![]() |
|
|||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
|
|
Narzędzia wątku |
|
|
|||
|
|||
|
hey guys. Nie byłem pewien gdzie umieścić tak Chyba ogólne byłby najlepszym miejscem.
I'm budowy serwera FTP danych i Chciałbym wiedzieć, co i powinno się w miarę sprzętu, jaki jest najlepszy system operacyjny w użyciu, co jest najlepsze oprogramowanie FTP się, najlepszy firewall i oprogramowanie szyfrujące, to tak. I've budowy komputera przed mnóstwo razy, ale nigdy nie wybudowano serwera so I'm a bit nowego w tej dziedzinie. i również ma być tak, że każdy użytkownik (będzie ona mnie i moich znajomych) Posiadamy własne przydzielone miejsce, a my nie może uzyskać dostępu eachothers bez zezwolenia. więc jeśli faceci może mi się z samouczka na temat jak to zrobić lub jeśli jest kilka programów do tego, jak dobrze, że ma się świetnie. I'd like it to małe (i mają ograniczoną przestrzeń teraz) I'm gonna mieć co najmniej dwa 1 TB HDD's (po jednym dla rzeczywistych danych, a drugi do tworzenia kopii zapasowych) oraz Chciałabym mieć kartę, która obsługuje FiOS bezpośrednich do serwera tak, aby nie musieli przejść do Coax. więc proszę, zadawaj pytania, jeśli coś trzeba wyjaśnić, możesz wysłać do mnie e-maila do mojego konta Gmail w każdej chwili. thanx i wyprzedza swój czas na pomoc chłopaki -Kaze - |
|
|
|||
|
|||
|
ermm,
Proponuję, jeśli dont znać wszelkie tego tufff sobie, że po prostu kupić serwer, to kłopoty z prośbą o mate. mike X | X | X a108172michael@yale-wrexham.ac.uk |
|
|
|||
|
|||
|
Muszę również rozpocząć naukę gdzieś
|
|
|
|||
|
|||
|
Tak sądzę, ale myślę yod być beter buing od 1 do rozpocząć następnie o podłubać z tym, przynajmniej w ten sposób wiesz, co z gry, coz u kupić summat źle szanse są
itll być kosztowna pomyłka mate mike X | X | X |
|
|
|||
|
|||
|
alright widzę którym pochodzących z. I zrobił to samo z komputera przed ich budowy. to jakiś pomysł na dobry serwer, gdzie będą do nabycia od?
|
|
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
Nie sądzę, że budowanie serwera jest, że różne do budowania normalnego komputera, chyba że jest ma być niezawodne i idealnie zbędny.
Sugeruję, abyś go i rzucić okiem na niektóre z serwera nazw marek jak HP czy Dell i zobacz jakie składniki, których używają. To daje dobry pomysł. Faktyczny proces budowania jest taki sam, chyba że idziesz z zbędny i zasilacze. Może zajrzyj na eBay, istnieją bardzo dobre oferty, które pojawią się na serwerach od czasu do czasu. Jeśli chodzi o dostęp i zarządzanie będą chciały system operacyjny, który działa serwer WWW (w systemie Windows lub Linux), który uruchamia jakiś skrypt do zarządzania nim. Jeśli nie chcesz, aby napisać samemu istnieją partie, które można kupić lub pobrać z internetu. Hope this daje pewne wskazówki.