az-öz

Magazine
Go Back   Bilgisayar Suyu > Bilgisayar Donanımı > Genel Donanım Sohbet

Register

Garip POST sorunu

Reply

Konu Araçları
Old 19 Haziran 2009, 23:44
Yeni Üye Grubu

Default Garip POST sorunu

PSU: Earthwatts 680W
İşlemci: AMD Athlon X64 2 4200
VGA: GeForce 9800SE
Mobo: Asus S8N-SLI
RAM: 1 Gb

Bu sorun hakkında iki ay önce başladı ve bu olarak gerçekten en az söylemek tuhaf's. İlk konular masaüstü kadar rasgele (klavye, fare tamamen dondurulmuş) çalışmayacaktır kilitleme başladı. Bir sıfırlamak genellikle, ama iş bir süre sonra bile bilgisayarı son POST almak değildir; birkaç kez garip nerede hareket edeceğini de geçmişte vardı, ve bu bir önyükleme hatası olduğunu bildirmek olur. Bu, ancak çok uzun bir son vermedi. Sonra, sadece bütün geçmiş POST elde değildir. Tüm LED'ler of fanlar (CPU, VGA), her iki CD sürücüler hala çalışmaya devam eder, ve HDD de iplik inanıyorsanız soğutma. Sadece bilgisayar ile, PSU kapalı bıktığını var ve bunun için oturup sağlayan bir kaç gün sonra bir ay buçuk hakkında.

Şimdi, bu nerede ilginç şeyler almaya başlar. İki hafta önce, beklenmedik bir anda, tekrar başlama kararı aldı. İşte, bu kadar ince açılmış ve herhangi bir sorun olmadan, ben bile kapatın ve tekrar bir sorun olmadan bu başladı. Ben (bir kaç yıl önce yanlışlıkla benim laptopunda bira döktüm tüm iyi kharma sonunda kapalı ödenen düşündüm, bir haftalık çalışmayı durdurdu, sonra ince kadar açılmış bu). Hiçbir şey önemli yedeklenir ve sabit disk biçimlendirilmiş ve şeyleri tekrar arıyor olarak görünüyordu. Ne yazık ki, bu kısa ömürlü; sonra birkaç gün bilgisayarı tekrar kilidi olacak. Birkaç kez sorunu çözmek için ama, bak şu işe, bir gün, bilgisayar sadece son POST git wouldn't geldi görünüyordu da reset düğmeleri vurmak.

Bu söz: sırasında değer bir masaüstü yeniden çalışmaya başladı Birkaç meydana gelen garipliklere olabilir, bu tek başına bırakılması veya bu kilit neden olacak web sörf gibi temel şeyler yapıyor buldu. Bir oyun gibi bir uygulamayı başlatmak, ancak, yukarı kilit engel olur. Ben uygulamadan çıkın ve bilgisayarı sonunda saatlerce herhangi bir sorun olmadan oturup bekleyin.

Bir duygu bu mobo için suçlu burada olabilir, ancak daha önce herhangi bir donanım yatırımları yapmak biraz ikinci görüş almak istiyorum. Herhangi bir yardım için şimdiden teşekkür ederiz / size vermek için tavsiyeler.
Old 22 Haziran 2009, 02:10
Üye Grubu

Default Garip POST sorunu

gereksiz donanım aygıtları ayırmadan deneyin. örneğin CD / DVD Rom sürücüler, özel grafik kartı (eğer anakart vardır bir de dahili - Bu), başka bir şey için PCI yuvasına monte için monitör bağlayın. Sadece HDD bırakmak takılı bir donanım çatışma olabilir. Ben geçen gün kardeşlerim makine ile benzer bir sorunu vardı, sadece önyükleme sadece yaklaşık bir saat kadar sonra da mavi bazen için çevrelerinde tur devam tutulur. It Out DVD ROM sürücüsü hatalı olduğunu düşündüm.
Reply

Register

Bookmarks