rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Ogólne Oprogramowanie Czat

Register

Kilka "rzeczy" going wrong na laptopa

Reply

Narzędzia wątku
Old 10 sierpnia 2008, 14:12
Członek grupy

Default Kilka "rzeczy" going wrong na laptopa

Wydaje się, mój ostatni wątek o moim komputerze kolegami dokonał mój laptop go ape na mnie. Miałem kłopot Windows Update i uruchomić ponownie, gdzie spotkało się z pięknym BSOD. Ponowne uruchomienie, to samo ponownie, należy wyłączyć i ponownie spojrzeć na problem i okazuje się być problemy ze sterownikami. Nie ma problemu, rozpoczyna się pulpit na którym litera i wyłączyć mój laptop i odłącz go (bateria jest w lewo w celu przedłużenia jej 1h 12m życia) i znaleźć przewodnik naprawy Vista MSKB i nie ma na dysku, który twierdzi, że rozwiązanie tego problemu . Ja z kolei na moim laptopie i gaśnie. Brak ostrzeżenia i to natychmiast. Widziałem światła moc spokój i przed można blink on odszedł. Na tym punkcie I chociaż "wielkim" próbował różnego rodzaju rzeczy i uciekają się do wyciągając HDD i próbują go w innym komputerze i kiedy podłączam go do innej maszynie wont boot. Wont nawet rozpocząć. Więc moim HDD jest smażone. Co chcę wiedzieć, to:

) Nie jest ważne informacje na ten dysk twardy, można będzie je odzyskać?
B) Czy istnieją jakiekolwiek kontrole Zrobię to mój nowy robi HDD usmaży too?
C) Czy ktoś jeszcze miał niedawno problem z BSOD i Windows Update?
Old 10 sierpnia 2008, 14:44
Moderator grupy

Cytat:
) Nie jest ważne informacje na ten dysk twardy, można będzie je odzyskać?
Tak, najprawdopodobniej / mam nadzieję. Czy próbował podłączyć go do innego komputera jako dysk slave, tzn. nie jednym, buty off? Być może dostać kartę do tego jednak, jeśli to laptop, dysk, nie są one jednak droższe.

Cytat:
B) Czy istnieją jakiekolwiek kontrole Zrobię to mój nowy robi HDD usmaży too?
Niezupełnie. Brzmi jak dziwaczny problem, ale nie jestem pewien, czy dysk twardy jest rzeczywiście smażone. Co się dzieje, kiedy siły laptop się dokładnie? I bez dysku?

Cytat:
C) Czy ktoś jeszcze miał niedawno problem z BSOD i Windows Update?
Nie sądzę. Brzmi jak dwie rzeczy nie mają żadnego związku.

My System: Eclipse

Procesor (y):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Płyta główna:
Asus P5Q Pro
Pamięć RAM:
OCZ 8GB 800MHz
Karta graficzna (y):
Saphire Radeon 4850
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Rozległa
Optical Drive (s):
Sony al cheapo jeden.
Case / PSU:
Antec Three Hundred
Chłodzenie:
Cooler Arctic 7 Pro, 3 przypadku kibiców.
Sieć / Internet:
Titan ADSL
Monitor (y):
Podwójny 19 "LCD
Operating System (-y):
XP SP3
Old 10 sierpnia 2008, 14:54
Członek grupy

Więc w żadnym wypadku rezygnować mój laptop HDD związane, komputer nie startuje. Take it off and away you go. Bez dysku w moim laptopie to buty, kontroli napędu DVD to cant do anything else. z tym nie ma siły w ogóle.
Old 10 sierpnia 2008, 14:57
Moderator grupy

W takim wypadku masz rację myśląc, dysk twardy jest pijany.

To również brzmi tak, jakby nie zamierza wracać do let you get stuff off it. Możesz wysłać ją do PC World lub podobnych do nich, próbując odzyskać to, ale będą pobierać opłaty za rękę i nogę za to.

Czy laptop na gwarancji jeszcze?

Old 10 sierpnia 2008, 15:30
Członek grupy

Jest tak po prostu nadzieję, że znajdą befor otrzymania października .. Powinno być w porządku nie straszne im w potrzebie w tym momencie po prostu lol plików.

Wiem, że mój OS isnt objęte gwarancją ale źle sprawdzić, czy dysk twardy jest smażony jest i sprawdzić, czy moje info wraca zbyt
Reply

Register

Zakładki