по-малко капитал

Magazine
Go Back   Компютърна сок > Компютърен хардуер > Общи Хардуер Чат

Register

Препоръчителни компютърни части гид

Reply

Нишка Инструменти
Old 23-ти януари 2008 година, 01:51
Номер на групата

Default Препоръчителни компютърни части гид

За четири дни, около четири страници в OpenOffice - това е направено накрая!

Забележка: Аз съм с долара, не лири. Намаляване наполовина ми долар суми трябва да ви даде подобна сума в лири, но може да има разлика, поради инфлация, така че трябва да проверите вашия сайт или местен търговец на дребно на цени на всичко, което казвам тук. То може да бъде различен в Обединеното кралство, но по-голямата част от тези тенденции ще бъдат универсални.

Друга забележка: Това е Gamer-ориентирани ръководство. Докато имам бюджет секция, която е повече ориентирана към бюджета геймърите, отколкото хора, които просто искат да сърфирате в Intertubes и играят Texas Hold'em. Като такъв, можете да намерите най-евтин начин за инсталиране, тя просто може да бъде добра идея да се средата на високо края части точно сега и аз, че да отразява тук. С 45nms излиза, както и на DDR3 и с G92, ние ясно се започне ново поколение хардуер.

CPU

Награда за справяне: В Е8 серия, или "Wolfdale" (това име се отнася и до други десктоп процесори като T серия, но вие не искате тези). Можете да Купете ги сега! Те са 45nm, което означава, охладител, бързо и лесно да overclock. E8400 е най-добрата сделка в момента.

Quad-сърцевини се препоръчва за не-геймърите, тъй като те могат да бъдат overclocked добре, 45nm тях са над хиляда долара на парче и допълнителните ядра не се използват много добре, или изобщо в повечето игри. Хората, които пускат оказване програми като 3dsmax да получите полезността от четворни-ядрото, обаче.

В отличен избор в момента е най - E8400 - Ако са изграждането на нов персонален компютър, това е чип, за да купят.
Но аз съм по бюджет!: В E6850 е добро, но цената му все още е сравнително високо, а понякога и по-скъпо, отколкото Е8 процесори. Отиди за E6450. Екстремни budgeters да искате да отидете за Pentium D, но ако е възможно получи Core 2 Duo.
Но аз имам тон на пари в брой!: Отиди за 45nm Core 2 Екстремни Yorkfield като QX9650 и смях, докато напълно разруши CPUMark.
Трябва ли да чакаме?: Не, защото чака се направи. Новият 45nms сте тук, отидете дива свиня!

RAM:

Награда за справяне: Добър стар DDR 800. DDR 1066 е повреден и няма да бъде полезна, ако не сте overclocking вашето FSB до нелепо степен. Уверете се, че тя не е "стойност" RAM, произведени от добра фирма, и е с двойна канал (80% от RAM ли ще се намери добра памет, просто гледам вън за SuperPowerMemorySpeedClockPC на VALUEMAX 4000 неща).
Но аз току-що mugged!: DDR 800 е толкова евтин точно сега, че няма реална причина да се предложи нещо по-ниска.
Но аз просто mugged някой!: Ако имате пари в брой, отивам за DDR3. Уверете се, че дънната платка поддържа това, все пак. Тя трябва да имат солидна скорост се увеличават с DDR2. Том на хардуера е влюбен в OCZ на PC3-10666 Platinum Edition, и те имат много пари, така че трябва да Слушай с тях. Разбира се, това е $ 300 за 2GB, но това не е твърде лошо за RAM преди няколко години, когато тя не беше мръсотия евтини като тя е сега, и е със сигурност си струва парите. Ако сте го.
Трябва ли да чакаме?: Може би. DDR3 е някъде между авангардни и кървене край точно сега, и е малко вероятно да се хвана за още няколко месеца. Най-доброто решение е да се получи дънната платка, която поддържа и двете DDR2 и DDR3 в замяна на малко по-ниско поддържат DDR3 скорости. Аз ще се разшири по този раздел в дънната платка.

Hard Drive

Награда за справяне: Нещо, наистина. Твърд диск цените блъсна в земята през последните осем години, или така. Един може лесно Трансфер на terabyte на съхранение за по $ 250, в размер на съхранение голям, дори за сървър, в началото на новото хилядолетие.

Всичко, което трябва да се каже, че е това: Трансфер на надеждна марка, и повече кеш е по-добре - почти всички твърди дискове са 7200RPM, което е препоръчителната скорост. Повечето хора се чувстват Western Digital е един от най-надеждните марки, смесено становища относно SEAGATE, с Hitachi, IBM, Maxtor и Samsung в дъното, но това е до голяма степен за ситуацията.

Вашият най-добър бас е да закупи повече от един твърд диск, за да минимизира проблемите, ако някой е умрял - установяване ги в RAID настройка, ще ви позволи да "огледало" на дискове. Докато карам по-бързо ще се запълни, капацитета е толкова евтин, че повечето няма да тичам в проблем.
Глобалната рецесия: Твърди дискове са толкова евтини, не е истинска "бюджетна" версия. Получете по-малък диск, ако трябва да спаси наистина.
Няма значение, аз просто пет милиона долара на фондовата борса!: Давай 10000 RPM твърди дискове. Най-често е на Western Digital Raptor серия. Бързо, бързо, бързо. Вие може да искате да инвестирате в твърдо състояние, но това не е наистина си струва в този момент. Разбира се най-малко две твърди дискове.
Трябва ли да чакаме?: Твърд диск капацитет изглежда да е забавяне. Солид-държавни решения са твърде скъпи и ще остане там за близко бъдеще.

Дънни платки

Награда за справяне: Всичко, на базата на P35 чипсет е добър мотика. За средночестотен машина, EVGA и ASUS са добри марки: Бивша за Step Up програмата, последният им ниска ставка недостатъчност и добри кондензатори. Уверете се, да вземем нещо, което поддържа FSB на 1333, това ще ви позволи да се използва 45nm Wolfdale чипове обсъдени по-горе.

Не пролетта за SLI - най-дъски няма да позволя да тичам два часа карти им ставки на x16. Вместо това, опитайте се дъска с PCI Express 2,0 подкрепа. Някои дъски може да поддържа DDR3 и DDR2, което може да е добра идея, ако имаш много DDR2 легнало наоколо. Избягвайте X38 чипсет - той е беден BIOS подкрепа и е сравнително топла.
Свежи Принца на Bel-Air: Ако сте на бюджета, пробвайте 650i.
Чичо Фил на Mansion: Много пари означава, че можете да купите на относително скъпо DDR3 нагоре. Определено през пролетта на стока DDR3 дънни платки. Вие може да искате да проучите SLI дъски - уверете се, че и двете слотовете могат да работят в режим x16. Махни 4GB и 64-битова операционна система за най-добро представяне.
Трябва ли да чакаме?: В DDR3 дънни платки са всъщност доста прилични в момента, така че не.

Видео карта

Награда за справяне: NVidia на 8800GT и ATI 3850 са конкурентни в момента като най-добри карти на пазара. Двете компании до голяма степен са изоставени другите си карти, видими като 8600GT, GTS, (стари) 8800GTS, 8800GTX, и дори Ultra са relegated до мрак в лицето на по-евтина и по-ефективно G92.

В 256MB 3850 е много по-евтино, отколкото GT, но VRAM ще направи много повече за разлика от ATI принос. В 512MB вариант е да се препоръчва, като това на повече или по-малко дори и игрално поле с 8800GT. И двете карти са удивително бързо. ATI, да си знания, не разполага с "Стъпка-Up" програма като производителите като EVGA имат, обаче, така че да могат да бъдат relegated да хвърлят старите си 3850 в кошчето или продажбата му на иБей, след като ново нещо в графика идва по. Ето защо аз благоволението на GT: Вашата километраж може да се различават.
Брат, можеш ли да Резервни с монета?: Ако не сте получавам 8800GT (или 3850), може да бъде много по-малко се бум за парите си. Опитайте с всичка сила в своя бюджет, за да освободим място за една. Ако може да не е така, GDDR3 8600GT може да бъде достоен сделка за около $ 100.
Сега, дай ми пари (Това е това, което искам!): SLIing два часа 8800GTs ще ви върна около $ 475, но това ще бъде най-висок клас, което е реалистично (две Ultras или GTXs ще е просто губене на пари).
Трябва ли да чакаме?: Евентуално, ако имате много пари, за да хвърлят надолу. Високо-enders да искате да се изчака няколко месеца за 9800GX2. В противен случай, не си струва.

Захранване

Награда за справяне: Тази тенденция да се променят постоянно. Точно сега, най-добрата цена точка изглежда да бъде най-650-700W, със средна цена на дребно hovering около $ 100 до $ 120 с отстъпки. Какво искате да търсите тук е добър производител (OCZ, ANTEC, Coolermaster, пират, PC Power и охлаждане), добри релси, и нищо повече от 500W или така. Над 600 се препоръчва да си дам малко почивка за нови неща или SLI. Можете също така да обмислите силата на релсов път, но това трябва да бъде съвсем лесно просто чрез четене на клиентите прегледи. Харесвам 700W OCZ GameXStream OCZ700GXSSLI. Въпреки това, аз купих един и кондензатор отживял. Може би случайно.

Едно нещо, което аз търсенето ми се от последните покупки на PSUs е "модулни окабеляване" - този принцип означава, че можете да включите кабелите ви трябва, а не напуска безполезни такива dangling около като бавноразвиващ, въздушния поток блокиране змии.
Работа в бързо хранене: Всеки, който си заслужава сол ще ви кажа, че skimping по PSUs не е добра идея. Когато се колебаете, получи 500W от добра компания или изчакайте, докато имате пари в брой за да получите добър един.
Работата в администрацията на Буш: Отиди 800W или по-висока. Вие ще трябва, ако започваш да се SLI. Уверете се, че имате две PCI-E конектори!
Трябва ли да чакаме?: Възможно е, но не така, както си мислиш. Захранвания са склонни да се inundated с отстъпки. Като някои PSU? Гарантирам ви Две седмици по-късно вие ще видите по-поща отстъпка върху нея.

Други части и заключителни мисли

Да, аз съм оставят извън DVD дискове, монитори, радиатори, каси и звукови карти. И ето защо:
  • DVD дискове са доста евтини, всички работят по същия начин, както и има малко да говорим за другите, отколкото да сте сигурни, че имате достатъчно IDE / SATA слотове!
  • Наблюдателите са много субективни, въпреки че ми харесва Hanns-G JW199D (евтини, ярки, 19 ", 5ms време за реакция).
  • Както за радиатори, те са само няколко марки струва покупката и аз не съм като опит с тях.
  • Случаите са субективни, както добре. Махни нещо доста, ATX, с добра въздушния поток. Харесвам ANTEC 900.
  • Единственият препоръча звукова карта е нещо, от X-Fi линия от Creative - в противен случай, Вие сте най-добре с борда, който обикновено е доста добро (или поне достатъчно добър).
Тук е препоръчително завършеност (минус горе) на основата на препоръките в това ръководство: Всички цени са след поща в рабатите.

ПРОЦЕСОР: Intel Core 2 Duo E8400 Wolfdale 3.0GHz ($ 225)

MOTHERBOARD: Гигабайт GA-P35C-DS3R LGA 775 ($ 160)

RAM: Корсар XMS2 2GB DDR2 800 (PC2 6400) ($ 34)

Твърд диск: Western Digital хайвер SE WD5000AAJS ($ 100)

Захранване: Cooler MASTER недвижими Power Pro RS-750-ACAA-A1 750W ($ 70)

Видео карта: EVGA 512-P3-N802-AR GeForce 8800GT Superclocked 512MB ($ 270)

GRAND TOTAL: $ 860
"Аз обичам P182 толкова много, че когато жена ми система е всички шумни и всички необходими видове почистване, Купих си един. Тогава, когато аз искам котка, аз купих P182. За P182 не е котката по себе си, но той все още е една отлична покупка. "

Моята система: 日夏子

Процесор (и):
Core 2 Duo E6400 2,13 -> 3.01ghz
Дънната платка:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
RAM памет:
2GB Патриотичния Екстремни Ефективност
Графична карта (и):
PNY 8800GTS 320MB
Звукова карта:
Звук Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (и):
80GB + 500GB
Оптично устройство (а):
2x SATA
Дело / PSU:
ANTEC 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Охлаждане:
4x 120 мм Yate-гмуркач + 200 mm нагоре
Мрежа / Интернет:
Qwest
Монитор (и):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Операционна система (и):
Windows XP + 7
Old 23-ти януари 2008 година, 02:02
Номер на групата

Велик пост!
Харесвате titles.lol
Предст +

Моята система: Krlll

Процесор (и):
Intel Q9550@4.33Ghz
Дънната платка:
Гигабайт GA-EP45-UD3P
RAM памет:
4x2GB OCZ Platinum PC8500
Графична карта (и):
Gainward 4870X2 (840 Core 940 MEM)
Звукова карта:
Борда HDA
Hard Drive (и):
Няколко LOL 1650GB общо
Оптично устройство (а):
1xDVD PHILIPS DVD +-RW
Дело / PSU:
ANTEC 1200/Enermax Infiniti 720W
Охлаждане:
Tuniq кула 120
Мрежа / Интернет:
Dual Gigabit Ethernet
Монитор (и):
Acer 22 "широкоекранен
Операционна система (и):
Vista x64 Ultimate
Old 23-ти януари 2008 година, 09:27
Номер на групата

Много мило, Im ще се използва това от сега нататък.

Reped и bookmarked * Hot зърната *
Благодарности.

Моята система: Лиам на издокарвам ..?

Процесор (и):
E8200 45nm Core 2 Duo OC@4.8ghz Стабилна
Дънната платка:
GA-P31-DS3L 1066mhz 45nm FSB 1333
RAM памет:
4gig 1400mhz Dual канал DDR3
Графична карта (и):
8800 GTS 320mb
Звукова карта:
На борда на
Hard Drive (и):
250gb Стандарт
Оптично устройство (а):
Дело / PSU:
850 вата SLI готова, NZXT Xtreme ЧЕРВЕН LED
Охлаждане:
Asus Square Evo
Мрежа / Интернет:
20mb Вирджински медии (Вирджински FTL)
Монитор (и):
22 "HD Широкоекранен. 17" Proview
Операционна система (и):
Windows XP Pro Sp2
Old 23 януари 2008, 10:08
Номер на групата

Свежи Принца на Bel Air

LOL

Не е лошо преглед там, че аз мисля за монитор точка би било добре, консултации, на които графична карта, с която да се основава на резолюция на екрана, заедно с nerdy-разбивка на това, което контрастни съотношения са, или време за реакция или всички типове свързаност , заедно с HD shizzle.

Моята система: = /

Процесор (и):
AMD 64x2 6000 +
Дънната платка:
Asus M2N32 SLI DELUXE WIFI
RAM памет:
Корсар XMS2 DDR800 CL4 2048MB
Графична карта (и):
BFG 8800GTS 320MB OC2
Звукова карта:
На борда
Hard Drive (и):
2x36gb RAID0 / 200GB / 500GB
Оптично устройство (а):
CDRW + DVD-RW [двоен слой]
Дело / PSU:
CM Stacker832 / Silverstone DA750
Охлаждане:
Zalman CNPS9700NT
Мрежа / Интернет:
двойна Gigabit / 20mb Кабел
Монитор (и):
19 "HannsG
Операционна система (и):
XP Pro 32Bit
Old 23-ти януари 2008 година, 17:17
Номер на групата

Аз не знам колкото за монитори, както Бих искал да - всичко, което знам е избегнат високите отговор пъти, за да се избегне ghosting. Купих си LCDs само защото те са добри оценки.

Трябваше да се разшири върху VRAM -> резолюция нещо малко повече, но ох добре.
"Аз обичам P182 толкова много, че когато жена ми система е всички шумни и всички необходими видове почистване, Купих си един. Тогава, когато аз искам котка, аз купих P182. За P182 не е котката по себе си, но той все още е една отлична покупка. "
Old 26-ти януари, 2008, 17:13
Член Група

С 8800GT, защо ви препоръчваме да се Супер Clocked версия? За 30-40 долара евтино можете да получите само редовните един часа правилно? Дали това, че много по-добре?

Също така, може да ви предложи всички случаи / захранване combos? Колко вата е необходимо да използвате тази настройка? Бихте 500 са достатъчни?

Благодарности.
Old 26-ти януари, 2008, 20:01
Номер на групата

Аз препоръчва вариант, тъй като е по-малко от $ 20 от "редовни" версия, когато се проверява, а също и защото те обичам EVGA на стъпка нагоре програма (за разлика от всички останали "хвърля старата карта в боклук" програмата).

500W, ще бъде достатъчно, но аз не обичам рязане, че близо. Аз обикновено отивам за 600W. За случая, бих Определено отидете с ANTEC 900. Това е едно от най-популярните Gamer случаи около има причина: Може да е добър. Той е лесен за работа, има отлично охлаждане, както и много разширяване.
Old 28-ми януари 2008 г, 23:20
Номер на групата

Err, просто намери късче на печатна грешка. Quad-ядра не се препоръчват за геймърите, само за тези, които пускат приложения, които могат да използват допълнителните ядра.

Съжалявам за това:)
Old 28-ми януари 2008 г, 23:56
Номер на групата

Цитат:
Първоначално Публикувано от Carbon View Post
Err, просто намери късче на печатна грешка. Quad-ядра не се препоръчват за геймърите, само за тези, които пускат приложения, които могат да използват допълнителните ядра.

Съжалявам за това:)
Редактирани за вас.

-Kanoakavirus

Моята система: Zoomy

Процесор (и):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Дънната платка:
Asus P5K Premium
RAM памет:
2GB Dominator 8500
Графична карта (и):
BFG 8800GT
Звукова карта:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (и):
3.35TB вътр съхранение. 2TB INT багаж
Оптично устройство (а):
LG GGC H20L
Дело / PSU:
Enermax 720 вата
Охлаждане:
AC7
Мрежа / Интернет:
Монитор (и):
245B, 931B (Samsung)
Операционна система (и):
Изглед 32P
Old 29-ти януари 2008 година, 05:23
Номер на групата

Оценявам това. Има ли някакъв начин това би могло да бъде stickied? Аз съм постоянно се отнасят хората към него и няколко души са ме попита защо не е. Бих мразят, за да се потопите в масата на нови дискусии.
Reply

Register
Нишка Инструменти

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Компютърни сок.

Осъществено от vBulletin ® Copyright © 2000 - 2009 Jelsoft предприятия ООД SEO от vBSEO © 2009, Crawlability, Inc