rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Ogólne Oprogramowanie Czat

Register

Nowy system operacyjny jest w pobliżu wielki dzień!

Reply

Narzędzia wątku
Old 4 grudnia 2007, 04:45
Członek grupy

Default Nowy system operacyjny jest w pobliżu wielki dzień!

Hello, I've sortowane i jestem podekscytowany jak duży dzieciak czeka na moim nowym laptopie 160gig wewnętrznych dysków twardych, które mają być dostarczone. Kiedy mogę zainstalować Używam możliwość kick Microshaft obecnie raz na zawsze i zainstalować Ubuntu. Jedynym problemem jest to, że mam kilka zadań muszę zrobić w sposób regularny, jak korzystać z oprogramowania do edycji zaktualizować Pronto (projektowanie użytkownika zdalnego sterowania) mówi, że przez USB i zaktualizować swoje dane za pośrednictwem satelity polu NUL 9pin kabla Będę również w najbliższej przyszłości chce podłączyć komputer do kamery dołączony do mojego teleskopu, ja jestem człowiekiem o wielu zainteresowaniach. Mój problem polega na tym, że większość z tych działań są głównie pokrywane XP systemem operacyjnym, ale nie chcę być w posiadaniu więźnia do XP tylko z tego powodu. Po zainstalowane ubuntu I'm myślenia instalacji VMWare i zastanawiał się, co wielu z Was tam, które mają znacznie większe doświadczenie niż ja, może doradzać w sposób właściwy dla tego oprogramowania jest uruchomiony XP programów Linux, które wymagają, aby przekazać informacje związane sprzętu. Proszę nie doradzać podwójnego rozruchu opcji jak ja ustalona, aby złamać i Ubuntu będzie moim jedynym operacyjnego system.Thanks
Old 4 grudnia 2007, 15:08
Moderator grupy

Nie sądzę, będzie w stanie osiągnąć to, co chcesz, jeśli nie można uzyskać sterowniki dla Linuksa to naprawdę.

Czemu po prostu nie ma podwójnego rozruchu?

My System: Eclipse

Procesor (y):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Płyta główna:
Asus P5Q Pro
Pamięć RAM:
OCZ 8GB 800MHz
Karta graficzna (y):
Saphire Radeon 4850
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Rozległa
Optical Drive (s):
Sony al cheapo jeden.
Case / PSU:
Antec Three Hundred
Chłodzenie:
Cooler Arctic 7 Pro, 3 przypadku kibiców.
Sieć / Internet:
Titan ADSL
Monitor (y):
Podwójny 19 "LCD
Operating System (-y):
XP SP3
Old 5 grudnia 2007, 01:41
Sin
Członek grupy

I'd say Najprościej byłoby użyć WINE. It's an Open Source wdrażania systemu Windows API na początku X OpenGL i Uniksa. Kliknij tutaj, aby sprawdzić to: http://www.winehq.org/
Old 5. grudnia 2007, 01:46
Członek grupy

Dzięki serverguy, ale jak już mówiłem Naprawdę nie chcesz podwójnego rozruchu. W VMWare jest wirtualnym pulpicie, który można zainstalować XP i I've gdyż dowiedziała się, że można również zainstalować sterowniki do niego, dlaczego tak nie może być on pracy. Po prostu wydaje mi się, że mogę uzyskać, jeśli na komputerze, do 10 min pracy trwa 30 min, ponieważ aktualizacje i uaktualnienia, które w tej chwili i to, co chcę dostać od. Do rozmów jest ubuntu może mieć problemy z konfiguracją, ale pierwszy raz zrobić aktualizacje ar znacznie bardziej logiczna i nie można powiedzieć to, co w przeciwieństwie do rzeczy robi się za plecy. Myślę, że VMWare może być odpowiedź na moje problemy, ale jak mówi, co zrobić, chciałbym wiedzieć przyczyny.
Reply

Register

Zakładki