по-малко капитал

Magazine
Go Back   Компютърна сок > Компютърен софтуер > Общи Софтуер Чат

Register

NetBIOS Свързване към компютър?

Reply

Нишка Инструменти
Old 23 октомври 2008, 13:33
Член Група

Хей момчета ...

Бях рано днес четене тема за хакерство (не че аз съм хакер разбира се). Намерих те може да се свърже с вашия компютър чрез "споделяне на файлове и принтери" използва NetBIOS. Последвах прост настойнически и реших, че искам да видя дали аз мога добивам в моя компютър, само за да видя дали моята сигурност е достатъчно добър.

Така че отидох на компютъра и приятели "ping'ed себе си използвайки моя IP адрес. Имам пост про Firewall 2009 г. и в резултат (№ пакети получени)
Тогава се обърнах пост изключване на защитната стена и получи всички пакети изпратени ...
След pinging моя компютър и получаване на данни от нея и реших, че ще се опита да проникна чрез NetBIOS. Това беше моя команда:

nbtstat-а <myipaddress>

Това е трябвало да се пренесат на NetBIOS отдалечена машина масата, обаче той изведе "домакин не е намерено '.
Моите приятели компютър не е свързан с използване на моя сървър или нещо такова, infact му не са свързани към него на всички, само чрез интернет.
Дали NetBIOS само работа на локален компютър мрежа (т.е. на няколко компютъра, свързани помежду си чрез сървър?)
Или просто имат нужда от интернет връзка, или съм правя някои команди погрешно, наистина би искал да ми тест за сигурност, може да помогне някой?

Отколкото към всеки, който може да ... както винаги
За съжаление аз арго помогне някой напоследък нито съм бил много зает, не че аз DONT покаже себе си с доста crappy отговори LOL все пак ...
Old 28-ми Октомври 2008, 10:34
Номер на групата

Важно е, че вашата защитна стена (рутер?) Блокове NetBIOS през интернет, т.е. през TCP / IP. Също така, в WiFi точки, вие не трябва да имате някакви споделени папки.

Отиди на rgc.com За да проверите дали вашите настройка е безопасно. Пусни щитове Up програма.

Reply

Register
Нишка Инструменти

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Компютърни сок.

Осъществено от vBulletin ® Copyright © 2000 - 2009 Jelsoft предприятия ООД SEO от vBSEO © 2009, Crawlability, Inc