![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| I just got FarCry2 i Fallout3. Po załadunku i gry na ~ 15 minut, mój komputer będzie zamrażać. Ekran pozostałaby nadal, a obecny efekt dźwięku i muzyki będzie stale wydzierać z moich głośników. Moje myszki / klawiatury również odpowiadać. Mam już zaktualizowane sterowniki, ale moje nie ma wpływu. Mój przyjaciel powiedział, że być może z powodu mojej pamięci RAM. Ja używam obecnie 2X2Gb na WindowsXP. Tylko XP odczytuje 2.75Gb RAM. Czy to jest przyczyną mojego komputera do katastrofy? Czy istnieje sposób, aby zatrzymać mój komputer z upaść, a ja jestem w grach? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Zwykle jest to wskazywać na jedną z dwóch rzeczy. 1. Overclocking. To jest bardzo częstym objawem złym overclockingu. Jeśli karta jest overclocked, uelastycznienia tych prędkościach zegara i sprawdzić, czy to rozwiązuje problem. 2. A crappy PSU. Ripple lub cokolwiek rzuca 12V z walnięcie, karty potrzebuje więcej energii niż jest to zaczyna, a pojawi się zamrażać. Zwykle będzie to powodować całkowitego ponownego uruchomienia systemu, ale tego typu rzeczy może się zdarzyć również. Możesz także sprawdzić swoją pamięć napięcia w systemie BIOS, aby upewnić się, że to, co pasuje do Twoich potrzeb RAM.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". My System: 日夏子
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Tak, zgadzam się z węgla, co powiedział, ale odpowiedź na Twoje pytanie o RAM, to nie będzie przyczyną awarii komputera, gdyż nie widzi to wszystko, nie może zobaczyć wszystkie RAM, ponieważ jest to 32bit OS.
| |||
| |||
| Ja nie overclocked mój komputer w żaden sposób, a ja bardzo wątpliwości sklepach komputerowych I kupiłem komputer z overclocked go dobrze. Ale tylko w przypadku uczynili, jak będę mógł powiedzieć, jeżeli overclocked to? Jestem całkiem pewien, że mają wystarczającą moc. Używam Corsair TX750W PSU, E8400, 9800GX2. I dowiedzieli się, że również Corsair PSUs są dość wiarygodne. I'll Take a look at my BIOS, aby sprawdzić, czy pasuje do mojej napięcia pamięci RAM. Wreszcie, gdy mogę grać najnowszych gier, jak Fallout3, mój komputer zawiesza się. Jednak, kiedy mogę grać starszych gier, takich jak FEAR, mój komputer działa dobrze. Czy istnieje jakiś wyjaśnienia do tego? |
|
| |||
| |||
| Jest to prawdopodobnie problem następnie napięcia pamięci RAM lub czegoś podobnego, jak nowsze gry będzie wymagało większej ilości pamięci RAM, a więc napięcie wymagane będzie działał poprawnie. |
|
| |||
| |||
| Możesz uruchomić GPU-Z i porównywać "default" zegary do regularnych zegarów. Corsair 750W to jest dokonywane przez inne firmy crappy, nie Seasonic, ale powinno być OK, przynajmniej w takiej sytuacji.
__________________ "I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". |
|
| |||
| |||
| Ja jestem przy użyciu aa Gigabyte EP45-DS3L i OCZ Reaper PC2-8500 2X2Gb. Zgodnie z OCZ stronie, sugerowane jest ustawienie napięcia między 2.1-2.3. I poszedł do Gigabyte ustawień BIOS i stwierdziliśmy, że ustawienie napięcia pamięci została ustalona na 1,8. Jak wzrósł do 2,1 to zauważyłem, że napięcie liczba zaczęła kolei różowy. Byłem wyższym, proboly około 2,4, a ja zauważyłem, że napięcie się liczba czerwonych. Mam obecnie w mojej pamięci napięcia 2.0, gdzie jest szary. Sugerowany minimalny napięcia pamięci RAM, że mój jest sugerowane jest 2.1, które według mojej BIOS jest oznaczone w kolorze różowym. Czy można bezpiecznie zwiększyć napięcie pamięci do 2,1? Ponadto, co dając więcej napięcia pamięci auctually zrobić dla mojej pamięci? Czy to daje mu więcej energii, by można się było lepiej? Jeśli tak, to dlaczego nie mogę po prostu zwiększenie napięcia do 3,0? |
|
| |||
| |||
| Ignoruj Twojej płycie tutaj. Boost go bez względu na polu mówi. Niektóre moduły wymagają pewnej ilości energii, aby działać poprawnie. Zwiększenie do 3,0 to będzie smażyć RAMu.
__________________ "I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". |
|
| |||
| |||
| Tak, zignorować kolor kodów, są one wytyczne dla standardowej specyfikacji modułów pamięci RAM, ale jak OCZ rzeczy wymaga więcej niż standardowe napięcie, to bez znaczenia. |
|
| |||
| |||
| Dziękuję. Mój komputer wydaje się zatrzymał, gdy gra się zawiesza. |
![]() |
|
| Zakładki |