rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Ogólne Hardware Czat

Register

Pytanie pomóż> _ <

Reply

Narzędzia wątku
Old 5 kwietnia 2007, 11:16
Ria
Nowe państwa grupy

Default Pytanie pomóż> _ <

hej mam pytanie im się, że projekt na film "rdzeń" i muszę napisać na papierze, jak magnesy wpływają na komputerach oraz jak wpływają na mikrofale płyty, ponieważ w filmie facet rzuca płyty w mikrofalowych i biegnie ogromnych magnesów w całej komputerów więc doesnt get cought ponieważ hes komputera haker. i tak. Nie mam pojęcia, co zrobić magnesy lub mikrofalowe do rzeczy tak haha. pomóc?
Old 5 kwietnia 2007, 11:34
Administrator Group

Ja nie widziałem filmu, ale ...

Filmy z udziałem komputera hakerami, zwykle nie są bardzo dokładne.

Techniki stosowane w nich więcej niż fikcja fakt.

Oni po prostu używać wielkich słów i rzeczy do niewprawny wrażenie na publiczności.

Tak więc na tej podstawie jej prawdopodobnie stratą czasu badają jak magnesy wpływają komputerów, ponieważ ich skutki mają być nie sposób związane z piractwa komputerowego.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 5 kwietnia 2007, 21:32
Grupa dawcy

Po pierwsze, awesome film!

Po drugie, Dave's correct. Twoja średnia magnes domowego (lodówka, głośnik, itp.) będzie więcej niż prawdopodobne, to nie irrepairable uszkodzenie danych na HDD.

Po trzecie, w odniesieniu do oddawania płyty w mikrofalową. Na warstwę aluminium na cd jest bardzo cienka. W mikrofalowe z pieca wywołać dużą ilością obecnych w aluminium. Stwarza to wystarczająco ciepła do odparowania aluminium. Następnie można zobaczyć elektrycznego łuków przejść przez odparowanych aluminium. W ciągu kilku sekund są ścieżki wyryte w całej aluminium, pozostawiając niewiele metaliczne obiekty BLOB. Te obiekty BLOB skupi mikrofalowa energii i się bardzo gorąca. Ponieważ mikrofale są skoncentrowane w tych obiekty BLOB one ostatecznie dissapate i koniec skoro tylko kilka BLASKI spewing dużo dymu.

Skąd mam wiedzieć?

I nie tylko to: D

(Radosna i nie sprzedać mój obiektyw makro).

W mikrofalowa obrotowy jest pełna, co wydaje się być żużel w tej chwili, jest pani mnie zabije. Hej, nigdy nie pozwól jej powiedzieć i nie moje najlepiej pomóc:)

Och, i rzeczywiście odpowiedź na Twoje pytanie, tak, CD buggered jest tak Chyba filmu słusznie na ten jeden.

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Procesor (y):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Płyta główna:
Asus P5K Premium
Pamięć RAM:
2GB Dominator 8500
Karta graficzna (y):
BFG 8800GT
Karta dźwiękowa:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (s):
3.35TB wew składowania. 2TB int składowania
Optical Drive (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chłodzenie:
AC7
Sieć / Internet:
Monitor (y):
245B, 931B (Samsung)
Operating System (-y):
Vista 32P
Old 10 kwietnia 2007, 12:58
Administrator Group

Widzę, co mówi.

Chyba magnes także wpływać na PC w złej formie, magnes Zdecydowanie usuwanie danych z twardego / dyskietki.

I nie było dokładnie mówiąc nie metod pracy, po prostu są one nierealne, co oznacza, opierając je na poważny "projekt" lub "papier" to chyba zły pomysł.

Badanie właściwe metody byłoby lepiej kąt, pozostawiając filmów z niego całkowicie.
Reply

Register

Zakładki