rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Ogólne Hardware Czat

Register

Zalecana Computer Parts Guide

Reply

Narzędzia wątku
Old 23 stycznia 2008, 01:51
Grupa dawcy

O cztery dni, około czterech stron w OpenOffice - to w końcu zrobić!

Uwaga: Używam dolarów, a nie funtów. Zmniejszenie o połowę mojego Dolar sumy powinno dać podobną kwotę w funtach, ale nie może być różnicy z powodu inflacji, więc należy sprawdzić lokalne witryny lub sprzedawcy ceny na coś mówię tutaj. To mogą być różne w Wielkiej Brytanii, ale większość z tych tendencji będzie powszechne.

Kolejna uwaga: to jest graczem zorientowanych przewodnika. Chociaż mam budżet sekcji, że bardziej ukierunkowane na budżet graczy niż ludzie, którzy chcą korzystać z Intertubes i grać w Texas Hold'em. Jako taki, możesz dostać tańszy sposób konfiguracji, po prostu staje się dobry pomysł, aby w połowie wysokiej klasy części już teraz i odzwierciedlać fakt, że tutaj. Z 45nms wychodzących, jak i DDR3 oraz z G92, jesteśmy wyraźnie rozpoczęciem nowej generacji sprzętu.

CPU

Najlepsze zajęcia: W E8 serii, czy "Wolfdale" (nazwa ta odnosi się także do innych procesorów desktop jak seria T, ale nie chcesz tych). Możesz kupić je teraz! They're 45nm, co oznacza, chłodnicy, szybsze i łatwiejsze do overclockingu. E8400 jest najlepszą ofertę w tej chwili.

Cztery rdzenie są zalecane dla graczy, ponieważ mogą one być jednocześnie overclocked dobrze, 45nm są ponad tysiąc dolarów kawałek i dodatkowe rdzenie nie są wykorzystywane bardzo dobrze na wszystkich lub w większości gier. Ludzie, którzy utylizacyjnej uruchomić programy jak 3dsmax może się użyteczność z quad-core, jednak.

W doskonałym wyborem właśnie teraz jest E8400 - Jeśli jesteś budowę nowego komputera, to chip kupić.
Ale ja jestem na budżet!: W E6850 jest dobry, ale jego cena jest wciąż stosunkowo wysoki i czasami droższe niż E8 procesorów. Przejdź do E6450. Extreme budgeters może chcieć pójść na Pentium D, ale jeśli to możliwe dostać Core 2 Duo.
Ale mam mnóstwo gotówki!: Przejście na 45nm Core 2 Extreme QX9650 jak Yorkfield i śmiać jak całkowicie zniszczyć CPUMark.
Czy mam czekać?: Nie, ponieważ oczekiwania jest wykonywana. Nowy 45nms tutaj, przejdź wieprz dziki!

RAM:

Najlepsze zajęcia: Good old DDR 800. DDR 1066 jest chromy i nie będą przydatne, chyba że masz swój overclocking FSB do stopnia śmieszne. Upewnij się, że nie jest "Wartość" pamięci RAM, wyprodukowane przez dobrą firmę, a dual-channel (80% of RAM znajdziesz jest dobra pamięć, wystarczy zwrócić uwagę na SuperPowerMemorySpeedClockPC's stuff VALUEMAX 4000).
Ale właśnie dostałem mugged!: DDR 800 jest już tak tanie, nie ma realnych powodów do niczego sugerować niższe.
Ale tylko mugged ktoś!: Jeśli masz gotówkę, przejdź do DDR3. Upewnij się, że płyta główna obsługuje go jednak. Należy mieć stałe prędkości wzrost DDR2. Tom's Hardware jest zakochany w OCZ's pc3-10666 Platinum Edition i mają dużo pieniędzy, tak więc musimy słuchać ich. Of course, it's 300 dolarów na 2GB, ale nie było to zbyt złe dla RAM kilka lat temu, kiedy nie było brudu tanie jak jest obecnie, i to z pewnością warte pieniędzy. Jeśli masz go.
Czy mam czekać?: Być może. DDR3 jest gdzieś pomiędzy najnowocześniejszych i krwawienie krawędzi teraz, i jest mało prawdopodobne, aby uchwycić na kilku kolejnych miesięcy. Najlepszym rozwiązaniem jest, aby płyta główna, która obsługuje zarówno pamięci DDR2 i DDR3 w zamian za nieco niższe wspierane DDR3 prędkościach. Będę rozwinąć na tej płyty głównej, w sekcji.

Twardy dysk

Najlepsze zajęcia: Anything, really. Dysk twardy ceny pobiegł do gruntu w ciągu ostatnich ośmiu lat lub więcej. Można łatwo zarabiać na terabajtów składowania na mocy 250 dolarów, kwota przechowywania dużych nawet dla serwera na początku tego tysiąclecia.

Wszystko to musi powiedzieć, to: wybierz wiarygodne marki i więcej Wikisłowniku lepiej - prawie wszystkie dyski twarde są 7200RPM, która jest zalecana prędkość. Większość ludzi czuje Western Digital to jedna z najbardziej niezawodnych marek, mieszane opinie na temat Seagate, z Hitachi, IBM, Maxtor, Samsung i na dole, ale to głównie sytuacyjne.

Najprościej jest do zakupu więcej niż jednego dysku twardego w celu zminimalizowania problemów, jeżeli jedna jest martwe - ustawienie ich w konfiguracji RAID pozwala na "lustro" dysków. Chociaż dysków wypełnia się szybciej, pojemność jest tak tanie, że większość nigdy nie będzie działać na problem.
Globalna recesja: Dyski twarde są tak tanie, nie jest prawdziwe "budżet" wersji. Get a mniejszy dysk, jeśli naprawdę chcesz zapisać.
Never mind, tylko się pięć milionów dolarów na giełdzie!: Przejdź do 10.000 RPM dyski twarde. Najbardziej rozpowszechnioną jest Western Digital z serii Raptor. Prędkość, prędkość, przyspieszenie. Być może warto zainwestować w stałym, ale naprawdę nie warto w tym miejscu. Zdecydowanie uzyskać co najmniej dwa dyski twarde.
Czy mam czekać?: Dysk twardy możliwości wydają się być fazach. Półprzewodnikowy rozwiązania są zbyt drogie i nie będzie w najbliższej przyszłości.

Motherboard

Najlepsze zajęcia: Wszystko w oparciu o chipset P35 to dobry wybór. Dla średniotonowy maszyny, EVGA i ASUS są dobre marki: byłego ich Step Up programu ostatnie niepowodzenia ich niskie stawki i dobre kondensatory. Upewnij się, aby wybrać coś, co obsługuje FSB do 1333, co pozwoli Ci korzystać z 45nm Wolfdale chipy omówione powyżej.

Nie wiosny do SLI - większość płyt nie pozwalają na uruchomienie dwóch kart przeznaczonych na ich stawki x16. Zamiast próby uzyskania pokładzie z PCI Express 2.0. Niektóre fora mogą wspierać DDR3 jak i DDR2, która może być dobrym pomysłem, jeśli masz dużo DDR2 leżące wokół. Unikaj chipsetem X38 - posiada słabe wsparcie BIOS i jest stosunkowo ciepło.
Fresh Prince of Bel-Air: Jeśli w sprawie budżetu, spróbuj 650i.
Wuj Phil's Mansion: Wiele środków pieniężnych można kupić stosunkowo drogie DDR3 up. Zdecydowanie wiosną na dobre DDR3 płyty głównej. Można zapoznać się z desek SLI - upewnij się, że obie szczeliny można uruchomić w trybie x16. Pobierz 4GB i 64-bitowego systemu operacyjnego w celu uzyskania najlepszych wyników.
Czy mam czekać?: W DDR3 płyty główne są rzeczywiście całkiem godnej w chwili, więc nie.

Video Card

Najlepsze zajęcia: NVIDIA 8800GT i ATI 3850 konkurują już jako najlepszy kart na rynku. Obie firmy mają w znacznej mierze porzucili swoje inne karty, widoczne jako 8600GT, GTS, (stary) 8800GTS, 8800GTX, a nawet Ultra zostały przesunęła się ciemność w obliczu tańszej i bardziej wydajnych G92.

W 256MB 3850 jest o wiele tańszy niż GT, ale VRAM będzie znacznie więcej różnica w ATI oferty. W wersji 512MB jest zalecane, umieszczając go na mniej lub bardziej nawet szans z 8800GT. Obie karty są zadziwiająco szybko. ATI, do mojej wiedzy, nie ma "Step-Up" program jak producentów, takich jak EVGA się jednak, więc może być przesunęła do rzucania stary 3850 w kosza lub sprzedaży w serwisie eBay raz to nowych rzeczy w grafikach pochodzi wzdłuż. Dlatego sprzyjać GT: Twój przebieg może być różny.
Brother, Can You Spare bilon?: Jeśli nie dostaję 8800GT (lub 3850), może być coraz mniej każda zainwestowana złotówka. Spróbuj tak trudne, jak można w budżecie, aby zrobić miejsce dla jednego. Jeśli nie, w GDDR3 8600GT może być godnej zajmują około 100 dolarów.
Teraz Give Me Money (That's What I Want!): SLIing dwa 8800GTs będzie cię o 475 dolarów, ale będzie to najwyższej klasy rozwiązanie, które jest realistyczny (dwa lub GTXs Ultras byłoby proste odpadów pieniędzy).
Czy mam czekać?: Ewentualnie, jeśli masz dużo pieniędzy, aby rzucić w dół. High-Enders można czekać kilka miesięcy na 9800GX2. Inaczej, nie warto.

Zasilanie

Najlepsze zajęcia: Powoduje to zmieniać. W tej chwili, najlepsze ceny punkt wydaje się być w 650-700W, ze średnią cenę detaliczną unosić się około 100 dolarów do 120 dolarów z rabatów. Co chcesz szukać tutaj jest dobrym producenta (OCZ, Antec, Coolermaster, Corsair, PC Power i chłodzenie), dobre szynach i nic ponad 500W lub tak. Ponad 600 jest zalecany do siebie trochę miejsca na oddech nowych rzeczy lub SLI. Można również wziąć pod uwagę siłę szyn, ale powinno to być dość łatwe, po prostu czytanie opinii klientów. Lubie 700W OCZ GameXStream OCZ700GXSSLI. Jednak Kupiłem jedną i kondensatora eksplodowało. Prawdopodobnie Fluke.

Jedną z rzeczy, że popyt na moje ostatnie zakupy PSUs jest "modułowe okablowanie" - to zasadniczo oznacza, że możesz podłączyć kable, których potrzebujesz, a nie pozostawiając te bezużyteczne dangling wokół jak retarded, powietrza blokowania węży.
Praca w fast food: Każdy wart ich soli powie, że skimping na PSUs nie jest dobrym pomysłem. W przypadku wątpliwości, uzyskać 500W z dobrej firmy lub poczekać, aż masz gotówki, aby uzyskać dobry.
Praca w administracji Busha: Idź 800W lub wyższej. You'll need it if you're going to SLI. Upewnij się, że masz dwa złącza PCI-E!
Czy mam czekać?: Być może, ale nie w sposób myślisz. Zasilacze są zazwyczaj zalewani rabaty. Podobnie jak w przypadku niektórych PSU? Gwarantuję Ci dwa tygodnie później zobaczysz-mail w rabatu na niej.

Pozostałe części i końcowe myśli

Yes, I'm leaving obecnie DVD, monitory, Heatsinks przypadki i karty dźwiękowe. A oto dlaczego:
  • DVD są raczej tanie, wszystko działa podobnie, a to niewiele, aby porozmawiać o innych niż upewnij się, że masz wystarczająco IDE / SATA slots!
  • Monitory są bardzo subiektywne, choć Lubie Hanns-G JW199D (tanie, jasne, 19 ", 5ms czas reakcji).
  • Jeśli chodzi o Heatsinks, istnieje tylko kilka marek warte zakupu i nie jestem jak doświadczenie z nimi.
  • Sprawy są subiektywne, jak dobrze. Pobierz coś całkiem, ATX, oraz z dobrą powietrza. Lubie Antec 900.
  • Jedynym zalecana karta dźwiękowa jest coś z linii X-Fi od Creative - inaczej, jesteś najlepszy ze startu na pokładzie, które bywają bardzo dobrze (lub przynajmniej wystarczająco dobry).
Tu jest zalecane budowanie (minus powyżej) w oparciu o zalecenia zawarte w tym przewodniku: Wszystkie ceny są po-mail w rabatów.

MOTHERBOARD: Gigabyte GA-P35C-DS3R LGA 775 ($ 160)

RAM: Corsair XMS2 2GB DDR2 800 (PC2 6400) ($ 34)

Hard Drive: Western Digital Caviar SE WD5000AAJS ($ 100)

ZASILANIE: Cooler Master Real Power Pro RS-750-ACAA-A1 750W ($ 70)

Video Card: EVGA 512-P3-N802-AR GeForce 8800GT Superclocked 512MB ($ 270)

RAZEM: 860 dolarów
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 23 stycznia 2008, 02:02
Grupa dawcy

Great post!
Love the titles.lol
Rep +

My System: Krlll

Procesor (y):
Intel Q9550@4.33Ghz
Płyta główna:
Gigabyte GA-EP45-UD3P
Pamięć RAM:
4x2GB OCZ Platinum PC8500
Karta graficzna (y):
Gainward 4870X2 (840 Core 940 pań)
Karta dźwiękowa:
Onboard HDA
Hard Drive (s):
Kilka lol 1650GB oddanych
Optical Drive (s):
1xDVD PHILIPS DVD +-RW
Case / PSU:
Antec 1200/Enermax Infiniti 720W
Chłodzenie:
Tuniq Tower 120
Sieć / Internet:
Dual Gigabit Ethernet
Monitor (y):
Acer 22 "widescreen
Operating System (-y):
Vista x64 Ultimate
Old 23 stycznia 2008, 09:27
Grupa dawcy

Very nice, im będzie przy użyciu tego od tej pory.

Reped i zakładka Hot sutki * *
Dzięki.

My System: Liam's rig ..?

Procesor (y):
E8200 45nm Core 2 Duo OC@4.8ghz Stabilny
Płyta główna:
GA-P31-DS3L 1066MHz 45nm FSB 1333
Pamięć RAM:
4gig 1400mhz Dual Channel DDR3
Karta graficzna (y):
8800 GTS 320mb
Karta dźwiękowa:
Na pokładzie
Hard Drive (s):
250 GB Standard
Optical Drive (s):
Case / PSU:
850watt SLI ready, NZXT Xtreme czerwona dioda LED
Chłodzenie:
Asus Square Evo
Sieć / Internet:
20MB Virgin Media (Virgin FTL)
Monitor (y):
22 "HD widescreen. 17" Proview
Operating System (-y):
Windows XP Pro Sp2
Old 23. stycznia 2008, 10:08
Grupa dawcy

Fresh Prince of Bel Air

lol

Nie zły recenzję, jednak myślę, że monitor sekcji byłyby dobre, doradztwo, na których karty graficznej, aby przejść z ekranu, które w oparciu o rezolucję, wraz z nerdy-podział co kontrastu wskaźnik, lub czas reakcji lub wszystkich rodzajów połączeń wraz z HD shizzle.

My System: = /

Procesor (y):
AMD 64x2 6000 +
Płyta główna:
Asus M2N32 SLI DELUXE WIFI
Pamięć RAM:
Corsair XMS2 DDR800 CL4 2048MB
Karta graficzna (y):
BFG 8800GTS 320MB OC2
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
2x36gb RAID0 / 200 GB / 500GB
Optical Drive (s):
CDRW + DVD-RW [dwuwarstwowych]
Case / PSU:
CM Stacker832 / Silverstone DA750
Chłodzenie:
Zalman CNPS9700NT
Sieć / Internet:
dual Gigabit / 20MB Kabel
Monitor (y):
19 "HannsG
Operating System (-y):
XP Pro 32bit
Old 23 stycznia 2008, 17:17
Grupa dawcy

Nie wiem, jak wiele o monitorach jako Chciałbym - wszystkie Wiem to uniknąć wysokich czasy reakcji w celu uniknięcia ghosting. I kupiłem LCD tylko dlatego, że miał dobre oceny.

I powinny mieć rozszerzone na VRAM -> rozdzielczość to trochę więcej, ale oh well.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".
Old 26 stycznia 2008, 17:13
Członek grupy

Z 8800GT, dlaczego proponujemy coraz Super Clocked wersji? Do 30-40 dolarów taniej można uzyskać tylko jeden regularny poprawne? Czy to, że znacznie lepiej?

Ponadto, można zasugerować każdym przypadku / zasilanie combo? Ile watów jest wymagana do uruchomienia tej instalacji? Czy 500 jest wystarczające?

Dzięki.
Old 26 stycznia 2008, 20:01
Grupa dawcy

I zalecił, aby w wersji jak to było mniej niż 20 dolarów z "regularnych" wersja kiedy zaznaczona, a także dlatego, że uwielbiam EVGA's step-up program (w przeciwieństwie do wszystkich innych "wyrzucić stare karty na śmieci" programu).

500W będzie wystarczający, ale nie lubię, że cięcia blisko. I zazwyczaj przejść do 600W. W przypadku, I'd definitely go z Antec 900. Jest jednym z najbardziej popularnych gier na około przypadkach powód: it's good. Łatwo do pracy w, posiada doskonałe chłodzenie, i mnóstwo możliwości rozbudowy.
Old 28 stycznia 2008, 23:20
Grupa dawcy

Err, wystarczy znaleźć trochę literówki. Cztery rdzenie nie są zalecane dla graczy, tylko dla tych, którzy uruchamiać aplikacje, które mogą korzystać z dodatkowych rdzeni.

Sorry about that:)
Old 28 stycznia 2008, 23:56
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by Carbon View Post
Err, wystarczy znaleźć trochę literówki. Cztery rdzenie nie są zalecane dla graczy, tylko dla tych, którzy uruchamiać aplikacje, które mogą korzystać z dodatkowych rdzeni.

Sorry about that:)
Edytowano dla Ciebie.

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Procesor (y):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Płyta główna:
Asus P5K Premium
Pamięć RAM:
2GB Dominator 8500
Karta graficzna (y):
BFG 8800GT
Karta dźwiękowa:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (s):
3.35TB wew składowania. 2TB int składowania
Optical Drive (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chłodzenie:
AC7
Sieć / Internet:
Monitor (y):
245B, 931B (Samsung)
Operating System (-y):
Vista 32P
Old 29 stycznia 2008, 05:23
Grupa dawcy

Appreciate it. Czy jest jakiś sposób może to być stickied? I'm Stale ludzi i paru ludzi zapytał mnie, dlaczego tak nie jest. I'd hate by zgubić w masę nowych wątków.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.