Uruchom ponownie komputer Nakład Ok, nie jestem dokładnie pewna, czy jest to odpowiednie forum, ale nie wiem gdzie indziej byłoby to, aby czuć się swobodnie poruszać, jeśli nie ma lepszego miejsca.
Niedawno wybudowany na pulpicie, 680i SLI, Q6600, 2GB OCZ SLI, 8800GT, XP Pro, 500GB, 600 watt PS, i mogę Ci wszelkie inne specyfikacje musisz. Wszystkie dostarczone sterowniki i aktualizacje zostały zainstalowane (w tym aktualizacji systemu operacyjnego firmy Microsoft).
Podczas rozruchu mój komputer, to bierze mnie na czarnym tle biały tekst ekranie startowym pokazano pamięci prędkości itp., i to czyni mnie naciśnij klawisz F1, aby kontynuować do uruchomienia systemu operacyjnego, albo mogę wejść do BIOSu. Build był gotowy pod koniec stycznia i zauważyliśmy, że każdy tak wiele razy go włączyć (powiedzmy co kilkanaście lub mniej), to zostanie do tego ekranu, a następnie szybko pulsować niebieskim ekranie wypełniony tekstem (ale nie wystarczająco długi, aby czytaj wszystko w nim), a następnie ponownie uruchamia się.
Kiedy ponownie się uruchomi, to jest zazwyczaj grzywna, a gdy OS ciężarów, to wyświetla "Błąd krytyczny - Komputer musi być ponownie - Sprawozdanie?" wpisz wiadomość, że mogę po prostu kliknąć i zrobić z (lub raportu, jeśli chcę).
To także może stanowić odrębną kwestią, lecz o tak często, sterowniki i oprogramowanie dla mojej Belkin bezprzewodowe USB nie wydaje się załadować lub wyświetlić niewiele ikon w prawym dolnym rogu ekranu. Jeden restart rozwiązuje ten problem 99% czasu. Być może jest to tylko problem z Belkin oprogramowania, ale figured I'd mention it, ponieważ są to tylko dwie kwestie / objawy Mam.
Jestem jeszcze dość nowym komputerze buiding sceny i przepraszamy, jeśli te problemy są wspólne lub zostały wymienione gdzieś I missed. Any help appreciated ponieważ byłoby to frustrujące mieć nowy komputer, który daje mi błędy krytyczne losowo.
Joe |