Странни POST проблем PSU: Earthwatts 680W
Процесор: AMD Athlon x64 2 4200
VGA: GeForce 9800SE
Mobo: Asus S8N-SLI
RAM: 1 GB
Операционна система: Windows XP
Този проблем започна преди около два месеца, и е било много странно да се каже най-малко. Първите проблеми започна с моя десктоп заключване нагоре случайно (клавиатура няма да работи, мишка напълно замразени). А нулиране би обикновено работа, но дори и след известно време компютърът не би в миналото, за да POST; имаше няколко странни времена, когато тя ще се движат миналото нея и тя ще ме информира, че е налице обувка неуспех. Това, обаче, не е последният много дълго. После, той просто няма да получи пост в миналото всички. Всички от светодиодите, вентилатори (охлаждане, CPU, VGA), и двете CD дискове би все още се работи, и аз вярвам, че HDD е предене както извор. След няколко дни аз току що се хранят с компютъра, изключихме PSU и нека той седна за около месец и половина.
Сега, това е мястото, където нещата започват да се получи интересно. Две седмици, от синьо, аз реших да го отново. Готово, тя booted до чисто и без никакви проблем, аз дори затвори я и започва да го отново, без hangup. Реших всичките ми добри kharma накрая плаща почти (а няколко години назад аз случайно spilled бира в моя лаптоп, той спря да работи за една седмица, после нагоре booted глоба, след това). Аз подкрепени нещо важно и форматирани на твърдия диск, и нещата сякаш се търси отново. За съжаление, това е мимолетен, след няколко дни на компютъра да заключа отново. Натискането на бутона за нулиране на няколко пъти изглеждаше да разрешите проблема, но ето и ето, дойде един ден, когато на компютъра просто няма да отида миналото Post.
Няколко quirks, че може да си струва да споменем: по време на път, когато Desktop започна работа отново, намерих, че го оставя на мира, или извършването на основни неща, като сърфиране в интернет ще го заключа. Започва заявление като игра, все пак, ще се предотврати заключа. Мога да излезете от приложението и да седне на компютъра с часове наред, без някакви допълнителни проблеми.
Имам чувството, че mobo, може да бъде подсъдим тук, но бих желал да получа малко втори становища, преди да направи всякакви хардуерни инвестиции. Благодаря предварително за всяко Помощ / съвети можете да предоставят. |