rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Ogólne Oprogramowanie Czat

Register

Uruchom ponownie komputer Nakład

Reply

Narzędzia wątku
Old 26 marca 2008, 08:48
Członek grupy

Default Uruchom ponownie komputer Nakład

Ok, nie jestem dokładnie pewna, czy jest to odpowiednie forum, ale nie wiem gdzie indziej byłoby to, aby czuć się swobodnie poruszać, jeśli nie ma lepszego miejsca.

Niedawno wybudowany na pulpicie, 680i SLI, Q6600, 2GB OCZ SLI, 8800GT, XP Pro, 500GB, 600 watt PS, i mogę Ci wszelkie inne specyfikacje musisz. Wszystkie dostarczone sterowniki i aktualizacje zostały zainstalowane (w tym aktualizacji systemu operacyjnego firmy Microsoft).

Podczas rozruchu mój komputer, to bierze mnie na czarnym tle biały tekst ekranie startowym pokazano pamięci prędkości itp., i to czyni mnie naciśnij klawisz F1, aby kontynuować do uruchomienia systemu operacyjnego, albo mogę wejść do BIOSu. Build był gotowy pod koniec stycznia i zauważyliśmy, że każdy tak wiele razy go włączyć (powiedzmy co kilkanaście lub mniej), to zostanie do tego ekranu, a następnie szybko pulsować niebieskim ekranie wypełniony tekstem (ale nie wystarczająco długi, aby czytaj wszystko w nim), a następnie ponownie uruchamia się.

Kiedy ponownie się uruchomi, to jest zazwyczaj grzywna, a gdy OS ciężarów, to wyświetla "Błąd krytyczny - Komputer musi być ponownie - Sprawozdanie?" wpisz wiadomość, że mogę po prostu kliknąć i zrobić z (lub raportu, jeśli chcę).

To także może stanowić odrębną kwestią, lecz o tak często, sterowniki i oprogramowanie dla mojej Belkin bezprzewodowe USB nie wydaje się załadować lub wyświetlić niewiele ikon w prawym dolnym rogu ekranu. Jeden restart rozwiązuje ten problem 99% czasu. Być może jest to tylko problem z Belkin oprogramowania, ale figured I'd mention it, ponieważ są to tylko dwie kwestie / objawy Mam.

Jestem jeszcze dość nowym komputerze buiding sceny i przepraszamy, jeśli te problemy są wspólne lub zostały wymienione gdzieś I missed. Any help appreciated ponieważ byłoby to frustrujące mieć nowy komputer, który daje mi błędy krytyczne losowo.

Joe
Old 26. marca 2008, 09:10
Grupa dawcy

środki ostrożności, jakie Pan podjąć w trakcie budowy pulpicie? Również Pan próbował uruchamiany z dysku xp i albo naprawy lub ponownej instalacji systemu Windows?
Old 26 marca 2008, 09:19
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by kanoakavirus View Post
środki ostrożności, jakie Pan podjąć w trakcie budowy pulpicie? Również Pan próbował uruchamiany z dysku xp i albo naprawy lub ponownej instalacji systemu Windows?
Co masz na myśli przez "środki ostrożności"? I nie próbowali jedną z wymienionych rzeczy, ponieważ fakt, że nie przed Windows ładuje się do mnie Uważam, że prawdopodobnie nie związanych z systemem Windows, ale załóżmy, mogę się mylić w tym założeniu.

Będzie to również poważny ból odświeżyć Windows, jeśli będzie się pozbyć wszystkich moich programów, dokumentów i plików. Czy to przypadek?
Old 26. marca 2008, 09:22
Grupa dawcy

ostrożności rozumieniu pan nosić anty statyczne taśmy, obsługiwać składniki delikatnie, ziemia się, każdy z powyższych przed budować
Old 26 marca 2008, 09:29
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by kanoakavirus View Post
ostrożności rozumieniu pan nosić anty statyczne taśmy, obsługiwać składniki delikatnie, ziemia się, każdy z powyższych przed budować
W tym przypadku, tak.
Old 26 marca 2008, 09:34
Administrator Group

Belkin Odinstaluj oprogramowanie i czy ustalił, że to ...

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 26 marca 2008, 09:38
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by Dave Hybrid View Post
Belkin Odinstaluj oprogramowanie i czy ustalił, że to ...
I'll give it a shot dla bezprzewodowych problemu. Dzięki.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.