rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Ogólne Hardware Czat

Register

Water Cooling?

Reply

Narzędzia wątku
Old 25 kwietnia 2007, 15:36
Grupa dawcy

Default Water Cooling?

I'm thinking of "Inwestowanie w wodzie chłodzącej, kiedy zbuduje mój nowy komputer.
Czy istnieje wiele "wypadki", jak wycieka. Obawiam się, że może wyciekać i spieprzyć moim komputerze.
Czy ktoś Wykorzystanie wody chłodzącej. Co myślisz o tym?

Em
Old 25 kwietnia 2007, 15:44
Grupa dawcy

Default Water Cooling?

Jej nieco o otwartym pytanie być szczery, ale I'll do my best.

Po pierwsze, Watercooling jest dobre, jeśli się do overclockingu system gdyż pozwala niższych temperaturach, ale dobrego chłodzenia powietrza umożliwia również dobre overclocks i jest o wiele tańszy.

I've got my teraz E6400 (2.13ghz zapasów) działa na nieco ponad 2.6ghz powietrza chłodzącego. Temp jest bezczynny 32c, szczyt 39c. Więc thats e6700 wydajność 200,00 dziwne mniej.

Theres dwie szkoły myślenia na wody chłodzącej wysokiego i niskiego przepływu. Nie będę zagłębiać się w wady i zalety obu tutaj tak I'd zalecamy lekturę. Poza tym, zalety, a jakie wady I'd ofertowe są tylko moje opinie i uwierzcie mi, opinie różne.

Theres również pasywne chłodzenie wodą, jest to zasadniczo tylko (wielki) chłodnicy, że wpływy do chłodziwa być chłodzony bez pomocy kibiców. Miałem Zalman Reservator, który był ogromny Pulsowanie rzeczą było zewnętrznych do sprawy i tak potrzebne więcej miejsca, a przechowywane moje 7900gt na 52c w godzinach szczytu, na odwrócony został całkowicie wyciszony, ale to kosztuje 200,00. I've teraz wyposażony jeden VF900 chłodnicy do karty, jej pobliżu, jak i ciche dammit w godzinach szczytu w temp. jest 42c. 'Nuff said na gości. Plus z biernym będziesz mieć tylko jeden element do schłodzenia na radiator (i tym samym z All-in-One rozwiązań patrz poniżej)

Można kupić gotowe do przejechania chłodzenia wody, ale są one zazwyczaj naruszona w niektórych dziedzinach i naprawdę nie daje żadnych korzyści w dobrej powietrza chłodzącego, a także, ponownie, dużo więcej pricey.

Jeśli problem jest hałas wielkości, można otrzymać różne elementy mocujące i wentylatory oraz cichy chłodnic powietrza, wymieszać wszystko z wentylatora kontrolera (MCubed Big NG byłoby moje zalecenia) i możesz kontrolować hałasu.

Theres, imho, naprawdę nie Watercooling punktu, chyba że mamy zamiar watercool całego systemu (CPU, GPU, Northbridge, południowy, RAM). To może okazać się kosztowne ćwiczenia. Powodem ku temu cały system jest prosty: Wszelkie elementy nie są jeszcze chłodne potrzebują chłodzenia powietrza, dzięki czemu nadal potrzebują wentylatorów do rurki do "wody" będzie przerwać powietrza, będziesz miał mniej miejsca , a Ty jeszcze hałasu.

Jako przykład mój szef ma core2 x6800, 2x 7900gtx w sli, a 4GB RAM (szczęście bogata * * okrzyk skreślony) wszystkie watercooled użyciu wentylatora 2 trzyosobowe grzejników, niebezpieczeństwo den bloki, 1 / 2 "rury i różne inne bity i szacuje, że kosztował go w pobliżu Grand watercool tylko do komputera.

Najlepszym bloków, najwyraźniej są Danger Den. Dla pompy, I'm powiedział najlepiej Swiftech. Ale o jej mieszanie i dopasowanie elementów, aby uzyskać najlepszą równowagę dla naszego systemu, jak każdy system, a użytkownik ma różne potrzeby.

W przypadku cen i wykonywania Sugerowałoby będzie Vadim Komputery: Custom Built PC i cena trochę wody chłodzącej zestaw, nie ma znaczenia co, po prostu utworzyć listę potrzebnych składników (radiator (y), bloku (y), rur, płyn chłodzący, pompa, zbiornik, rurki wideo). Myślę, że znajdziesz się, jak to może być kosztowne.

Nie zapomnij również you've got to martwić napełnianie RES, krwawienie powietrza, zapewniając pompy nie jest zbyt słabe lub zbyt silne, zamontowanie res na najwyższym punkcie pętli chłodzącej etc etc

Podsumowując, I'd tylko Watercooling zejść z trasy, jeśli masz zamiar zrobić całego rig I jeśli zamierzają oc. Może być lepiej inwestować w dobre przypadku dobrych kibiców i fan kontrolera. Bung swój hdd (y) w Zalman heatpipe chłodnicy, załączyć wszystkie wentylatory z gumy złącza przystanek wibracji.

Have a nosey Quiet PC UK - cichy Sprzęt komputerowy dla Quiet PC pomysłów.

Jeśli chcesz "Bling" pc z świeci, inwestować w przypadku okienkowego stronie panelu (Antec 900 jest awesome przypadku ceny) nadal możesz to osiągnąć z wyglądu doprowadziły kibiców i podobny. Jest to także koszty ogromne kwoty pieniędzy mniej.

Hope this helps.

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Procesor (y):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Płyta główna:
Asus P5K Premium
Pamięć RAM:
2GB Dominator 8500
Karta graficzna (y):
BFG 8800GT
Karta dźwiękowa:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (s):
3.35TB wew składowania. 2TB int składowania
Optical Drive (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chłodzenie:
AC7
Sieć / Internet:
Monitor (y):
245B, 931B (Samsung)
Operating System (-y):
Vista 32P
Old 25 kwietnia 2007, 15:50
Grupa dawcy

Default Water Cooling?

Thanks to pomaga. Lol
Więc tylko Woda cool, jeśli masz dużo pieniędzy. Hehe.
Twój szef jest szczęście. Lol
Więc Watercooling zajmie dużo pieniędzy przy zachowaniu.
Dzięki

Em
Old 25 kwietnia 2007, 21:41
Cyberbabe
Opinie

Default Water Cooling?

Woda chłodząca chyba że będzie w za wysoką wydajność / mechaniki nie byłoby najlepszym rozwiązaniem chłodzenia, jak i kosztów "do schłodzenia CPU drogie, CPU / GPU / Chip Set bardzo drogie, ale istnieją pewne bardzo dobry przykład dla procesora chłodnic , jeśli chcesz spróbować Ponad Clocking AMD lub Intel w Tuniq Tower jest doskonałym chłodnicy również można korzystać z pieniędzy chcesz wydać na Water Cooling na budowaniu wyższego spec systemu

Tuniq Tower recenzję> Tu

Zdjęcia> Tu

Na OCS> Tu
Reply

Register

Zakładki