rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Ogólne Oprogramowanie Czat

Register

Sidebar odmawia uznania gadżetów!

Reply

Narzędzia wątku
Old 4 stycznia 2009, 12:12
Grupa dawcy

Ok, szkoła projektu, musimy zrobić 2 Vista gadżety, jeden prosty i 1 wersję bardziej skomplikowane z lepszym UI.

Zacząłem z prosty, składa się z gadget.xml (Manifest) i gadget.htm (główny plik) wraz z icon.png (ikony, zaskakująco)

Tak wiem, bardzo proste. Kiedy jednak umieścić go w katalogu gadżetów folder o nazwie projectsimple.gadget a następnie otworzyć bocznym "dodać gadżet" dialog box, nie pojawiają się.

I havn't na słabsze pomysł dlaczego. Ale także, jeśli mogę pobrać gadżet zostanie uznany przez system Windows jako gadżet więc rozpakowuje się miło i schludnie, kopalnia jednak tylko otwiera i pokazuje mi 3 pliki.

Próbowałem kompresji, ale tylko spowodowało, że w pliku projectsimple.gadget.zip równie bezużyteczne, tylko wyciągi, a następnie pokazuje mi 3 pliki.

Więc jak mogę go skompresować. Gadżet?

TIA, Ollie.
Old 4 stycznia 2009, 23:29
Członek grupy

Czy można zwrócić się do nauczyciela?

Wish I had programowania oczywiście w mojej szkole ...
Old 5 stycznia 2009, 06:37
Grupa dawcy

Spot pm, może być w stanie pomóc w górę.
Old 5 stycznia 2009, 09:55
Grupa dawcy

Nie można poprosić nauczyciela Obawiam się - jesteś na własnym za assesments.

Ok, dzięki kanoakavirus, I'll try.
Old 7 styczeń 2009, 00:06
Grupa dawcy

Zajrzyj na make.bat do końca http://msdn.microsoft.com/en-us/magazine/cc163370.aspx

Ta strona wygląda tak, jakby to wszystko, czego potrzeba, aby można było sprawdzić, krok po kroku co robisz z tym, co mówią działa. Gdzieś ty powinny znaleźć brakujące istotne.

Keep talking tutaj, I'm sure możemy dostać ono uruchomione.

My System: Tim

Procesor (y):
Athlon 64 3500 +
Płyta główna:
ASUS A8N-VM CSM
Pamięć RAM:
Corsair PC3200 CL2 DDR-400 2GB
Karta graficzna (y):
nVidia GeForce 6600 512MB
Karta dźwiękowa:
Cherry RS 6000 m klawiatury
Hard Drive (s):
Barracuda.7 + 2x200GB 58MB / s utrzymania
Optical Drive (s):
Samsung DVD-ROM TS-H352
Case / PSU:
Thermaltake Soprano
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Telewest 2x20Mb/sec
Monitor (y):
SXGA płaskoekranowe
Operating System (-y):
Slackware (2.6.27.7) (Fluxboksa)
Old 7 stycznia 2009, 09:43
Grupa dawcy

Ok próbowałem tego .. it was pretty much what i'd już zrobione, ale ten problem wydaje się być w formacie.

Jeśli zip to potem mam project.zip

link mówi o "zmianie nazwy go. gadżet" I tak, jeśli kliknąć prawym przyciskiem myszy, a następnie zmienić nazwę je project.gadget

jej nadal zip, to hasn't zmiana formatu, jedynie nazwę, co project.gadget.zip

Jak zmienić format? niektóre pliki można justopen w Notatniku i Zapisz jako inny format.

na przykład jeśli mam command.txt containing "command.com" będzie po prostu plikiem tekstowym, który otwiera w Notatniku.

gdybym go otworzyć w Notatniku mogę następnie Zapisz jako i command.bat i magicznie mają polecenia.

Ale oczywiście cant do tego folderu .. tak jak ja do zmiany formatu kompresji?
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.