![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| I've been messing around with my komputera schemat dźwiękowy i natknąłem się na opcję zaplanowane zadania, które przyniosły kilka pomysłów do głowy. Zrobiłem zaplanowane zadanie, a później dowiedziałem się, że wymaga to hasło do pracy, więc zrobiłem hasło na konto i to działało. Jednak natknąłem się ustalenia, że jeżeli ustawisz hasło do konta, to musisz się zalogować przy każdym uruchomieniu komputera, jak rachunki, jeśli istnieje wiele. Moje pytanie brzmi: Czy jest jakiś sposób, aby zaplanowane zadanie bez komputera wpisać na ekranie logowania? Ponieważ jestem jedyny korzysta z mojego komputera, to o wiele wygodniejsze dla mnie wcisnąć przycisk zasilania i powrotu w 1min bez konieczności wpisywania hasła. |
|
| |||
| |||
| Co OS. XP - Vista |
|
| |||
| |||
| Windows XP Profesjonalne Wersja 2002 Service Pack 2 |
|
| |||
| |||
| Nie miałem żadnych problemów z tym!? Po skonfigurowaniu zaplanowane zadanie to pyta użytkownika, aby go uruchomić, jak i prosi o hasło dwa razy! Kiedy zadanie zostanie uruchomione, tych poświadczeń służących do uruchamiania zadań. Nie ma login GUI. Jeśli pojawi się TweakUI Microsoft, Podobnie można dostać komputer do automatycznego logowania przy starcie z takim samym hasłem.
__________________ Myślę, że mam podpis, dlatego też istnieje! Wierzę, że jest wyższy ma mnie jako podpis ... |
|
| |||
| |||
| Nie jestem pewien problem opisany jest w sposób prawidłowy lub zmienienie nazwy są używane dla funkcji. Istnieje kilka różnych sposobów, aby uniknąć na ekranie logowania w XP. Mike jest mój preferowany sposób, jak TweakUI jest bardzo wygodne narzędzie, aby oprócz właśnie tej funkcji. Spójrz tutaj -- Annoyances.org - pozbyć się ekranu logowania |
|
| |||
| |||
| ok postaram się opisać trochę lepiej. Chciałem stworzyć zaplanowane zadanie na moim komputerze, więc otwarte okna Zaplanowane zadania w Panelu sterowania i stworzył zadania. Następnie wybrany plik muzyczny jako zadanie do wykonania w wyznaczonym czasie. Kliknąłem w porządku i stosowane zadania. Zdecydowałem się wtedy na badania, więc i kliknięciu prawym przyciskiem myszy na ikonę zadania i kliknięciu "Uruchom". Status zadania stwierdził, że "zaplanowane zadanie nie działać, ponieważ nieprawidłowe hasło lub nazwa użytkownika została wprowadzona." Więc otworzyłem zadanie ponownie ustawić hasło, które wystąpiło z wnioskiem o wpisaniu dwukrotnie, a po kliknięciu się okno pokazała się z napisem "wystąpił błąd podczas próby zestaw informacji o koncie zadania. Szczególnych błąd: 0x80070005: Odmowa dostępu . Nie masz uprawnień do wykonania żądanej operacji. " Potem Google przeszukane kod błędu i powiedział, że kilka stron ma zadanie będzie działać, chyba pod uwagę, że jest uruchomiony ma hasło, które jest takie samo jak hasło wymagane przez menedżera zadań. Po tym, zrobiłem hasła na koncie (tylko na tym komputerze), że hasło wprowadzone w zaplanowane zadanie, a kiedy powiedziałem uruchomienia zadania, to zadziałało. Jednak później, kiedy okazało mojego komputera, wysłano mnie do logowania na ekranie i trzeba wpisać hasło, a nie tylko być wysyłane bezpośrednio na pulpicie. Co chciałbym być w stanie zrobić to do zaplanowanego zadania, które będą wyświetlane w określonym czasie, bez konieczności mi typu hasła w każdy czas ja uruchomić mój komputer. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Ahh. Rozumiem problem teraz. Najprostszą metodą będzie tylko do stworzenia innego użytkownika z uprawnieniami administratora. Nazwij to coś STask. Upewnij się, że ją podać hasło. Następnie należy uruchomić zaplanowane zadanie, które chcesz uruchomić z nazwy użytkownika i hasła użytkownika, który właśnie utworzyłeś. Następnie ustawić zwykłe konto logować się automatycznie podczas uruchamiania systemu Windows i wszystko powinno być dobrze iść.
|
| |||
| |||
| Teraz widzę. TweakUI pozwoli ominąć ekran logowania. Wystarczy wpisać hasło w nim i ekran logowania pojawi się, ale potem TwaekUI będzie podać hasło i zalogować się automatycznie. Może to zająć kilka dodatkowych sekund, aby dostać się do pulpitu, ale to nie działa. Cytat:
|
![]() |
|
| Zakładki |