по-малко капитал

Magazine
Go Back   Компютърна сок > Компютърен хардуер > Общи Хардуер Чат

Register

Power създаден проблем

Reply

Нишка Инструменти
Old 29-ти Декември 2007, 22:06
Новите държави Група

Default Power създаден проблем

Шест месеца преди аз сам построен нов комплекс до около 1 месец преди everythings се работи добре. Сега тя изглежда да са се развили с мощност до проблема. Ако натиснете бутона на захранването на системата правомощия за няколко секунди, за всеки феновете Run / светне, светодиодите на DVD горелки флаш и т.н., водно охлаждане фен започва тогава всичко правомощия определяне (няма BIOS пункт).

В началото натискане на бутона на захранването още веднъж и системата ще мощност до наред, но с течение на времето това е станало постепенно лошо понякога да се налага да натиснете бутона на захранването 10 или повече пъти с един и същ резултат, докато системата успешно захранва нагоре (но това е съвсем случайно вчера например COMP захранва до първи път не probs)

С един добър старт създаден първият водата охлаждащи вентилатори писти тогава GPU охладител фен писти (там в никакъв GPU, когато това не стане), това ме доведе до заподозрения на PSU е малко под номиналната стойност и не дава достатъчно сок, или че GPU грешка и млечниче много енергия. Аз наскоро открих, че ако държите бутона за нулиране на GPU фен да тичам, която подсказва, че PSU и GPU са наред, и точки повече към mobo проблем. Hopefuly мога да бъда в състояние да взема едно PSU и графична карта от приятел да направят някои изследвания, за да проверят това.

Идеи някой? Бих искал да ПИН-точката това в един изстрел (I осъзнаят, че това не винаги е възможно), както Прекарах много време да прилагате този COMP заедно (прави окабеляване и тръбопроводи спретнато и подредено и т.н. и т.н.), така бих искал да се сведе до минимум работа, свързана определянето на проблема (например смяна на GPU ще включват отстраняване на вода за охлаждане на помпата / reservior)

Система спецификациите:
M / B - ASUS M2N32-SLI Deluxe, CPU - Athlon 64 X2 5600 +, GPU - Foxconn 8800GTS 320Mb OC версия, RAM - Kingston HyperX 2GB 800Mhz DDR2 SLI готова (Daul канал), PSU - Zalman ZM600-HP 600Watt, гигабайт Aurora 570 случая с 3D Galaxy II вода само за охлаждане на процесора (GPU скоро hopefuly), 2 SATA SEAGATE Barracuda 320Gb HDD в Raid 0.

Други неща: Samsung SH-S182D и Liteon DH20A1P DVD писатели, Procase четец на карти, NEC floppydrive, Trust СБ-5400 уеб камера, Logitech X-540 5,1 говорители, Logitech Акумулаторни кликнете с мишката, IIyama HM903DT Б CRT монитор, Ideazon MERC Zboard игрални клавиатурата. Daul обувка OS windos XP SP2 и Vista
Old 30 декември 2007 година, 01:10
Номер на групата

Били ли сте опитвали да стартирате компютъра в минимални psu-use/boot конфигурация?

Отстраняване и оставяйки само един DIMM, един оптичен т.н.?

По груба оценка от компонентите, цитирани аз не съм щастлива с PSU ампера, защо Zalman са пуснати само 16а от всяка 12V влак е след мен. I'd've предпочели да са видели 2 12V релси с 32а всяка.

Картата на цитирания изисква около 26а от 12 Ако паметта служи. Вярвам, че това е твой проблем. Тя ще бъде изготвянето около 60 вата на PCI-E пристанище, но все пак, Вие ще се къса.

В хипер х подобен на сок, добави, че заедно с всички периферни устройства приложени и вие сте един мощност гладен системата там както извор.

Опитайте се да заемат ниско края карта, която не изисква 6pin MOLEX от PSU. Това ще създаде свободна 12V железопътен транспорт. Надяваме се това ще стесним определяне на проблема, ако вече сте опитали минималната конфигурация-обувка.

-Kanoakavirus

Моята система: Zoomy

Процесор (и):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Дънната платка:
Asus P5K Premium
RAM памет:
2GB Dominator 8500
Графична карта (и):
BFG 8800GT
Звукова карта:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (и):
3.35TB вътр съхранение. 2TB INT багаж
Оптично устройство (а):
LG GGC H20L
Дело / PSU:
Enermax 720 вата
Охлаждане:
AC7
Мрежа / Интернет:
Монитор (и):
245B, 931B (Samsung)
Операционна система (и):
Изглед 32P
Old 30 декември 2007 година, 07:47
Новите държави Група

"Били ли сте опитвали да стартирате компютъра в минимални psu-use/boot конфигурация?
Отстраняване и оставяйки само един DIMM, един оптичен т.н.? "

Благодаря Опитах минимум psu-use/boot конфигурация, но не и щастие.

"По груба оценка от компонентите, цитирани аз не съм щастлива с PSU ампера, защо Zalman са пуснати само 16а от всяка 12V влак е след мен. I'd've предпочитат да са видели 2 12V релси с 32а всеки."

Не съм сигурен, че на 4 х 16а 12V мощност релси въпросът, че много, защото те са най-вече виртуална все пак (всички свързани заедно като общо 4x16 = 64a), четох, че това има нещо общо с ATX2 спецификациите (макс. 20а право на един 12V линия).

"Картата на цитирания изисква около 26а от 12 Ако паметта служи."

Прочети, че някъде, където да се, аз вярвам, че цитираните спецификациите е 12V 26а mininum 400W PSU, така че ако съм прав за PSU (споменато по-горе), тогава тя трябва да бъде добре, и, разбира се има предвид, че е работил добре в миналото.

Благодаря за съвета. Аз все още имам съмнения относно PSU и може би така. Както предложи съм ще опитам ниска края карта да тествате тази теория се.

Има няколко други неща, които не се споменава в първия си пост, които биха могли да бъдат полезни.

Проблемът е само да се случи, ако на компютъра е изключен за дълъг период от време, през нощта, например. Ако аз къде да затвори бр надолу се върне половин час по-късно и мощност отново му глоба. Поставянето в режим на сън има същия резултат, пресоване пространство (или anykey) след половин час резултати в добро стартиране (PC се завръща там, където тя е била преди сън). Оставянето в съня режим резултати в една и съща мощност, създаден проблем. Прес пространството и PC atempts да powerup тогава затваря надолу, след което след обичайното множество мощност бутона преси системата се рестартира нормално (връща там, където тя е била преди сън)
Old 3-ти януари 2008, 00:14
Новите държави Група

Добре Опитах една графична карта ATI X300, още същия проблем, че правилата на графични карти и PSU (не 100%, така ще се опитаме друго PSU за да се убедите), така it' на гледам много искал mobo проблем.
Reply

Register

Маркери

Подобни Конци
Нишка Нишка Начално Форум Отговори Последно мнение
Активен Power Up Проблем Brezzio Общи Хардуер Чат 5 19 Feb 2009 07:24
Възможни Power Отваря Проблем soldierboy Общи Хардуер Чат 1 10 Jan 2009 21:34
Проблем с електрозахранването phillyrider807 Общи Хардуер Чат 1 11 Дек 2007 05:31
Power Проблем Sharon Случаи & Power Доставки 4 4 юни 2007 00:15
Power създаден проблем danm Общи Хардуер Чат 1 1-во Март 2007 19:29
Нишка Инструменти

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Компютърни сок.

Осъществено от vBulletin ® Copyright © 2000 - 2009 Jelsoft предприятия ООД SEO от vBSEO © 2009, Crawlability, Inc