по-малко капитал

Magazine
Go Back   Компютърна сок > Компютърен хардуер > Общи Хардуер Чат

Register

Странни POST проблем

Reply

Нишка Инструменти
Old 19 юни 2009 г., 23:44
Новите държави Група

Default Странни POST проблем

PSU: Earthwatts 680W
Процесор: AMD Athlon x64 2 4200
VGA: GeForce 9800SE
Mobo: Asus S8N-SLI
RAM: 1 GB
Операционна система: Windows XP

Този проблем започна преди около два месеца, и е било много странно да се каже най-малко. Първите проблеми започна с моя десктоп заключване нагоре случайно (клавиатура няма да работи, мишка напълно замразени). А нулиране би обикновено работа, но дори и след известно време компютърът не би в миналото, за да POST; имаше няколко странни времена, когато тя ще се движат миналото нея и тя ще ме информира, че е налице обувка неуспех. Това, обаче, не е последният много дълго. После, той просто няма да получи пост в миналото всички. Всички от светодиодите, вентилатори (охлаждане, CPU, VGA), и двете CD дискове би все още се работи, и аз вярвам, че HDD е предене както извор. След няколко дни аз току що се хранят с компютъра, изключихме PSU и нека той седна за около месец и половина.

Сега, това е мястото, където нещата започват да се получи интересно. Две седмици, от синьо, аз реших да го отново. Готово, тя booted до чисто и без никакви проблем, аз дори затвори я и започва да го отново, без hangup. Реших всичките ми добри kharma накрая плаща почти (а няколко години назад аз случайно spilled бира в моя лаптоп, той спря да работи за една седмица, после нагоре booted глоба, след това). Аз подкрепени нещо важно и форматирани на твърдия диск, и нещата сякаш се търси отново. За съжаление, това е мимолетен, след няколко дни на компютъра да заключа отново. Натискането на бутона за нулиране на няколко пъти изглеждаше да разрешите проблема, но ето и ето, дойде един ден, когато на компютъра просто няма да отида миналото Post.

Няколко quirks, че може да си струва да споменем: по време на път, когато Desktop започна работа отново, намерих, че го оставя на мира, или извършването на основни неща, като сърфиране в интернет ще го заключа. Започва заявление като игра, все пак, ще се предотврати заключа. Мога да излезете от приложението и да седне на компютъра с часове наред, без някакви допълнителни проблеми.

Имам чувството, че mobo, може да бъде подсъдим тук, но бих желал да получа малко втори становища, преди да направи всякакви хардуерни инвестиции. Благодаря предварително за всяко Помощ / съвети можете да предоставят.
Old 22 юни 2009 г., 02:10
Член Група

Default Странни POST проблем

опитайте прекъсват всякакви ненужни хардуерни устройства. напр. CD / DVD ROM дискове, посветен графична карта (ако дънната платка е вграден в една, както и - да се свърже монитора това), нещо друго, инсталирани на вашия PCI слотове. Просто остави HDD включен инча Може да има хардуерен конфликт. Имах подобен проблем преди няколко дни с моите братя машина, той продължаваше да става кръг в кръг за около един час след това просто да обувка из синята понякога. Реших, че се е DVD ROM устройство повреден.
Reply

Register

Маркери

Подобни Конци
Нишка Нишка Начално Форум Отговори Последно мнение
HP Photosmart 8250 странен въпрос! amyreaney Digital Imaging & Принтери 0 16-то Юни 2009 01:52
Странни издание - Testdisk открива само един дял gitarman4 Дискове & сменяемите носители 0 4 юни 2009 18:52
Нещо странно става ........ Бъба Общността Новини & Чат 6 1-во Юни 2009 10:29
Странни микрофон Проблем Aftershock Звук, Тонколони & MP3 Плейъри 3 19 Дек 2008 19:01
Странни Рам??? newbuilderkid Процесори, дънни платки & RAM 5 14 Авг 2007 01:57
Нишка Инструменти

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Компютърни сок.

Осъществено от vBulletin ® Copyright © 2000 - 2009 Jelsoft предприятия ООД SEO от vBSEO © 2009, Crawlability, Inc