![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Zrobić bardzo dużo rzeczy z pobieraniem plików, przenoszenie plików, usuwanie plików, a ja mogę stwierdzić, że przez co najmniej 3 dni każdego miesiąca lub, aby wykonać następujące czynności: 1) CCleaner. Kill nadmiar plików i reg uporządkowania 2) Oczyszczanie dysku. Usunąć nadmiar więcej plików. 3) DataRecovery. Używam tego, aby trwale usunąć wszystkie te "usunięte" pliki. 4) Pełna kontrola na dysku. W naturze, dzięki uruchomieniu zrobić, idzie na niebieskim ekranie sprawdzenia. 5) Defrag. Tak więc wszystkie rzeczy plik jest szybciej. To rutynowe prace, ale to może potrwać do 3 dni. 1-3 podejmują kroki (na zły dzień) do jednej godziny. Krok 4 z drugiej strony może potrwać nawet do 1-2 godzin. kroku 5 może mieć 1 / 2 godziny do 3 godzin. Teraz robię kroki 4 i 5, gdy im w szkole lub w nocy. ale nadal może potrwać 2-3 dni, aby zrobić wszystkie niezbędne rzeczy. Czy jest jakiś sposób można zaplanować sprawdzenie dysku i defrag? Dzięki. |
|
| |||
| |||
| Defraggler ma scheduler. To co mogę używać. Szybciej niż Windows wbudowane |
|
| |||
| |||
| Widzę, że kontroler dysku. to zaplanować, że zbyt? |
|
| |||
| |||
| IMHO, uruchomiony chkdsk co miesiąc nie jest naprawdę istotne. Uruchom go tylko wtedy, gdy podejrzany jest problem z systemem plików. A kiedy zrobisz go uruchomić, należy uruchomić go ręcznie. Uruchom go przed wyjazdem do łóżka i niech ją uruchomić od razu. Jeśli chodzi o defrag, nie musisz tracić czasu na jakiekolwiek wszystkim na to, jeśli wyjedziesz z automatycznym defrag użyteczność. I należy użyć jednej nazwie Diskeeper 2008, i to defrags dysków w tle automatycznie, gdy jest to wymagane, gdy komputer jest bezczynny. Planowanie defrag nie jest wymagane. Pracuje bardzo ładnie Muszę powiedzieć. To nie jest wolne, ale można pobrać bezpłatną wersję próbną wersji z Diskeeper witrynie. Ostatecznie wszystko jest na mojej liście tygodnika utrzymania jest Oczyszczanie dysku, a Virus Scan, w sumie tylko jedną godzinę. |