rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Ogólne Hardware Czat

Register

Aktualizacja moim starym PC-ish

Reply

Narzędzia wątku
Old 19 kwietnia 2008, 11:48
Nowe państwa grupy

Default Aktualizacja moim starym PC-ish

Hej,

Mój laptop popsuł dzisiaj i znalazłem starą-owski komputer kiedyś używałem w moim strychu. Ja się na to i nie będzie boot. Więc tylko zainstalowany Windows XP świeże!

W specyfikacji nie są zbyt zły dla PC 2004, Spodziewałem się gorzej. Intel Pentium 4 2,8 GHz, ale tylko 256 MB DDR RAM.

W każdym razie chcę ją uaktualnić, aby można było używać go całkiem sporo. Komputer jest Adwent 2004 komputerem. Poniżej przedstawiamy pełną specyfikacją.

Kod:
http://www.uktsupport.co.uk/advent/pc/2004.htm
Głównie chcę dostać podwójne lub quad (jeżeli ja jestem szczęśliwy), ale w thats nie tyle jest problem, ponieważ ma już 2.8GHz. Reccon Czy mogę to zrobić? A jaki rodzaj musiałaby?

Ja również chcą to nowy dysk twardy, część pamięci RAM, bezprzewodowy zdolności i poprawy napędu optycznego, może lepszą kartę graficzną, jak również. Wszelkie zalecenia nie jestem pewien które byłyby kompatybilne.

Wziąłem pokrywę od dziś i będę mógł zobaczyć barana i szczelin, co wygląda na gnieździe PCI, ale wasnt sure. Sądzę również, napędu optycznego zostało obejmujące HD.

I dont mind, jeśli jej będzie droższa niż kupno nowego komputera, bo jak Elastyczność aktualizacji więc dont trzeba wydawać pieniądze, jeśli dont chcesz i możesz to robić stopniowo. Im tylko 15, więc dont zarabiać dużo Id tak raczej nie smallish uaktualnień niż buty nowego komputera. Plus I find it więcej zabawy i edukacji.

Nadzieja możesz pomóc

Josh!
Old 19 kwietnia 2008, 12:00
Grupa dawcy

Można również po prostu nasiec i wydatki trochę pieniędzy i zbudować od podstaw komputera z wszystkich aktualizacji, które chcesz, to nie byłoby dużo budowy nowej anyway (cena mądra) i również nie chce kupić nowe elementy błyszczące i trzymać je na starych zakurzonych Mobo a następnie w przypadku niegodne.
Old 19 kwietnia 2008, 12:04
Nowe państwa grupy

Aby uaktualnić komputer niemal się stworzenia nowej kompilacji. Ponieważ komputer jest stary i ma P4 wewnątrz Twojego musiałyby nowej płyty głównej i to prawdopodobnie oznacza nowe barana. wszystko to jest teraz w stosunku do tanich i możesz zachować swój twardy dysk i napęd optyczny, a może nawet zasilania. Co może być potrzebne są

1. Nowa płyta główna z gniazdem na procesor chcesz. (polecam AMD ale prawdopodobnie uzyskać flammed lol), tak byłoby AMD Socket AM2 i AM2 +
2. Procesor. Podjąć decyzję w sprawie budżetu. również będzie prawdopodobnie nie widzą różnicy w quad core jeśli to gra tak pójść na podwójnym rdzeniu.
3. Upewnij się, że albo dostać Radiator z procesorem lub kupić zwłaszcza że pasuje do gniazda
4. Ram. tryka jest stosunkowo tanie, ale upewnić się, że płyta główna obsługuje go.

Myślę, że jeśli pojawi się ten trzeba będzie niemal zupełnie nowy system:)
Old 19 kwietnia 2008, 12:05
Nowe państwa grupy

ps

Zawsze możesz użyć www.ebuyer.com lub www.overclockers.co.uk
Obie strony bardzo dobrze z dobrymi cenami i wielkie obsługi klienta, jeżeli masz jakiekolwiek problemy, które są bardzo nieliczne
Old 19 kwietnia 2008, 12:18
Nowe państwa grupy

I cant naprawdę stać, aby rozpocząć nowe budować. Również mój anty mnie budynek jest jednym z podstaw. I dont know why! Moja mama jest trochę starnge. Ale nie robi mieć problem ze mną moja modernizacji obecnego.
Old 19 kwietnia 2008, 12:21
Nowe państwa grupy

Co będzie można go używać?
Old 19 kwietnia 2008, 14:24
Grupa dawcy

Jeśli jest to Socket 478, które prawdopodobnie jest id zachować tak długo, jak długo i czy nie poss jakiejkolwiek aktualizacji i zapisać moje pieniądze na nowy budować m8 modernizacji tego komputera będzie odpadów jako musisz rzucać większość go podczas wreszcie zrobić upgrade z wyjątkiem dodaje karty PCI lub DVD.
najlepiej zrobić nową zbudować i utrzymać jako zamienne

Komputer raz pokonać mnie w szachach
Ale to nie pasuje do mnie kick boxing.

My System: redden137

Procesor (y):
AMD Opteron 165 o / c
Płyta główna:
ASUS a8n SLI Deluxe
Pamięć RAM:
Corsair 2GB XMS pc3200 platium
Karta graficzna (y):
8800gts O / C
Karta dźwiękowa:
Creative SoundBlaster 4
Hard Drive (s):
1x 80 GB 2x 250GB
Optical Drive (s):
1x Sony DVD RAM dysku 1xphillips dv
Case / PSU:
700w PSU moduler
Chłodzenie:
powietrze
Sieć / Internet:
Monitor (y):
22in widescreen
Operating System (-y):
XP Pro
Old 19 kwietnia 2008, 14:34
Nowe państwa grupy

Wiem najlepiej zrobić nową budować ale przyzwyczajenie do korzystania z tego! Nie pytaj dlaczego, mam powody.
Old 19 kwietnia 2008, 14:50
Grupa dawcy

koryguje swoje bycie flamed dla amd recomendation
Intel ftw!
tylko uaktualnienia barana do 1 koncert i będzie dobrze, a może pozostać w nowym napędu optycznego (ide oczywiście)

My System: Cewy to zastanawiam Macine

Procesor (y):
Intel Core 2 Quad q6600@3.2Ghz
Płyta główna:
asus p5q deluxe
Pamięć RAM:
4 gig 1066MHz OCZ SLI
Karta graficzna (y):
nvidia 8800 ultra evga ko
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
750 kabriolet Seagate, 32meg Wikisłowniku
Optical Drive (s):
3 ASUS DVD pisarzy, LightScribe
Case / PSU:
Lian-li armoursuite PC-P60
Chłodzenie:
tuniq wieży
Sieć / Internet:
podwójne porty Gigabit LAN
Monitor (y):
24 "Dell 2408wfp
Operating System (-y):
winfail Vista 64 | Ubuntu / Arch Linux
Old 19 kwietnia 2008, 15:16
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by Cew27 View Post
koryguje swoje bycie flamed dla amd recomendation
Intel ftw!
tylko uaktualnienia barana do 1 koncert i będzie dobrze, a może pozostać w nowym napędu optycznego (ide oczywiście)
id powiedzieć, tak samo jak Cew27

być może lepszą kartę graficzną
id również zastąpić PSU się na bezpiecznej stronie, jak powiedział pan jego starych i zostały w pewnym czasie na poddaszu

My System: P * L * A * Z * M * A

Procesor (y):
2.3GhZ AMD
Płyta główna:
Asus
Pamięć RAM:
1 gig ddr
Karta graficzna (y):
256 G-force
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster 5.1
Hard Drive (s):