по-малко капитал

Magazine
Go Back   Компютърна сок > Компютърен софтуер > Общи Софтуер Чат

Register

Назад Става гърба ти става?

Reply

Нишка Инструменти
Old 4-ти май 2007 г., 14:50
Номер на групата

Default Назад Става гърба ти става?

Да кажа ли осъзнават важността на гръб до всички важни данни. Но ще осъзнаят, че Windows може да го направи за вас?

1: Последно добра конфигурация: Всеки път, когато го изключите системата, Windows прави резервно копие на системния регистър и водач някои настройки (конкретно тези в HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet). Ако нещата не както трябва и не можете да стартирате Windows (или ако имате притеснения за нова графика водача, която току-що е инсталиран), можете да възстановите вашата машина предвид предишните си състояние, като натиснете F8 Просто преди да стартира Windows. Използвайте стрелка клавиши за да изберете Последна известна добра конфигурация, И натиснете Въведете. (Ако вече сте рестартирали Windows с хардуер настройките, които не искат тази техника, няма да работят, защото системата се съхранява информацията от тези водачи в своята резервна, когато най-скоро прекрати Windows.)

2: Устройство Driver намаление на цените: Windows XP автоматично гърбовете си стари драйвери за устройства, когато ги актуализира. Можете да възстановите устройство за начина, по който той беше преди актуализирането на Възстановяването на това резервно копие, когато нов драйвер причинява проблеми. Избирам Старт, Тичане, Тип: devmgmt.msc, И натиснете Въведете за да отворите Устройство мениджър. Щракнете два пъти върху устройството, чийто шофьор, който искате да възстановите своето Обяви за да отворите диалоговия прозорец. Кликнете върху Шофьор табулатор и изберете Възстановяване на предишна версия на драйвер..

3: System Restore: Един добър начин да направите резервно копие на системните настройки, драйвери и критични системни файлове в XP е с помощта на System Restore, които могат да архивирате вашата конфигурация автоматично по определен график, ако ви предоставят достатъчен за съхранение на него. Използвайте го правят резервни копия (което се отнася както за "точки за възстановяване"), преди да се направи всяка промяна система (Windows създава нова точка за възстановяване автоматично, когато инсталирате нов софтуер.) Изберете Започвам, Всички програми, Аксесоари, System Tools, System Restore. След това изберете Създаване на точка за възстановяване и следвайте указанията. System Restore не се отрази на вашите данни, нито пък работа всеки път, така че не разчитат на това, че е единствената ви защита.

4: Хардуер Профили: Можете да намерите тези полезни при тестване на нов хардуер или драйвери за устройства. Избирам Старт, Тичане, Въведете sysdm.cpl, И натиснете Въведете. Кликнете върху Хардуер табулатор и след това Хардуер Профили бутон. Изберете вашия текущия профил. или профила, който искате да архивирате, от списъка и натиснете Копиране. Кажи каква е нещо като Test Профил и натиснете Въведете. Избери за стартиране на настройките, които предпочитат под заглавието "Хардуер профили избор", и кликнете върху OK. Когато рестартирате вашия компютър, изберете Test Профил (или каквото име на профила). Ако вашите експерименти направи неизползваем Windows, изберете своя оригинален профил в стартовия ред; може да се наложи да промените своя хардуер назад, също. Ако ви харесва новата конфигурация, се върнете в диалоговия прозорец Хардуер Профили и или изтриване на стария профил по подразбиране или да направите новия ви подразбиране.

5: Windows "Backup Utility: За да направите резервно копие на вашите файлове ръчно в XP, изберете Старт, Програми (или Всички програми), Аксесоари, System Tools, Backup. Потребителите на XP Home Edition може да инсталира програмата от Windows CD: Потърсете го в valueadd \ msft \ NTBackup папка, кликнете с десния бутон на NTBackup файл, и изберете Инсталирайте.

Бъдете forewarned че полезност на автоматизирана система за възстановяване функцията не работи в XP Home.

-Kanoakavirus

Моята система: Zoomy

Процесор (и):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Дънната платка:
Asus P5K Premium
RAM памет:
2GB Dominator 8500
Графична карта (и):
BFG 8800GT
Звукова карта:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (и):
3.35TB вътр съхранение. 2TB INT багаж
Оптично устройство (а):
LG GGC H20L
Дело / PSU:
Enermax 720 вата
Охлаждане:
AC7
Мрежа / Интернет:
Монитор (и):
245B, 931B (Samsung)
Операционна система (и):
Изглед 32P
Old 13 юли 2009 г., 12:01
Номер на групата

Аз никога не притеснява с резервно копие не си струва неудобството, ако питаш мен. всичките ми важни данни (снимки / файлове) е на отделен harddrive .. безопасният и най-добрия начин мисля, че дори и копие програмата инсталира файловете на втория диск, така и ако някога се наложи да инсталирате Windows съм ги да си инсталирате късно

Моята система: P * L * A * Z * M * A

Процесор (и):
2.3GhZ AMD
Дънната платка:
Asus
RAM памет:
1 гиг DDR
Графична карта (и):
256MB G-сила
Звукова карта:
звук Blaster 5,1
Hard Drive (и):
1-80GB 1-120GB Western цифрови на
Оптично устройство (а):
на Pioneer DVD-RW
Дело / PSU:
обичай случай & 650 вата PSU
Охлаждане:
DIY watercooling
Мрежа / Интернет:
девице 50mb
Монитор (и):
Acer 23 "(X233HB)
Операционна система (и):
Vista Ultimate
Old 10 август 2009 г., 01:55
Модератор Група

Цитат:
Първоначално Публикувано от pete21 View Post
Аз никога не притеснява с резервно копие не си струва неудобството, ако питаш мен. всичките ми важни данни (снимки / файлове) е на отделен harddrive .. безопасният и най-добрия начин мисля, че дори и копие програмата инсталира файловете на втория диск, така и ако някога се наложи да инсталирате Windows съм ги да си инсталирате късно
Какво ще стане, ако отделните твърдия диск умре?

Моята система: Eclipse

Процесор (и):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Дънната платка:
Asus P5Q Pro
RAM памет:
OCZ 8GB 800Mhz
Графична карта (и):
Saphire Radeon 4850
Звукова карта:
На борда
Hard Drive (и):
Широки
Оптично устройство (а):
Sony Ал cheapo един.
Дело / PSU:
ANTEC триста
Охлаждане:
Арктика Cooler 7 Pro, 3 случая фенове.
Мрежа / Интернет:
Titan ADSL
Монитор (и):
Dual 19 "LCD
Операционна система (и):
XP SP3
Old 2-ри Ноември 2009, 08:55
Новите държави Група

Default Re: Обратно нагоре Става гърба ти става?

Опитайте Drobo, аз току-що са купили един те са брилянтни за провеждане на вашата информация с "гореща" замяна нападение е икономически ефективна алтернатива, ако имате туберкулоза на данни като нас
Reply

Register
Нишка Инструменти

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Компютърни сок.

Осъществено от vBulletin ® Copyright © 2000 - 2009 Jelsoft предприятия ООД SEO от vBSEO © 2009, Crawlability, Inc