![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Cześć, Postanowiłem podjąć pograzaja i budowania własnego komputera, ale wydaje się I've hit z cegły ściany! I've podłączony sprzęt. Niniejsza płyta główna to Gigabyte GA-P35-DS3L. Mam dysków twardych SATA i IDE DVD pisarz ROM. Mam kabel od do dysków twardych SATA i złącze zasilania SATA. Mam kabla biegnącego z IDE na DVD pisarz i czterech pinowe złącze .. Jednak, kiedy idę do BIOS i ustawić priorytet bootowania na CD-ROM, a wprowadzone w systemie Windows XP na dysku CD, I get an error "DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER" Gdy wsiedli do Standard CMOS jest to, co widzę: Kanał IDE 0 - Master [Samsung HD501LJ] IDE Channel 1 Master [Brak] IDE Channel 2 Master [Brak] IDE Channel 3 Master [Brak] IDE Channel 4 Master [Brak] Kanał IDE Slave 4 [Brak] Dlaczego jest wyświetlany jako dysków twardych IDE, nawet jeśli jest to SATA? Czy muszę wtyczkę w skoczka i ustawić do dysków twardych SATA niewolnika? Myślałem, że nie było potrzeby. I've zestaw DVD pisarza do Mistrza i nie mam pojęcia, co może być przyczyną problemu: ( Any ideas? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| SATA jest traktowany jako na "kanał IDE" przez system BIOS, nie martw się o to. Problem masz to jest to, że CD-ROM nie jest wyświetlana, więc nie jest uruchamiany z dysku CD, więc dając Ci błąd podczas próby instalacji systemu Windows, które nie mają systemu operacyjnego na dysku. Musisz sprawdzić swoje kable do napędu CD.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". My System: 日夏子
|
|
| |||
| |||
| ustawienia zworek na dysku twardym na jednym dysku lub kapitan jednym dysku. A jeśli nie ma czegoś w tym kierunku, aby ustawić go kapitan. |
|
| |||
| |||
| Dysków SATA nie ma zworek.
__________________ "I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". |
|
| |||
| |||
| Następnie OK, aby zignorować wiadomość nikt nie widział niczego |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Masz innego napędu optycznego można spróbować .... możliwe, że są nowe twoje było DOA.