Witaj,
Wczoraj rozpoczęły się problemy z moim laptopem, jeden Acer Aspire 1650 z Samsung HM100JC HDD. Po pierwsze, byłem aby "niebieski ekran śmierci" kilka razy i dziś everytime I've been począwszy mój laptop, mam komunikat "Ostrzeżenie, SMART wykrył, że awaria dysku twardego może być nieuchronne. Proszę kopię zapasową danych natychmiast. Wyniki F1, aby kontynuować. ".
So I did obvioulsy back i teraz Próbuję zrobić diagnostyczne mojego dysku twardego za pomocą Samsung Drive Diagnostic Utility, które znalazłem na ich stronie internetowej:
http://www.samsung.com/global/busine...ort_HUTIL.html
Ale tylko wyjaśnić, jak to zrobić z bootowalnej dyskietki i nie mam dysku na dyskietki, tylko CD / DVD. Więc pobrany. Iso, że są, ale nie wiem jak z niego korzystać. I że spalony iso na dysku i spróbuj ponownie uruchomić komputera z dysku CD, ale wewnątrz nie uruchomi go i przy próbie otwarcia okna iso gdy sesja jest otwarty, to nie działa.
Tak więc moje pierwsze pytanie brzmi: jak zrobić diagnostyczne mojego HDD bez dyskietce?
Ponadto, jest to trudne do zastąpienia HDD w laptopie? Czy muszę uzyskać ekspertów to zrobić? Nie jestem newbie z komputerami, ale nie jestem ekspertem albo.
Thanks in advance.
Alexandra