rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Ogólne Hardware Czat

Register

Proszę pomóc, nowe budowy, nie PO

Reply

Narzędzia wątku
Old 25 stycznia 2008, 00:35
Nowe państwa grupy

Default Proszę pomóc, nowe budowy, nie PO

Witam wszystkich. Jestem początkujący i właśnie mój pierwszy budować bez powodzenia. Kiedy moc wszystkich fanów za wyjątkiem wentylatora procesora pracy, Power LED utworów, dostęp do HDD, PSU w kompetencje i jego obroty wentylatora. A potem po prostu tak pozostanie. Brak sygnału do monitora, nie sygnał, nie wszystko. Procesora wentylator nie zadrgać w dość regularnych interwał, ale nie spin. Moje budować się następująco:

Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS (prostopadła Recording Technology) 320GB 7200 RPM SATA 3.0Gb / s Hard Drive

Gigabyte GA-P35-DS3L LGA 775 Intel P35 ATX Intel Motherboard

Gigabyte GV-RX385512H Radeon HD 3850 512MB 256-bit GDDR3 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready CrossFire Supported Video Card

Intel Core 2 Duo E6750 Conroe 2.66GHz LGA 775 65W Dual-Core Processor Model BX80557E6750

Grupa FSP Blue Storm II ATX 2.2 500W Power Supply

SAMSUNG 20x DVD ± R DVD Burner Black SATA Model SH-S203B

Antec Nine Hundred Black Steel ATX Mid Tower Computer Case

CHŁODZENIE ARCTIC Freezer 7 Pro 92mm CPU Cooler

G. SKILL 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop Memory Model F2-6400CL5D-2GBNQ

SAMSUNG 226BW Black 22 "2 ms (GTG) DVI Widescreen LCD Monitor

Czy coś wyskoczyć za niezgodne lub śmieci? Czy ktoś coś zmienić? Co do cholery mam zrobić najpierw? Ja patrzę na te wszystkie kable i wszystko skromny i brzydzić pomysł pulling it all back obecnie. Każda pomoc będzie greatly appreciated. Dziękuję.
Old 25 stycznia 2008, 04:06
Członek grupy

Przede wszystkim DONT moc na komputerze ponownie, aż do sprawdzenia CPU / Radiator są properley siedzących i termiczne złożonych jest stosowany, należy sprawdzić, aby upewnić się, że wentylator procesora nie jest uszkodzona i jest podłączony do złącza w wyznaczonych cpu_fan, a także sprawdzić, masz czterech pinowe złącze zasilania procesora podłączony do płyty głównej. Keep przypadku strony otwartego i moc aby upewnić się, że obroty wentylatora procesora nawet, jeżeli nie wyłącza ASAP szczęścia.
Old 28 stycznia 2008, 10:22
Nowe państwa grupy

Dziękuję bardzo za info. I udało się uzyskać posortowane i będę dzielić info tak, że może ktoś inny pomoże nawet gdy embarrasses mnie.

Pierwszy problem polega na tym, że zasilanie zostało podłączone do złącza na płycie głównej nieprawidłowo. W PSU i Mobo dokumentacji zarówno powiedział, że będzie pracować z 20 lub 24 pin. I podłączony do złącza 20 pin, a 4-pinowe złącze PSU (nie 12V wtyczka zasilania procesora), zgodnie z wskazówkami. Oba były w odpowiednim gnieździe, na właściwe szpilki. Wziąłem 4 pin kawałek startu i uruchomić go w górę i od razu mam do BIOS, aby sprawdzić temp procesora i wentylator od razu.

Jak widzę w menu BIOS, wentylator rzuty na wszystko obraca się i całą drogę do góry. Temp procesora wynosi 21 C i prędkości wentylatora 2800 obr / min. Dziwię aż sobie jest na AUTO i kontrolowane przez Mobo. Ja po prostu nie zgarnięte gorąco wystarczy przyjść na kiedy zaczynając go. Wszystko działa dobrze już wiele godzin i curses później. Mam nadzieję, że będzie to zapisać najnowsze z noobs niektóre z moich po raz pierwszy budowniczy frustracji.

Dziękujemy za wszystkie informacje tutaj.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.