![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Sześć miesięcy temu zbudował sobie nowy komp aż o 1 miesiąc temu uruchomiony Wszystko jest w porządku. Teraz wydaje się rozwinęła moc problem. Jeśli naciśnij przycisk zasilania systemu uprawnień do kilku sekundach przypadku uruchamiania wentylatorów / zapalać, diody LED na dvd palniki flash itp., wody wentylator zaczyna wszystko uprawnień w dół (nie ma BIOS post). Na początku, naciskając przycisk zasilania jeszcze raz i system zasilania się w porządku, ale z czasem ten stał się stopniowo nasilają czasami trzeba nacisnąć przycisk zasilania 10 lub więcej razy z takim samym wynikiem, aż system pomyślnie powered up (ale jest to całkowicie losowy wczoraj na przykład comp powered się po raz pierwszy nie probs) Z dobry start do pierwszego wody wentylatory chłodzące działa wówczas uruchamia wentylator chłodnicy GPU (procesora graficznego nie istnieje, gdy nie uda) tego doprowadzić mnie do podejrzeń PSU był nieco poniżej par i nie dając wystarczającej ilości soku lub że GPU winy i ssące do dużo władzy. Niedawno odkryto, że jeśli trzymaj reset w GPU nie uruchamiać wentylator, który sugeruje, że PSU i GPU są w porządku, i punkty więcej w kierunku Mobo problemu. Hopefuly mogę być w stanie pożyczyć PSU i jedna karta graficzna od znajomego wykonać pewne badania w celu sprawdzenia tego. Pomysły anyone? Chciałbym pin punktu tego w jednym strzału (Zdaję sobie sprawę, że nie jest to możliwe) jak spędziłem wiele czasu oddania tego comp razem (jak okablowanie i rurociągów schludne i uporządkowane itd.), więc chciałbym, aby zminimalizować prac ustalające problemu (na przykład zamiana na GPU wymagałoby usunięcie wody chłodzącej pompy / reservior) Specyfikacja systemu: M / B - ASUS M2N32-SLI Deluxe, procesor - Athlon 64 X2 5600 +, GPU - Foxconn 8800GTS 320Mb OC wersji RAM - Kingston HyperX 2GB 800MHz DDR2 SLI ready (Daul kanał), PSU - Zalman ZM600-HP 600Watt, Gigabyte Aurora 570 w przypadku 3D Galaxy II wody chłodzenia procesora tylko (szybko hopefuly GPU), 2 Seagate Barracuda SATA HDD 320Gb w RAID 0. Other Stuff: Samsung SH-S182D i DVD Liteon DH20A1P pisarzy, Procase czytnik kart, NEC floppydrive, WB-5400 Trust webcam, Logitech X-540 5,1 zestaw głośników, Logitech bezprzewodowych myszy kliknij plus, Iiyama HM903DT B monitora CRT, Zboard MERC Ideazon gier klawiatury. Daul boot OS windos XP SP2 i Vista |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Czy chciał uruchomić komputer w konfiguracji minimalnej psu-use/boot? Usuwanie i pozostawiając tylko jeden DIMM, jeden optycznych itp.? Na szacunkowe z elementów cytowany nie jestem zadowolony z PSU ampery, dlaczego Zalman wystawiły tylko 16a w każdej 12v kolei jest poza mną. I'd've wolała już 2 12v szynach z każdego 32a. Karta cytowany wymaga ok. 26 na 12, jeśli pamięć służy. Wierzę, że to twój problem. To będzie około 60w czerpiąc z portem PCI-E, ale nadal, you're będzie krótki. The Hyper x jak na sok, dodać, że wraz ze wszystkimi peryferiami załączony Ciebie i moc głodny jeden system tam również. Spróbuj pożyczyć niskim końcu karty, które nie wymagają 6pin MOLEX z PSU. To będzie wolny się 12v kolejowego. Mam nadzieję, że ten będzie zawężenie problemu, jeśli są już w minimalnej konfiguracji rozruchu.
|
| |||
| |||
| "Czy chciał uruchomić komputer w konfiguracji minimalnej psu-use/boot? Usuwanie i pozostawiając tylko jeden DIMM, jedno optyczne itp? " Dzięki Starałem psu-use/boot konfiguracji minimalnej, ale nie szczęście. "Na szacunkowe z elementów cytowany nie jestem zadowolony z PSU ampery, dlaczego Zalman wystawiły tylko 16a w każdej 12v kolei jest poza mną. I'd've wolała już 2 12v z szyn 32a każda." Nie jestem pewien, że 4 x 16A 12V moc szynach sprawę, że wiele bo one są głównie wirtualne anyway (wszystkie połączone razem dając łącznie 4x16 = 64A), czytałem, że ma coś do zrobienia ze specyfikacją ATX2 (maks. 20A zezwala na jednej linii 12V). "Karta cytowany wymaga ok. 26 na 12, jeśli pamięć służy." Przeczytaj, że gdzieś się, wierzę w specyfikacji był cytowany 12V 26A mininum 400W PSU, więc jeśli jestem prawo o PSU (wymienione powyżej), to powinien być w porządku, no i oczywiście pamiętać, że pracował dobrze w przeszłości. Dziękuję za wskazówki. I jeszcze moje podejrzenia o PSU i może prawo. Jak zasugerował I'm gonna try niski koniec karty do badania tej teorii obecnie. Istnieje kilka innych rzeczy, nie wspominając w mój pierwszy post, który może być przydatna. Problem tylko wydaje się zdarzyć, jeśli komputer jest wyłączony, przez długi okres czasu, na przykład w nocy. Jeśli gdzie wyłączenia komputera w dół, wraca pół godziny później i moc ponownie grzywny. Wykorzystanie go w tryb uśpienia ma taki sam efekt, naciskając spację (lub anykey) po pół godziny wyniki w dobrym starcie (PC powraca do miejsca, gdzie była przed snem). Pozostawienie jej w tryb uśpienia wyniki w tej samej mocy problem. Prasa miejsca i komputera atempts do powerup następnie jest zamykany, a następnie po zwykle wiele zasilania prasy system zostanie ponownie uruchomiony normalnie (powraca do miejsca, gdzie była przed snem) |
|
| |||
| |||
| Dobrze wypróbowany jedna karta graficzna ATI X300, wciąż te same problemy, które wyklucza karty graficznej i PSU (nie w 100% tak będzie inną PSU, aby się upewnić), tak patrząc na it' dużo jak Mobo problemu. |
![]() |
|
| Zakładki |