rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Ogólne Hardware Czat

Register

Porty USB przestały działać

Reply

Narzędzia wątku
Old 5 stycznia 2008, 08:11
Nowe państwa grupy

Default Porty USB przestały działać

Mój porty USB Tiny na moim laptopie ma popsuło. I can't get on-line, która jest wszystkim, że naprawdę używać laptopa za. Komputer repairman "tak zwane" we wsi szacuje się bafffleing go i nie wie, dlaczego to się dzieje.
Not sure if I powinien po prostu kupić nową, natomiast sprzedaż i wrzuć to do pojemnika. Wszelkie pomysły co może być problemem greatly appreciated. Regards Graeme.
Old 5 stycznia 2008, 08:36
Grupa dawcy

Zakładając, że jest to XP, przejdź do Menedżera urządzeń i odinstaluj USB Controller (-y) i uruchom ponownie system. XP będzie ponowna je automatycznie podczas ponownego uruchamiania.
Jeśli jest to Windows glitch / korupcji, może to flush it out.

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 5 stycznia 2008, 15:42
Nowe państwa grupy

Dziękujemy za odpowiedź Mam dobre rozeznanie w Menedżerze urządzeń, ale nie może znaleźć kontrolery USB. Menedżer urządzeń systemu kończy urządzeń nic po tym. Na moje biurko górę XP Mam Universal Serial Bus kontrolera po System urządzeń, ale nie na moim laptopie xp .. Regards Graeme
Old 6 styczeń 2008, 04:28
Grupa dawcy

Brzmi to jak sterowniki chipsetu zostały uszkodzone lub usunięte.
Jeśli jest to dość stary laptop, trzeba będzie zainstalować te z oryginalnego dysku, że wraz z laptopa lub szukać ich na stronie producenta.

Większość płyt głównych z nowszych chipsetów zwykle podnieś USB / sterowniki z systemu operacyjnego, ale kilka, takie jak chipset Intel wymagają Chipset Software Installation Utility.

Opowiedz nam coś więcej na temat Marka / Model / Wiek laptopa i system operacyjny i Specs, jeśli je znasz.
Old 6 stycznia 2008, 14:43
Nowe państwa grupy

Tiny E3000 DVD-RW, 256 RAM 40GB dysk twardy XP System operacyjny. Jest to 3 yrs old. Kupiłem 5 yr opieki plan Godzina komputerów ale poszedł popiersie. Reload CD mam z nim nie rozwiąże problemu.
Regards Graeme.
Old 6 styczeń 2008, 16:45
Grupa dawcy

Spróbuj zidentyfikować płyta Marka / Model, pobierając Everest Start z sekcji download na tej stronie
.
Z Tiny zlikwidowało działalność, jest mało prawdopodobne, że wyjeżdżasz znaleźć dużo pomocy, innych niż postów na forum innych stron internetowych, od ludzi z podobnymi zagadnieniami.
Ponadto, możliwe jest, że jest to kwestia sprzętu, a nie kierowca związane, ale to brzmi jak długo może być ustalenie, który z pracy.
Reply

Register

Zakładki