rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Ogólne Hardware Czat

Register

Kłopoty z wykorzystaniem dysków SATA i IDE razem: (

Reply

Narzędzia wątku
Old 13 lutego 2008, 21:31
Nowe państwa grupy

Cześć,
Postanowiłem podjąć pograzaja i budowania własnego komputera, ale wydaje się I've hit z cegły ściany!

I've podłączony sprzęt.

Niniejsza płyta główna to Gigabyte GA-P35-DS3L. Mam dysków twardych SATA i IDE DVD pisarz ROM.

Mam kabel od do dysków twardych SATA i złącze zasilania SATA. Mam kabla biegnącego z IDE na DVD pisarz i czterech pinowe złącze ..

Jednak, kiedy idę do BIOS i ustawić priorytet bootowania na CD-ROM, a wprowadzone w systemie Windows XP na dysku CD, I get an error "DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER"

Gdy wsiedli do Standard CMOS jest to, co widzę:

Kanał IDE 0 - Master [Samsung HD501LJ]
IDE Channel 1 Master [Brak]
IDE Channel 2 Master [Brak]
IDE Channel 3 Master [Brak]
IDE Channel 4 Master [Brak]
Kanał IDE Slave 4 [Brak]

Dlaczego jest wyświetlany jako dysków twardych IDE, nawet jeśli jest to SATA? Czy muszę wtyczkę w skoczka i ustawić do dysków twardych SATA niewolnika? Myślałem, że nie było potrzeby.

I've zestaw DVD pisarza do Mistrza i nie mam pojęcia, co może być przyczyną problemu: (

Any ideas?
Old 13 lutego 2008, 23:24
Grupa dawcy

SATA jest traktowany jako na "kanał IDE" przez system BIOS, nie martw się o to.

Problem masz to jest to, że CD-ROM nie jest wyświetlana, więc nie jest uruchamiany z dysku CD, więc dając Ci błąd podczas próby instalacji systemu Windows, które nie mają systemu operacyjnego na dysku.

Musisz sprawdzić swoje kable do napędu CD.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 14 lutego 2008, 00:05
Członek grupy

ustawienia zworek na dysku twardym na jednym dysku lub kapitan jednym dysku. A jeśli nie ma czegoś w tym kierunku, aby ustawić go kapitan.
Old 14 lutego 2008, 00:21
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by Katana View Post
ustawienia zworek na dysku twardym na jednym dysku lub kapitan jednym dysku. A jeśli nie ma czegoś w tym kierunku, aby ustawić go kapitan.
Dysków SATA nie ma zworek.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".
Old 14 lutego 2008, 00:33
Członek grupy

Następnie OK, aby zignorować wiadomość
nikt nie widział niczego
Old 14 lutego 2008, 01:56
Grupa dawcy

Masz innego napędu optycznego można spróbować .... możliwe, że są nowe twoje było DOA.

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.