![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Cześć, Słyszałem, że systemy operacyjne mogą być wprowadzane na USB's. Chcę spróbować i przynieść własną OS do szkoły. Czy to prawda, że trzeba zmienić ustawienia systemu BIOS, aby go uruchomić z USB? Również, jeśli były w celu dostosowania go do szkoły, każdy ma konta użytkownika, który loguje się na nich pewnego rodzaju sieci. Jeśli kiedyś moje OS, to będę mógł się zalogować na to konto, albo bym się z zablokowanego konta na OS? Thanks for any help.
__________________ HI:) |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| To zależy od sposobu uruchamiania porządku jest, naprawdę. Większość komputerów będzie już uruchomić poza wetknąć, ale niektóre mogą wymagać zmian systemu BIOS. Większość administratorów szkole nie zablokować BIOS though. Chyba że masz ogromny thumb drive, I'd stick dystrybucji Linuksa na nie. Nr kłopotów z kont, prawdopodobnie sieć będzie działać dobrze przy minimalnym konfiguracji.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". My System: 日夏子
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Możesz nie mieć dostępu do Twojego konta, ponieważ szkoła domeny nie byłoby utworzenie i dyski sieciowe nie zostały zamapowany.
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| To zależy, jakie Administratorzy IT są podobne, jeżeli nie lock out BIOS, który będzie musiał nie zgadzają się z węgla, każdy administrator IT Mam natkną się w szkole zablokować go, to prawdopodobnie nie będzie w stanie wykorzystać go, jak gdyby oni czynili, że mają prawdopodobnie również, czy tylko jest możliwe załadowanie systemu poprzez OS oni na maszyny, jeśli nie zostały one jednak, to powinno być możliwe, jednak nie będzie można do logowania na konto masz tam setup. Ale również pamiętać, nie wiem jak szczęśliwi IT admins byłoby jeśli obciążenia własnego systemu operacyjnego na komputerach.
| |||
| |||
| Mmm. Na podstawie tego, co ci ludzie mają do powiedzenia, istnieje szansa, że: 1) I nie będzie w stanie uruchomić z mojej USB na wszystkich lub 2) mogę uruchomić z moim USB, ale nie korzystać z mojego konta szkoły Cytat:
Ahh dobrze, I guess it's a następnie stracił powodować ...Dzięki za pomoc wszystkim.
|
| |||
| |||
| Dlaczego nie spróbować? ... Można nawet poprosić techniczni? |
|
| |||
| |||
| Ponieważ istnieje bardzo mało szans na to nie działa, nie sądzę, byłoby mądre, aby zrobić to, co byłoby stratą czasu.
|
| |||
| |||
| Wouldent, które działają na błędy kierowców, ponieważ zainstalowany OS (system operacyjny) na innym komputerze? |