rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Ogólne Hardware Czat

Register

Dziwne CPU / GPU problem

Reply

Narzędzia wątku
Old 30 grudnia 2007, 12:24
Nowe państwa grupy

Default Dziwne CPU / GPU problem

Hej .. Przepraszamy, ale może to być jeden podługowaty ...

Poprzez messing o kombinacjach z barana z mojego komputera i moi przyjaciele .. I accidently wziął jeden z jego paluszki z barana i opuściła go kopalni. Problem polega na tym, że jego pamięci RAM PC2700 i można uruchomić tylko na 166MHz .. mojego procesora wynosi 200MHz .. i oczywiście mam niebieskie ekrany .. tak w ostatnim roku lub tak mój komputer został underclocked do 166Mhz (x11).

Niedawno znaleziono oryginały PC3200 RAM, który jest i działa dobrze na 200MHz .. a następnie ustawić swoje zasoby procesora do prędkości (2.2GHz) i pobiegł grzywny bez niebieskie ekrany ... szczęśliwe dni.

Zdałam sobie jednak, że żaden z moich gier 3D pracowali. I pobiegł dxdiag Direct3D i zrobili badania i nie w każdej platformy DirectX .. dając "ogólne niepowodzenia" .. Ja wróciłem do mojego BIOS underclocked i powrót do 166MHz i próbował ponownie .. i działał dobrze .. przeszedł wszystkie testy i wszystkie gry prowadził. I powinien pamiętać, że przed całą fiaskiem rozpoczęły .. moja karta graficzna pracowała w stanie przyspieszyć doskonale.

Więc moje pytanie jest ... Dlaczego moja karta graficzna nie jest w stanie prędkości pracy, kiedy to pracę przy niższych prędkościach .. gdy pierwotnie działał w stanie dobrze prędkości.

Specyfikacja:

Asus A7N8X-E Deluxe Mobo
AMD Athlon XP 3200 +
2x Kingston 512MB DDR RAM
ATI Radeon 9550 Sapphire (256MB)
DirectX 9.0c (próbowałem inne wersje)
Windows XP Media Center Edition 2005

Każda pomoc będzie znacznie appreciated .. blagged w mojej głowie.

Thankyou

- MiaZmA

ps nie byłem całkiem pewien, które po tym wątku cala. moje przeprosiny, jeśli jest to nierozsądne wyboru.
Old 1. stycznia 2008, 16:34
Członek grupy

Default Dziwne CPU / GPU problem

Zmiana prędkości zegara procesora nie zmienia prędkość zegara GPU, który jest zupełnie inny zwierząt.

Spróbuj pobrać najnowsze sterowniki do karty graficznej i zobacz jak to działa wtedy.
Reply

Register

Zakładki