rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Ogólne Hardware Czat

Register

Moc problem

Reply

Narzędzia wątku
Old 29 grudnia 2007, 22:06
Nowe państwa grupy

Default Moc problem

Sześć miesięcy temu zbudował sobie nowy komp aż o 1 miesiąc temu uruchomiony Wszystko jest w porządku. Teraz wydaje się rozwinęła moc problem. Jeśli naciśnij przycisk zasilania systemu uprawnień do kilku sekundach przypadku uruchamiania wentylatorów / zapalać, diody LED na dvd palniki flash itp., wody wentylator zaczyna wszystko uprawnień w dół (nie ma BIOS post).

Na początku, naciskając przycisk zasilania jeszcze raz i system zasilania się w porządku, ale z czasem ten stał się stopniowo nasilają czasami trzeba nacisnąć przycisk zasilania 10 lub więcej razy z takim samym wynikiem, aż system pomyślnie powered up (ale jest to całkowicie losowy wczoraj na przykład comp powered się po raz pierwszy nie probs)

Z dobry start do pierwszego wody wentylatory chłodzące działa wówczas uruchamia wentylator chłodnicy GPU (procesora graficznego nie istnieje, gdy nie uda) tego doprowadzić mnie do podejrzeń PSU był nieco poniżej par i nie dając wystarczającej ilości soku lub że GPU winy i ssące do dużo władzy. Niedawno odkryto, że jeśli trzymaj reset w GPU nie uruchamiać wentylator, który sugeruje, że PSU i GPU są w porządku, i punkty więcej w kierunku Mobo problemu. Hopefuly mogę być w stanie pożyczyć PSU i jedna karta graficzna od znajomego wykonać pewne badania w celu sprawdzenia tego.

Pomysły anyone? Chciałbym pin punktu tego w jednym strzału (Zdaję sobie sprawę, że nie jest to możliwe) jak spędziłem wiele czasu oddania tego comp razem (jak okablowanie i rurociągów schludne i uporządkowane itd.), więc chciałbym, aby zminimalizować prac ustalające problemu (na przykład zamiana na GPU wymagałoby usunięcie wody chłodzącej pompy / reservior)

Specyfikacja systemu:
M / B - ASUS M2N32-SLI Deluxe, procesor - Athlon 64 X2 5600 +, GPU - Foxconn 8800GTS 320Mb OC wersji RAM - Kingston HyperX 2GB 800MHz DDR2 SLI ready (Daul kanał), PSU - Zalman ZM600-HP 600Watt, Gigabyte Aurora 570 w przypadku 3D Galaxy II wody chłodzenia procesora tylko (szybko hopefuly GPU), 2 Seagate Barracuda SATA HDD 320Gb w RAID 0.

Other Stuff: Samsung SH-S182D i DVD Liteon DH20A1P pisarzy, Procase czytnik kart, NEC floppydrive, WB-5400 Trust webcam, Logitech X-540 5,1 zestaw głośników, Logitech bezprzewodowych myszy kliknij plus, Iiyama HM903DT B monitora CRT, Zboard MERC Ideazon gier klawiatury. Daul boot OS windos XP SP2 i Vista
Old 30 grudnia 2007, 01:10
Grupa dawcy

Default Moc problem

Czy chciał uruchomić komputer w konfiguracji minimalnej psu-use/boot?

Usuwanie i pozostawiając tylko jeden DIMM, jeden optycznych itp.?

Na szacunkowe z elementów cytowany nie jestem zadowolony z PSU ampery, dlaczego Zalman wystawiły tylko 16a w każdej 12v kolei jest poza mną. I'd've wolała już 2 12v szynach z każdego 32a.

Karta cytowany wymaga ok. 26 na 12, jeśli pamięć służy. Wierzę, że to twój problem. To będzie około 60w czerpiąc z portem PCI-E, ale nadal, you're będzie krótki.

The Hyper x jak na sok, dodać, że wraz ze wszystkimi peryferiami załączony Ciebie i moc głodny jeden system tam również.

Spróbuj pożyczyć niskim końcu karty, które nie wymagają 6pin MOLEX z PSU. To będzie wolny się 12v kolejowego. Mam nadzieję, że ten będzie zawężenie problemu, jeśli są już w minimalnej konfiguracji rozruchu.

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Procesor (y):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Płyta główna:
Asus P5K Premium
Pamięć RAM:
2GB Dominator 8500
Karta graficzna (y):
BFG 8800GT
Karta dźwiękowa:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (s):
3.35TB wew składowania. 2TB int składowania
Optical Drive (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chłodzenie:
AC7
Sieć / Internet:
Monitor (y):
245B, 931B (Samsung)
Operating System (-y):
Vista 32P
Old 30 grudnia 2007, 07:47
Nowe państwa grupy

Default Moc problem

"Czy chciał uruchomić komputer w konfiguracji minimalnej psu-use/boot?
Usuwanie i pozostawiając tylko jeden DIMM, jedno optyczne itp? "

Dzięki Starałem psu-use/boot konfiguracji minimalnej, ale nie szczęście.

"Na szacunkowe z elementów cytowany nie jestem zadowolony z PSU ampery, dlaczego Zalman wystawiły tylko 16a w każdej 12v kolei jest poza mną. I'd've wolała już 2 12v z szyn 32a każda."

Nie jestem pewien, że 4 x 16A 12V moc szynach sprawę, że wiele bo one są głównie wirtualne anyway (wszystkie połączone razem dając łącznie 4x16 = 64A), czytałem, że ma coś do zrobienia ze specyfikacją ATX2 (maks. 20A zezwala na jednej linii 12V).

"Karta cytowany wymaga ok. 26 na 12, jeśli pamięć służy."

Przeczytaj, że gdzieś się, wierzę w specyfikacji był cytowany 12V 26A mininum 400W PSU, więc jeśli jestem prawo o PSU (wymienione powyżej), to powinien być w porządku, no i oczywiście pamiętać, że pracował dobrze w przeszłości.

Dziękuję za wskazówki. I jeszcze moje podejrzenia o PSU i może prawo. Jak zasugerował I'm gonna try niski koniec karty do badania tej teorii obecnie.

Istnieje kilka innych rzeczy, nie wspominając w mój pierwszy post, który może być przydatna.

Problem tylko wydaje się zdarzyć, jeśli komputer jest wyłączony, przez długi okres czasu, na przykład w nocy. Jeśli gdzie wyłączenia komputera w dół, wraca pół godziny później i moc ponownie grzywny. Wykorzystanie go w tryb uśpienia ma taki sam efekt, naciskając spację (lub anykey) po pół godziny wyniki w dobrym starcie (PC powraca do miejsca, gdzie była przed snem). Pozostawienie jej w tryb uśpienia wyniki w tej samej mocy problem. Prasa miejsca i komputera atempts do powerup następnie jest zamykany, a następnie po zwykle wiele zasilania prasy system zostanie ponownie uruchomiony normalnie (powraca do miejsca, gdzie była przed snem)
Old 3 stycznia 2008, 00:14
Nowe państwa grupy

Default Moc problem

Dobrze wypróbowany jedna karta graficzna ATI X300, wciąż te same problemy, które wyklucza karty graficznej i PSU (nie w 100% tak będzie inną PSU, aby się upewnić), tak patrząc na it' dużo jak Mobo problemu.
Reply

Register

Zakładki