rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Ogólne Oprogramowanie Czat

Register

Zamykanie tooo zajmuje dużo czasu

Reply

Narzędzia wątku
Old 6-gi Wrz 2008, 06:23
Banned Grupa

Mam problem z moim komputerem. buty to dość szybko, ale kiedy i zamknął go zajmuje dobre 7-8 minut, zanim ją zamyka całkowicie pomocy? btw ja jestem przy pomocy XP
Old 6-gi Wrz 2008, 14:10
Grupa dawcy

może być fakt, że Windows jest wyczyszczenie pliku strony, gdy jest zamykany, spróbuj tego:

Uruchom Edytor rejestru i przejdź do następującego klucza:
[HKLM \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Session Manager \ Memory Management]

Ustalić ClearPageFileAtShutdown wartość 0
Albo, używając Edytora zasad grupy [dla systemu Windows XP Professional]
Kliknij przycisk Start, polecenie Uruchom i wpisz Secpol.msc
Kliknij Zasady lokalne | Opcje zabezpieczeń
W prawym okienku ustawić Shutdown: Clear stronicowania pamięci wirtualnej by Niepełnosprawnych
Old 11 Wrz 2008, 11:44
Członek grupy

ta zawsze była kwestia czy niedawno?

kliknij prawym przyciskiem myszy Mój komputer> Właściwości> kliknij kartę Sprzęt> Menedżer urządzeń> kliknij dwukrotnie komputera.

Jeśli nie widzisz ACPI wymienionych w tym może być problem ....
Old 11 Wrz 2008, 13:33
Moderator grupy

Cytat:
Originally Posted by Mooseknuckle View Post
kliknij prawym przyciskiem myszy Mój komputer> Właściwości> kliknij kartę Sprzęt> Menedżer urządzeń> kliknij dwukrotnie komputera.

Jeśli nie widzisz ACPI wymienionych w tym może być problem ....
Ciekawą teorię ... Co sprawia, że myślisz może to spowodować powolne zamknięcie?

My System: Eclipse

Procesor (y):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Płyta główna:
Asus P5Q Pro
Pamięć RAM:
OCZ 8GB 800MHz
Karta graficzna (y):
Saphire Radeon 4850
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Rozległa
Optical Drive (s):
Sony al cheapo jeden.
Case / PSU:
Antec Three Hundred
Chłodzenie:
Cooler Arctic 7 Pro, 3 przypadku kibiców.
Sieć / Internet:
Titan ADSL
Monitor (y):
Podwójny 19 "LCD
Operating System (-y):
XP SP3
Old 11 Wrz 2008, 14:49
Członek grupy

Wiem, są problemy z ACPI i XP, jeśli chodzi o zamykanie automatycznie. Jeśli XP nie wykrywa BIOS ACPI jako zdolny, to nie będzie zainstalować ACPI HAL który kontroluje automatycznego zamykania w XP. Im not sure if Fantastvik otrzyma komunikat stwierdzający, to jest teraz ok wyłączenia komputera lub nie, ale to wiadomość pojawi się jeśli nie masz zdolności acpi, gdy komputer jest gotowy do zamknięcia ...
Old 11 Wrz 2008, 15:07
Moderator grupy

Cytat:
Originally Posted by Mooseknuckle View Post
Wiem, są problemy z ACPI i XP, jeśli chodzi o zamykanie automatycznie. Jeśli XP nie wykrywa BIOS ACPI jako zdolny, to nie będzie zainstalować ACPI HAL który kontroluje automatycznego zamykania w XP. Im not sure if Fantastvik otrzyma komunikat stwierdzający, to jest teraz ok wyłączenia komputera lub nie, ale to wiadomość pojawi się jeśli nie masz zdolności acpi, gdy komputer jest gotowy do zamknięcia ...
Ok. I patrz punkt.

Nigdy nie widzieliście tego w XP jednak bardziej powszechne w 95 / 98.

Dobre myślenie though.

Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.