![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Ok, szkoła projektu, musimy zrobić 2 Vista gadżety, jeden prosty i 1 wersję bardziej skomplikowane z lepszym UI. Zacząłem z prosty, składa się z gadget.xml (Manifest) i gadget.htm (główny plik) wraz z icon.png (ikony, zaskakująco) Tak wiem, bardzo proste. Kiedy jednak umieścić go w katalogu gadżetów folder o nazwie projectsimple.gadget a następnie otworzyć bocznym "dodać gadżet" dialog box, nie pojawiają się. I havn't na słabsze pomysł dlaczego. Ale także, jeśli mogę pobrać gadżet zostanie uznany przez system Windows jako gadżet więc rozpakowuje się miło i schludnie, kopalnia jednak tylko otwiera i pokazuje mi 3 pliki. Próbowałem kompresji, ale tylko spowodowało, że w pliku projectsimple.gadget.zip równie bezużyteczne, tylko wyciągi, a następnie pokazuje mi 3 pliki. Więc jak mogę go skompresować. Gadżet? TIA, Ollie. |
|
| |||
| |||
| Czy można zwrócić się do nauczyciela? Wish I had programowania oczywiście w mojej szkole ... |
|
| |||
| |||
| Spot pm, może być w stanie pomóc w górę. |
|
| |||
| |||
| Nie można poprosić nauczyciela Obawiam się - jesteś na własnym za assesments. Ok, dzięki kanoakavirus, I'll try. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Zajrzyj na make.bat do końca http://msdn.microsoft.com/en-us/magazine/cc163370.aspx
Ta strona wygląda tak, jakby to wszystko, czego potrzeba, aby można było sprawdzić, krok po kroku co robisz z tym, co mówią działa. Gdzieś ty powinny znaleźć brakujące istotne. Keep talking tutaj, I'm sure możemy dostać ono uruchomione. My System: Tim
|
|
| |||
| |||
| Ok próbowałem tego .. it was pretty much what i'd już zrobione, ale ten problem wydaje się być w formacie. Jeśli zip to potem mam project.zip link mówi o "zmianie nazwy go. gadżet" I tak, jeśli kliknąć prawym przyciskiem myszy, a następnie zmienić nazwę je project.gadget jej nadal zip, to hasn't zmiana formatu, jedynie nazwę, co project.gadget.zip Jak zmienić format? niektóre pliki można justopen w Notatniku i Zapisz jako inny format. na przykład jeśli mam command.txt containing "command.com" będzie po prostu plikiem tekstowym, który otwiera w Notatniku. gdybym go otworzyć w Notatniku mogę następnie Zapisz jako i command.bat i magicznie mają polecenia. Ale oczywiście cant do tego folderu .. tak jak ja do zmiany formatu kompresji? |