![]() |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Evet, bir meraklı var. Umarım onun yararlı. Bu soruna bir çözüm vardır. Ne yazık ki, sorun giderme Bu da en çok ve zaman alıcı, zor, çünkü herhangi bir (veya iki veya üç) şeyleri olan başlayarak sistem engelliyor olabilir olabilir. Burada elde etmek için bir liste's başladı. Olarak sistem ne görünür, sonra yine, anakart ve güç kaynağı için dikkat çoğu ödeme kadar güç değil gerekir. Bu parçalar, sık sık, tek tek başarısız hatırlamak önemlidir. Bu nedenle, bir kez hatalı bir parçası bulmak, you're muhtemelen yapılır. Ancak, güçlü Benim koymak sonra sadece güvenli tarafta olmak için tüm adımları izleyin tavsiye. Önce de, akılda bir prebuilt sistemi satın, davanın açılması için garanti geçersiz kılabilir tutmak başlar. Eğer bilgisayarınızda açma fikri memnunsanız ve yaklaşık poking Sadece bunu yapmak gerekir. Eğer bir fikir, bunu yapmadığınız için korkutuyor. Eğer düşünüyorsanız, ne oluyor hiç bir fikrim yok ama öğrenmek istiyorsanız, önden git ama yine, bu potansiyel olarak bir bütün olarak bilgisayar ile birlikte herhangi bir garanti geçersiz olduğunuzu unutmayın. Ben de üzgünüm ama ive bir feragat etmek zorunda adımları, denediğiniz için sorumluluk almak. 1. Emin olun herşey doğru takılı olduğu Bu çok yaygın bir hata. Genellikle bu anakart veya önyükleme sürücüsüdür. Bazı anakartlar iki konektörler: 24 pinli bir, küçük bir 4-pin veya 8-kare bir iğne var. Eğer anakart gerek bu yok, sadece 24-pin olacak. Bu yerine güvenli olduğundan emin olun. Tüm / disk kablosu (ler): hakkında bu ok, taşımak 4-pin molex / SATA güç ve L şeklinde veri (eğer SATA) 40-pin eğer Eide'nin. Veri kurdele anakartın için izlemesi gerekir. Ayrıca, Eide Kurdeleyi ve kırmızı tarafı, her iki bacağında 1 veya her iki bacağında 40 olmalıdır; etrafında döndü olamaz. Tüm tellerin genel bir inceleme yapılması gerekir. Nerede başlangıç ve bitiş var? Bağlantıları mantıklı mı? Rağmen pek çok insan, bir bilgisayar ve içinde çok yaygın bir anlamda, her bir yuvaya sadece uyan / delik ne düşünüyorum. 2. Sifresiz CMOS Bu genellikle bir çözümdür ve sonra bu konuda bilgi genellikle korkutucu, çünkü bu kadar kanlı basit kanlı's. Tüm bu anakart manuel uzak bulmak yapmak zorunda olduğu CMOS anahtar olduğunu. Ve unplugged olduğunu emin olun sistemi (güç kaynağı anlamına gelen güç kaynağı yok batarya kaldırılır). Daha sonra, iğne üzerinde CMOS atlamacı hareket net bu. Birkaç dakika sonra, tekrar, bir anahtar koymak geri güç ve pil takın ve deneyin. Eğer çalışıyorsa, iş, tebrikler, havai fişek üzerindeki gök ve ışık olacaktır yapılır. Değil, Eğer listesinden devam. 3. Şerit sistem aşağı Yapmanız gereken ilk şey davadan sistem kaldırılır**, Bir on-iletken yüzey, yerine ve bu istisna ile anakart tüm parçaları kesmek CPU (ve heatsink / hayranıyım) Bellek tek bir sopa Grafik kartı (varsa) Güç kaynağı Güç düğmesi İsterseniz ** (Bu durumda, ancak bunu yapmak benim tercihi bir belirlenir. Ama anakart ekstra bir kısa / bozuk Stand-offs) için ilk kontrol ederim Bu sürücüler, herhangi bir çevre, ekstra bir bağlantı noktası, hiçbir şey demektir. Bu testler iki sorunları bir kez. Onlar ve durum üzerine anakart kısa bir olasılık da var olması bir şekilde (bir soğukluğu) kadar güçlendiren bazı çevresel önlenmesi sistemin olasılığı vardır. Hızlı bir eleme yapmak için (yalnızca sistem tamamen herhangi bir güç tüm), burada güç düğmesi ve bir şey iletken bir an için kısa bu iki iğneli bir yandan var bağlanır bulmak için başarısız olduğunu. Bir tornavida, bıçak, para, ya da bir şey Metal çalışacaktır. Eğer sistem kadar spin, yeni bir güç düğmesine gerekir. (Başkasının okuma için: Eğer sistem zaten kadar iplik olduğunu, bu adımı atlayabilirsiniz.) Eğer sistem durum dışında kadar güç olması halinde, burada yapmanız gereken iki şey var. İlk olarak, anakart üzerindeki tüm kapasitörler görsel bir denetim yapmak. Bu küçük pil-şeyler arıyoruz. Sizin için ne arıyor olacak herhangi bir sıvı üst veya alt, dışarı akıyor herhangi bir hata ... ... onları herhangi bir yere kedi, ya da üst veya taraf dışarı şişkin vardır. Sen kötü kapasitörler için yaklaşık noseying yaşıyorsanız, ATX güç bağlayıcı bir göz atın; herhangi bir alazlamak işaretleri veya eritilmiş göz olmadığından emin olun. Eğer her şey bu özellikleri gösterir, anakartınızın neredeyse kesinlikle sorun var. Eğer hepsi art arda her yuvaya bellek her sopa bireysel ile tamam test bak (bu) 4 yuvaları ile mobo RAM 2 sopalarla 8 testleri anlamına gelir. Eğer sistem daha güçler kadar, sen, ve belki de tek sorun, iyi hafıza bulduk you're olasılığı daha yapılır. Koyun-aşağı durumda bir sürümü ve güvenli arındırılmıştır. Eğer bu güçler tekrar, geçmek Adım 9. Eğer değilse, tekrar kaldırmak ve anakart standoffs ve kurulum araştırır ve emin bir şey yapmak gerekiyor ana kart nerede dokunulmaz olmamalıdır dokunmadan olduğunu. Seni kendiniz mobo monte havn't biliyorum, ama yine de soyunma sonra bir değer. Sonra bu geçmek yapılır Adım 9. Bu durum dışında herhangi bir bellek yapılandırma ile güç olması halinde, bu olmalıdır ya CPU, hafıza, grafik kartı, anakart veya güç kaynağı veya herhangi bir kombinasyonu. Sistem ile hala dışarı davanın, (ya da bu durumda), devam. 4. CPU çalışır mı? Bu test etmek için tek güvenilir yolu: bilinen bir iyi ve çalışma sistemine CPU yükleyin. Kullanım bir arkadaşınızın, bir komşu's, oda's veya kişiye bu CPU alacak bir sistem olması olur. Eğer CPU Bu bilinen iyi bir sistem için güç kadar izin verir, bu iyi olduğunu biliyorum, ve bu sorunların nedeni değildir. , Yeni bir gerekir Eğer değilse. Yukarıdaki gibi, bu tek sorun, ve bir kez bu yerini almak, iyi olacak gitmek olasıdır. Ben başka bir (iyi ve iş) anakart bilinen deneyebilirsiniz didn't say unutmayın. Bunun nedeni bu oyuncunun at çok diğer değişkenleri şunlardır: RAM çalışmaktadır? grafik kartı çalışır? güç kaynağı çalışıyor? (I alırsınız sonra). 5. Bellek çalışır mı? Bu test için iki vardır (muhtemelen eşit) güvenilir yolu, her ne kadar bir biraz diğer daha riskier olduğu. Birincisi, hafıza çekmek ve popüler bir çalışma test sistemi olarak ise (belki aynı Tek CPU için kullanılır) ve yine bu sistem güçlerin yukarı bakın. Eğer bu olmuyorsa, hafıza iyi olduğunu biliyorum. Olası tüm birlikte iyi ölçmek için test tüm stickler bağlı sadece emin olmak için bu bir çift değil güzel birlikte oynamıyorum stickler. Eğer iyi bir sistem kadar iktidara koparsa, kötü hafıza ve değiştirmeniz gerekir. Diğer (ve riskier) bellek test etmek yolu bilinen almaktır ve iş hafıza iyi ve anakart koydu. Bunun nedeni olası bunun kötü bir anakart olduğunu var riskier olduğunu. Bu kötü anakartlar için bellek iyi sopalarla batırmak duyulmamış değildir. Bu rota al yalnızca başka test sistemi var. Eğer sistem yetkileri, kötü hafıza vardı. Eğer bu olmuyorsa, sorun ya anakart, grafik ya da güç kaynağı yapmış oldum. 6. Anakartınızın çalışır mı? Bu çok test etmek için basit: bir yerden başka bir anakart alın, birlikte (as adım 3) açıklandığı üzere, temel sistemi koymak ve eğer çizme bakın. Windows lisans bu girdi değildir. Yine, sistem yetkileri, sen kötü bir anakart vardı. Eğer bu olmuyorsa, sorun da yok grafik kartı veya güç kaynağı. 7. Grafik kartı çalışır mı? Bu iki şekilde, hafıza gibi test edilebilir: Test bilgisayar kullanma ve farklı bir kart. Ancak, bu kez, kötü bir gemide yoksa bir kısmını yanma riski gibi zaten kurulu çalıştılar. Ancak, bilmeli eğer hatalı bir güç kaynağı ile çalışan bir grafik kartı test ve güç kaynağı doğrudan kartı fişlerini, bir hatalı grafik kartı ile sona erebilir. O daha kolay Teknede video Bu test yapar. Eğer bu anakart var ve çalışıyor, ama bilinen bir iyi görüntü kartları eser, büyük ihtimalle bir kötü AGP / PCI-E yuvası. (Ve bir meşale bak eğer bükük pinler için orada ihtiyacı olmak). 8. Güç kaynağı çalışır mı? Bu da basit olduğunu, bu noktada, size, bu yüzden iyi bir yakala ve takn değil bundan sadece var ama bu iş olacak ben ediyorum tehlikesi olan PSU dışında herşeyi dışladı ettik. 9. Saat sistemi yeniden inşa etmek için. Nicely yapılan tüm well. (Eğer numarasını var 9 ve hala, sonra devam) çalışmıyor. Bu noktada, iyi bir işlemci, anakart, bellek, video ve güç kaynağı var. Ayrıca bu anakart kısa değil iyi bir durum var. Yani, son bir şey test etmek için sol çevre geri kalanı varsa ve PCI yuvaları ise. Bunu yapmak için şeyleri yükleme ve / veya tıkama şeyler başlayacak bir anda Bu şekilde, eğer kötü bir periferik (veya yuvaya) ise, hemen onu göreceksiniz çünkü bir sonra bir sonraki öğeyi takılı kalmadan kendi çalışma sistemi çalışmayacaktır birden. Emin gerçekten kötü bir kart değil yapmak bükük pinler için PCI yuvası kontrol edin. Bu belki senin sorunun (umarım) sonu olacak, sonra o kötü periferik veya yuvası. Eğer hala matey, bize geri verin bağırmak bir çalışma değildir.
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Mükemmel iş dostum, çok ayrıntılı. ;)
|
| Bookmarks |