rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Ogólne Hardware Czat

Register

Weird problem POST

Reply

Narzędzia wątku
Old 19 czerwca 2009, 23:44
Nowe państwa grupy

Default Weird problem POST

PSU: Earthwatts 680W
CPU: AMD Athlon X64 2 4200
VGA: GeForce 9800SE
Mobo: Asus S8N-SLI
RAM: 1 Gb

Problem rozpoczął się o dwa miesiące temu, i to było naprawdę dziwne co najmniej. Pierwszy rozpoczął się problemy z moim pulpicie blokowaniu się losowo (nie działa klawiatura, mysz całkowicie zamrożone). A zresetować zazwyczaj, ale nawet po jakimś czasie komputer nie spotkałaby przeszłości PO, było kilka razy, gdy dziwne byłoby przenieść go przeszłości, a to o mnie, że doszło do awarii boot. To jednak nie trwała bardzo długo. Potem, po prostu nie spotkałaby POST przeszłości w ogóle. Wszystkie z diodami LED, wentylatorów (chłodzenie procesora, VGA), jak napędy CD, nadal działa, i wierzę w HDD został spinning również. Po kilku dniach I just got zasilany z komputera, wyłączył PSU i niech on siedzieć za około miesiąc i pół.

Teraz jest to gdzie rozpocznie się rzeczy interesujące. Dwa tygodnie temu, z niebieskim, postanowiłem uruchomić go ponownie. Voila, to uruchomić na grzywnę i bez problemu, nawet wyłączenia go i zaczął go ponownie bez hangup. Wyobraziłem wszystkie moje dobra kharma ostatecznie spłacane (kilka lat wstecz przypadkowo rozlane piwo na moim laptopie, to popsuło na tydzień, a następnie uruchomić na grzywny po tym). I wszystko wsparte ważne i formatowania dysku twardego, a co wydawało się być ponownie. Niestety, było to krótkotrwałe, po kilku dniach komputer będzie blokady ponownie. Hitting przyciski reset kilka razy wydawało się, aby rozwiązać problem, ale oto i oto przyszedł dzień, gdy komputer nie tylko do przeszłości POST.

Kilka quirks że można wspomnieć: w czasie, gdy rozpoczął pracę pulpitu ponownie, stwierdziliśmy, że pozostawienie go samodzielnie, lub robi podstawowe rzeczy, takie jak przeglądanie sieci Web spowodowałoby to do śluzy. Uruchamianie aplikacji takich jak gry, chociaż uniemożliwiłby śluzy. Mogę wyjść z aplikacji i niech komputer siedzieć godzinami na koniec bez dalszych problemów.

Mam wrażenie, że Mobo może być sprawcy, ale chciałbym uzyskać opinie sekund przed dokonywać żadnych inwestycji sprzętowych. Dzięki z góry za pomoc / poradę możesz uczynić.
Old 22 czerwca 2009, 02:10
Członek grupy

Default Weird problem POST

wszelkie próby odłączenia zbędnych urządzeń. np. CD / DVD ROM, dedykowaną kartę graficzną (jeśli płyta główna jest wyposażony w jednym, jak również - podłącz monitor do tego), wszystko inne zainstalowane w sloty PCI. Wystarczy pozostawić HDD podłączony Nie może być konflikt sprzętowy. Miałem podobny problem, drugi dzień z moimi braćmi maszyny, to będzie po prostu przechowywane w kółko okrągłe około godziny po prostu do rozruchu z czasem niebieskie. Zorientowali się, to DVD ROM wadliwe.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.