için kendi Exchange Server sistemi çalıştıran katılır emin, ama fasthosts 3 X 2Gb değişimi e-posta kutuları için £ 20 ayda dışarı ödeme duyuyorum. Güzel olurdu için bu gideri kurtulun

Benim araştırma ve sınırlı bütçe düşünüyor, ben aşağıdaki kurulum için gitmeyi düşünüyordum:
- HP Proliant sunucu
- Windows Small Business Server 2003
3 İlave sürücüler için - 1 X 500Gb HDD (boşluk) - sıcak swappable
- Çift çekirdekli işlemci
- 1GB RAM
- Sunucu destek için harici bir 1Tb USB sabit disk (Lacie) kullanın

Bu öneriler farklı bana verilen bir kaç kişi, bu yüzden bazı uzman görüşü almak için buraya gel istedim konuştum. Sizin tavsiye yanısıra, bu soru için büyük mutluluk duyacağız cevaplar:
- Şerit sürücüler en yaygın sunucu yedekleme çözümü, ancak sürücüleri çok pahalı mı? Neden kaset en yaygın çözüm sürücüler? Bu kötü bir fikir olduğunu bir 1Tb USB Lacie harici HDD'ye yedek almak? (Şimdi maliyetleri sınırlamak için) Bu seçti
- İkinci olarak, Birden fazla sabit disk almanın düşünme olmalıdır?
- Bir RAID denetleyicisi ne olduğunu bilmiyorum, ama insanlar Ben elde bir düşünmelisiniz bana anlatıyorsun?
- Ben, daha fazla RAM veya daha büyük HDD alma ya da bu şimdilik yeterli mi?
It is a bit Windows Server daha yönetmek daha kolay olacaktır - Windows Small Business Server 2003 geliyor. Bu sunucu işletim sistemi seçmede doğru mu?

Ben gibi doğru şimdi ellerimi alabilirsiniz her kuruşun ihtiyaç tarafından moduna gitmek istemiyorum, ancak ben de sahte ekonomileri istemiyorum. Lütfen arkadaşlar bana yardımcı olabilir. Sunucu Ne tür bir ben çıkmak tavsiye ediyoruz? Lütfen beni iyi önceden sistemlerine orada (mağazalar gibi örneğin bir bağlantı sağlar www.ebuyer.com ). Son olarak, lütfen gibi bir uzman hiç değilim cevaplarnza teknik terimleri açıklamaya çalışacağız! Teşekkürler
Old 2 Haziran 2008, 17:17
Bağış Grubu

Oh hayır! Ben tüm yazı kaybettik! EEK. Peki ben Retype edeceğiz.

USB çok daha yavaş olarak düşünmek bile, gece yedek bir cron çalıştırmak olacaktır. Ayrıca, bu nedenle daha iyi bir çözüm RAID 5 olan bir veya birden fazla HDD bunun yerine başarısız demektir iki ya da üç teker bunu normal bir sabit disk gibi bir başarısızlık oranı var / onları ve hala veri var.

Teyp sadece eğer .. iyi değer .. o buna değer. Avatajları kapasite, maliyet (özellikle de iki, sadece daha fazla kaset satın alma), korumak ve güvenilirlik, eğer o iyi olduğu için yol daha HDDs sonra tarafından servis edilir.

Ben ciddiye kendiniz sunucusu yapı dikkate alacağını veya yapılacağını birisi ödeme size atmak için tepegöz HP'nin olacak kaybedecek. En azından Ibuypower gibi kullanabilirsiniz şey bu konuda değil abartma sen. Burun ödemek mümkün olacak Sunucu alıcıları bu masaüstü alıcılar daha kötü olarak bu herkes bir sunucu satın kabul's var. Iyi bir sunucu durumda, bu nedenle, hiçbir şey prebuilt kimden gidiyor kaybetmek gerekir Birimsellik sağlayacaktır.

Eğer mümkün olarak istiyorum yoğun şeyler yapıyor olacak demektir RAID 5, RAM bir miktar birden çok sabit diskler (belki 3) ile Xeon E3110 sistemi (2GB gerçekten masaüstü sistemler için minimum ve) olduğunu bir durumda sizin bütçenize uygun gereken şeyi kadar açmadan bu HDDs olarak ve takas sağlar. Eğer bu bir seçenek değil, ben temel olarak HP satın düşünün ve başka bir GB RAM, en az (bir ya da daha sipariş) ve en az bir ek sabit disk. Kapasite sorunu öznel olacak: Ben ne kadar veriler crunching olması ve olacak olup iki 500s veya üç 350s veya üç 250s veya benzeri yeterli olacak bilmiyorum, ama unutmayın bu kadar devam ediyorum çok iyi sürücüler arasında mümkün olduğunca dışarı yaymak.
"Seni çok o zaman eşimin sistemi gürültülü olan P182 sevilen ve temizlik her türlü ihtiyaç, onu bir aldım. Sonra, ben bir kedi istedim, bir P182 aldım. The P182 bir kedi tek başına değil ancak mükemmel bir satın's. "

Benim Sistemi: 日夏子

İşlemci (ler):
Core 2 Duo E6400 2,13 -> 3.01ghz
Anakart:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
RAM hafıza:
2GB Patriot Extreme Performansı
Grafik Kartı (ler):
PNY 8800GTS 320MB
Ses Kartı:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Sabit Disk (ler):
80GB + 500GB
Optik Sürücü (ler):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 620 W Aerocool zeroDBA
Soğutma:
4x 120mm Yate-Loon + 200mm üst
Ağ Bağlantısı / İnternet:
Qwest
Monitör (ler):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
İşletim Sistemi (ler):
Windows XP + 7
Old 2 Haziran 2008, 17:40
Yeni Üye Grubu

Merhaba Karbon, Yanıtınız için teşekkür ederiz. Tek nedeni bir taşınabilir HDD düşünüyor ki benim yedek çıkarmak için yerinde edebilmek için sadece bir hırsızlık, yangın, vs durumunda, teyp sürücüleri çok pahalı gerekmektedir! Ben birlikte, kaset medya ucuz, böylece size bir şerit sürücü ve şeritler bir grup yatırım gerektiğine inanıyorum düşünce sağ pm teşekkür eder?

Ben de ne düşündüğünüzü merak ediyorum kaset medya veya taşınabilir HDD üzerine sunucu yedekleme için yedekleme yazılımı. Insanlar ona satıcısı şirketler de ciddi bir kullanım için iyi) veya düşünmek I Symantec Backup Exec için ödeme olmalıdır çalışan Windows Small Business Server 2003 yedekleme yardımcı programı yeterli olması (çift (bu sooo expensive!)? Orada da Backup Exec için ucuz bir alternatif var mı?

Ayrıca, Windows Small Business Server 2003 için yolu nedir?

Eğer birden fazla sabit disk sürücüler için gitmek yapmak, bir RAID denetleyicisini almak gerekir? Ayrıca, ne, ve RAID denetleyicisini amacıyla RAID nedir?

Son olarak, var gerçekten eğer sunucu inşa elde Birden £ 100 kaydedebilir mi? Bir HP Proliant almak beni çeken şey onları için kazık (Dell ücret verdiğiniz 3 yıl garanti bu) ve birisi ayıklama ILO (entegre ışık) HP Proliants özelliğini çok iyi olduğunu söyledi.

Tüm sorularınız için üzgünüm, ama gerçekten yardımcı olduğunuz için teşekkür ederiz.
Old 2 Haziran 2008, 19:04
Bağış Grubu

Eğer ucuz bir çözüm HDD / daha uzun vadede etkili karşı ağırlığını değer bir şerit sürücü için bu olabilir - Ayrıca bu taşınabilirlik (ve hız vermelidir!) Ihtiyacınız olan bir harici SATA bağlantı kullanabilirsiniz.

RAID denetleyicisi gelince - RAID temelde fazlalıkları sistemi olan "şeritler" çoklu HDDs arasında veri, başarısızlık durumunda artıklık sağlar. Bazen bu değer, bazen Teknede anakartın () üzerinde RAID RAID denetleyicisini almak için bu yeterli değildir. İşte bir makale. Ben RAID bir tür bir sunucu kurmak öneririz değildir!

Yazılım gelince, gerçekten demek değildir. Ben Windows sunucusu yedekleme şeylerle deneyimi yok.

Maliyeti soru değişken - Nedir ProLiant sistemi satın almak gidiyordun? Garanti bir sorun, sunucu parçaları olmamalıdır Genellikle, genellikle ömür boyu garanti genel bilgisayar parçaları almak üzerine çok uzun garanti var. The only downside geri yerine tüm kutusuna herhangi bir başarısız bir parçası göndermek ve sahip olduğunu "destek HP vardır aracılığıyla" figüranlık da aynı tür sahip değil. Eğer önemli bir maliyet farkı's, it's Ama ben, özellikle varsa birisi yönetmek için deneyimli öneririm.

ILO gerçekten de önemli bir fayda bir veri olarak sunucu anlaşmazlık ettiğiniz olacak. Bu gelmiyorsa olarak eğer durumda, onlara uzaktan yönetim olmamalı fiziksel erişim neredeyse her zaman böyle olur, bir anlaşmanın büyük. Ben Windows kasa bu bir özellik, basit bir SSH kadar bir Unix bilgisayarınızda aynı görev yapabilirim yapmak ediyorum inanamıyorum.
"Seni çok o zaman eşimin sistemi gürültülü olan P182 sevilen ve temizlik her türlü ihtiyaç, onu bir aldım. Sonra, ben bir kedi istedim, bir P182 aldım. The P182 bir kedi tek başına değil ancak mükemmel bir satın's. "
Reply

Register
Konu Araçları

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Bilgisayar Suyu.

By vBulletin ® Copyright © 2000 Powered - 2009 Jelsoft Enterprises Ltd SEO by vBSEO © 2009, Crawlability, Inc tarafından