![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Po pierwsze byłem zastanawiać jeśli chłopaki mogłyby dać mi obiektywnej oceny tego rig (jak znam wiele osób ze wszystkich obecnie AMD lub Intel lub nVidia lub ATI. Chcę nie stronniczych opinii proszę, a to obejmuje Vista vs xp debat. I'm budowanie przyszłości 5-7 lat i wiem, XP nie będzie ok. że znacznie dłużej. : D). To będzie prawdopodobnie to, że po aktualizacji itp. najbliższych kilku lat. Przypadek: RAIDMAX SMILODON ATX-612WB Black SECC STALI ATX Mid Tower Computer Case - Retail Mobo: MSI K9A2 CF-F AM2 + / AM2 AMD 790X ATX AMD Motherboard - Retail GPU: 2 x SAPPHIRE 100225L Radeon HD 3870 512MB 256-bit GDDR4 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready CrossFire Supported Video Card - Retail PSU: mushkin 550150 ATX12V 650W Power Supply - Retail CPU: AMD Athlon 64 X2 6400 + Windsor 3.2GHz Socket AM2 125W Dual-Core Processor Model ADX6400CZWOF - Handel RAM: OCZ Gold 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop Memory Model OCZ2G8004GK - Handel HDD: Seagate Barracuda 7200.10 ST3250310AS 250GB 7200 RPM SATA 3.0Gb / s Hard Drive - OEM Monitor: Hanns-G HG 216DPB Black 21,6 "5ms Widescreen LCD Monitor - Handel Mysz: Logitech MX518 2-Tone 8 Przyciski 1 x Wheel USB + PS / 2 Wired Gaming-Grade Optical Mouse - Retail OS: Microsoft Windows Vista Ultimate 64-Bit dla systemu budownictwa Single Pack DVD - OEM Wentylator procesora: Zalman 9500A 92mm 2 Ball CPU Cooler - Handel Będę odgrywają xbox360 wyłączanie monitora w HDMI i dźwięku poprzez uruchomienie linii w na Mobo, więc wymaga to kilku dodatkowych kabli (oh and I'm zakupu oraz 360). Ja też CoD4 na PC rzucone w koszyku. kiedy to wszystko powiedział i zrobił to będzie kosztować 2252,38 po wysyłce. Moje kolejne pytanie jest zainstalowanie wszystkiego. Wiem, jak umieścić komputer razem (I've rozebrany i ponownie ocenę z nich.) Ale już nigdy nie zbudował jeden z podłożem i zainstalowany system Windows i "flashed BIOS" (cokolwiek to oznacza ...) . ponieważ budować będzie się w najbliższej przyszłości (w ciągu miesiąca) i trzeba wiedzieć jak najszybciej. Wszelkie porady, wskazówki, porady itp. będą mile widziane. Thanks in advance! |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Cel opinii to: 1. Przechodzenie z AMD jest głupie 2. To pokładzie nie ma dwóch PCI-E x16 pasy tak Crossfire jest odpadów (jeśli już wasnt) 3. 4GB nie będą obsługiwane, chyba że po uruchomieniu systemu Windows x64. Nie mogę polecić coś w tym zbudować zapisać monitora. Zapoznaj się z przewodnikiem propozycje.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". My System: 日夏子
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Jestem z węgla na jednego. I chociaż wolisz opracowania.
Po pierwsze ... AMD kontra Intel jest oczywistym wyborem na tym etapie. Intel wszystkich swoich produktów, ponieważ po prostu i zwyczajnie Doskonałość prawie nic, że AMD może zgasić. core2duo w serii jest po prostu fantastyczny zestaw żetonów. nie będzie jednym z nich jest głupi, ponieważ na jedną rzecz AMD jest pozostawienie 64x 2 serii za zupełnie jak mówimy. wkrótce nie będą już nawet je obsługują. więc nawet z tego punktu widzenia jest to oczywiste, co wybrać. sekundę. płyty głównej. nie jest złe, jeśli chcesz AMD chip, ale o wszystko inne pieski. z tego, to nie wygląda tak źle naprawdę. ty zrobił wiele innych rzeczy w prawo. na przykład, 4 gigabajtów pamięci RAM, a zasilacz i dysk twardy. ale nie ma miejsca na ton poprawy. go ode mnie. chciałem zrobić zbudować bardzo podobna do Ciebie krótki czas temu. I pokazał szczegóły, ponieważ mój ojciec pracował w komputerze biznes na lata i lata. a on bardzo slapped mnie w twarz i powiedział GO INTEL. musisz mieć inny przypadek, że płyta główna obsługuje PCI-E 2.0 16x dla szczeliny, posiada do co najmniej 8 gigabajtów pamięci RAM oraz posiada wsparcie dla DDR3. węgla poddane bardzo nice one w jego lepką. jest to 219 dolarów ASUS pokładzie. jest bardzo kosztowna, ale jest to niesamowite pokładzie. Gdybym ci, I'd futz się z projektu, dzięki czemu można umieścić w tej płyty głównej, uzyskać procesor Intel E8400, te karty graficzne ATI chciałeś, a Antec 900 sprawy. stamtąd budowania może przypominać więcej prawdziwego napędowym. jak na jego stworzenie, jest to zupełnie inny problem. to naprawdę nie jest wszystko, co trudne. Ci śruby w dół w przypadku płyty głównej za pomocą śrub, które są z nim, a następnie podłączyć wszystkie różnych zasilających i zresetować drutów do szczeliny oznaczone na płycie głównej. zobaczysz gniazd z liter i cyfr jako rodzaj kodu. z drutów same są również oznaczone i podręcznik powie Ci, gdzie można podłączyć co cala Po dostał wszystkie części hooked, i podłączone do zasilania pasy, włączyć komputer i automatycznie "miga BIOS". w zasadzie, co oznacza, że jest płyta otrzymuje moc i programowania, który został wybudowany w wykryje wszystkie części i daje bardzo podstawowy interfejs graficzny do wykorzystania. i tam w oknach pop dysk i będzie można zlecić kolejne. Przy odrobinie szczęścia, wszystkie części zostaną uznane and you're good to go.] tylko jedno pytanie ... gdzie w tym wszystkim jest Twój DVD? musisz sobie zainstalować nawet odczytać dysku. My System: Ezechiela
|
|
| |||
| |||
| to ujęte w ramach "innych rzeczy, że nie uważam, było konieczne do listy" departamentu. I rzeczywiście mają dwa dyski uwzględnione w tej konfiguracji. alright I'll take dodatkowe pieniężnej, aby trafić lepiej, ponieważ nie chcę się budować na kolejny dobry 5 lat co najmniej |
|
| |||
| |||
| @ Węgla: Mam 64-bitowe OS i również nie mogę znaleźć Intel pokładzie z 2 sloty PCI 2.0 i DDR3 wsparcia, że nie jest x38. Ledwo mogę znaleźć pokładzie, że nie X38, że ma 2 sloty PCI 2.0. i newegg nie informując mnie, czy szczelin uruchomić zarówno w trybie 16x czy nie ... |
|
| |||
| |||
| Dlaczego potrzebuję różnych przypadku? ten wydaje się dobrze, ma dobrą wentylację i płyta zasobnika i ekspansji szczeliny są na tym samym panelu w przypadku tak wszystko jest się w jednej jednostce. Myślałem o Antec 900 but I'm not sure about it. pozwala umieścić go w ten sposób: przekonać mnie: D i zmienił się mój procesor Intel E6750 po reccomendation od znajomego http://www.newegg.com/product/produc...82E16819115029 oraz i zmiana zarządu do ASUS P5N-SLI pokładzie, że ma 2 sloty PCI-E 16x uruchomiony w SLI http://www.newegg.com/product/produc...82E16813131073 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Cześć Chris. I've zbudowany 4 PC w Antec 900 i jest naprawdę znakomity przypadku, gdy trochę Bling dla mnie niebieski doprowadziły kibiców, choć są one łatwo zastąpić. Może pasuje do 8800ultra bez blokowania powietrza wlotowego z 2 wentylatory i spalin 120mm i 200mm pomogą bardzo wydajne chłodzenie pętli. W 200mm, ze względu na jego wielkość, jest cichy szept nawet w godzinach szczytu rpm. Jedyną wadą nieznaczne do 900, moim zdaniem, jest wentylator kabli elektrycznych; są one połączone z 4-pin MOLEX rozumieniu musisz Daisy Chain je z PSU moc kabli (lub kupić 3pin-4pin konwertery) uczynienie zarządzania kabla koszmar. Ale można zrobić. Inne niż te, dla pieniędzy, jest to naprawdę wspaniały przypadku. Jeśli dobrze pamiętam (shout up if I'm wrong nikogo) PCI-E 2 jest dostępna tylko na X38, 780 i 790 chipsety. Ale nie jest to ściśle konieczne, ponieważ jak dotąd nie daje korzyści (głównie podwojenie mocy przewidzianych przez port ponad 1,0 i podwójne pasmo powinno płyty głównej, o których mowa, niezbędne kwoty PCI-E pasy ruchu) nie mogą być w pełni wykorzystywane przez obecne GPU technologii. I'd pobyt z dala od E6750, E8400 jeden może mieć za te same pieniądze i będzie wymagać mniej soku do uruchomienia, będzie miał większe overclockingu marginesu ze względu na 45nm architekturę i jest w stanie szybciej i szybciej obsługuje FSB, które również zwiększa szybkość komunikacji z resztą składników. W 3870 wybranej nie jest w żaden sposób zła karta to tylko, że na to pricepoint przychodzi do świata 8800GT, 512mb wersji. To jest dużo lepsze karty. Jest to również jedyny GPU warte zakupu w momencie jak GTS, GTX i Ultra nie oferuje wiele sposób na zwiększenie wydajności, biorąc pod uwagę cenę hike. Jest to również bezcelowe się do większego spec'd karty ze względu na rozdzielczość monitora cytowany. W GT wyróżnia w niniejszej rezolucji. Zapomnij o P5N, jak jest to 650 SLI chipset i jego pies z chipsetem. Parchaty A, 3-legged przyjść do tego psa. Jeśli jesteś zdecydowany na temat SLI chipset you really wanna be looking 680 lub 780 (780 oferuje naprawdę tylko PCI-E 2.0 wsparcia ponad 680). Jeśli nie interesuje cię SLI to nie ma sensu się na chipsecie zoptymalizowany dla niego. I'd be looking at P35. Kosz na Zalman HSF dla procesora i dostać Arctic Cooling Freezer 7 Pro. Lepsze, lżejsze i tańsze. I znacznie lepsze wyniki. Jest to także zbyt ciszej. Więc tak, bin AMD 6400. To nie jest zły chip (z grubsza porównywalny do E6850), ale działa na gorąco, lubi to i lepiej elektrycznej (Intel) CPU można było. Wreszcie, główny element w budowaniu, które zapewniają dobrą przyszłość korekty jest płyta. Cokolwiek innego, na tej podstawie, jest drugorzędne. Więc może być mądry X38/780 going anyway. Just a thought.
|
| |||
| |||
| Chciałbym przejść do P35 i zrzucić SLI być szczery. It's just not oszczędny na tym etapie, kiedy 8800GT można uruchomić pretty much anything. Istnieje pokładzie I połączone w przewodniku na drugiej stronie, że jest P35 z 4 PCI-E x16 slots (ale to tylko DDR3): p
__________________ "I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". |
|
| |||
| |||
| Alright I've postanowił iść z tego forum: Gigabyte GA-P35-DS3L Intel P35 LGA 775 ATX Wszystkie Solid Capacitor Intel Motherboard - Retail i E8400. The Way I rysunek to w ciągu najbliższych kilku lat, jeśli chcę iść SLI to będzie około 700 dolarów, ponieważ mogę zachować mój procesor i wszystko inne ... Ja po prostu muszę uzyskać nową płytą główną i innej karty graficznej. |
|
| |||
| |||
| Cytat:
![]() W każdym razie, wychodząc z AMD nie jest głupie, ponieważ są one bardzo dobre procesorów. Ale każdy ma prawo Intel jest dużo lepszy w wydajności. Nie trzeba zmieniać przypadku jeśli nie chcesz. Jeśli chcesz ją zachować. Wygląda na to, że będziesz musiał zbudować bardzo miło, gdy zrobienia. Jeżeli masz deffinetly ostatnie pięć lat bez modernizacji. Link590o Jak powiedział, nie jest trudno połączyć. Jeśli miały sporej poza wtedy nie będzie miał problemu jego stworzenie. |
![]() |
|
| Zakładki |