по-малко капитал

Magazine
Go Back   Компютърна сок > Компютърен софтуер > Общи Софтуер Чат

Register

Ускоряване на вашия компютър

Reply

Нишка Инструменти
Old 7-ми март 2007, 10:08
Номер на групата

Default Ускоряване на вашия компютър

Забелязали редица записи напоследък по отношение на компютри "ще забави", така си мислех Бих въведете по-долу.

DEFRAG твърдия диск:
Както ще видите, ако сте някога сторил това прозорци обикновено ще ви кажа да не се притеснявам, но Терес причини за това:
-Ако не използвате голям процент от наличния капацитет.
- Ако има само определен процент от файловете фрагментиран.

Но това е на стойност правиш като всяко PC ще работи бързо, ако данните, съдържащи се в harddrive за определена програма, която искате да се използват всички в едно място, тъй като означава harddrive, само трябва да "seekout" данните веднъж.

Ако е разпокъсана, че ще се стреми да намери първоначалната зареждащата (. EXE) файл, а след това трябва да се търси следващата част и така нататък.

Можете да го направите сами ръчно, да кажем един път седмично по:
кликване "проекта"
кликване "контролен панел"
кликване ефективност и поддръжка "
кликване "пренареждате елементи на вашия твърд диск, за да правят програми бягам по-бързо"
-после натиснете "дефрагментира"

MOVE страницата си досие
Защото XP е много гладен ресурс (RAM в този случай), вградена в Windows е съоръжение, наречено pagefile. Това е основно когато прозорците отделя място на harddrive като овен да се използва, както и когато (дори вие 2GB овен потребителите там ще се изненадаш колко често се използва pagefile).

А pagefile автоматично се разпределят от първичната твърдия диск (С), но тъй като те могат да станат разпокъсан то също може да забави pagefile установени, защото (както по-горе) harddrives четат последователно данни бързо от бита тук и бита там.

Това е добра идея да си преместиш първични pagefile на резервни инсталиран HDD, ако имате такава, тъй като това ще бъде използван по-малко. (Но това може да е една идея да имат по-малки, вторични pagefile на C: шофиране просто облицовам останалите harddrive развива вина)
Също така, защото Windows управлява pagefile автоматично може да се увеличат и намаляване на размера, както и кога, което може да забави нещата.

Така че аз също ще препоръча ръчно избиране на най-големия pagefile размер (малко над 3000mb) така бавно спадове са по-рядко. Но само ако има място за резервните си harddrive.

За да се измени / премества / създадете pagefile:
-Клик "на проекта;
клик "контролен панел"
клик ефективност и поддръжка "
клик "система"
върху "напреднали" табулатор
-До началото на този раздел, където той казва, ефективност " клик "Настройки"
клик на тази страница "напреднали" табулатор
-До края на този раздел ще видите "виртуалната памет" клик "промяна" и си отиваш.

MSConfig:
Ако сте закупили вашия компютър от PC World т.н. тогава сте повече от вероятно ще има натоварване на безполезни програми (които едва ли употреба) работи във фонов режим заедно с Windows. И те връзвам ресурси.

При първото стартиране на Windows, DONT отворена и нещо друго:
-Клик "проекта"
-Клик "Run"
-Type "MSConfig"
-Клик "ОК"

Сега ще видите натоварване на разделите се появяват: Общи, SYSTEM.INI, BOOT.INI т.н.
Остани на "Общи" раздела

-Изберете "Диагностични стартиране"
-Клик "Приложи "
-Клик "ОК"

След това рестартирайте компютъра си и вижте дали той прави разлика. Ако doesn't тогава просто стартирате отново инструкциите по-горе, но когато е в "Общи" раздела изберете "Нормално стартиране" и да рестартирате системата си и ще се върнем към това как тя е била преди да вървят по диагностика стартиране.

Какво по "Диагностични стартиране" прави е просто позволява Windows процеси да се изпълнява. Ако пуснете това и виждате по-бързо зареждане на Windows и вижте вашите други приложения тичам бързо това, което може да направите, е:

-Връщане в MSConfig табулатори (с помощта на указания по-горе)
-кликнете на "услуги" в раздела
-после ", отбележете" клетката се посочва "Скрий всички Microsoft услуги"
(Това ще спре inadvertantly спирането на всеки процес, прозорци нужди)

Нещо този ляво е повече от вероятно точно там да се ускори "3-ти партия" приложения като iTunes или спонсорирани-обяви, че производителят е предварително заредени в системата ви.

Не се притеснявай за нищо, защото чупене Ако все пак спре процеса и вашият компютър е един TAD смешно Вие винаги можете да повторите горните стъпки и да даде възможност на процеса.

Има и други неща, които можете да направите (ръчно да изберете овен-клиенти ", прави Windows открие процесора вторият ядрото изключване дънната пристанища в BIOS и т.н.), но като по-голямата част от хората questionning са" Newbies "Аз не съм ще отидат в тях освен ако не поиска, тъй като те са малко по-трудно да се изпълни.

Този това, надявам се полезна. : D

-Kanoakavirus

Моята система: Zoomy

Процесор (и):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Дънната платка:
Asus P5K Premium
RAM памет:
2GB Dominator 8500
Графична карта (и):
BFG 8800GT
Звукова карта:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (и):
3.35TB вътр съхранение. 2TB INT багаж
Оптично устройство (а):
LG GGC H20L
Дело / PSU:
Enermax 720 вата
Охлаждане:
AC7
Мрежа / Интернет:
Монитор (и):
245B, 931B (Samsung)
Операционна система (и):
Изглед 32P
Old 5 декември 2007, 15:23
Номер на групата

Също така няма да забравя uprgrade вашата памет.
Old 5-ти декември 2007 год., 17:28
Номер на групата

Това е добро четиво, избирателно стартиране наистина да работи, докато лекува.

Също така паметта ъпгрейди са най-евтиният, и най-лесният начин да се стимулира от полза на вашата система.

Моята система: = /

Процесор (и):
AMD 64x2 6000 +
Дънната платка:
Asus M2N32 SLI DELUXE WIFI
RAM памет:
Корсар XMS2 DDR800 CL4 2048MB
Графична карта (и):
BFG 8800GTS 320MB OC2
Звукова карта:
На борда
Hard Drive (и):
2x36gb RAID0 / 200GB / 500GB
Оптично устройство (а):
CDRW + DVD-RW [двоен слой]
Дело / PSU:
CM Stacker832 / Silverstone DA750
Охлаждане:
Zalman CNPS9700NT
Мрежа / Интернет:
двойна Gigabit / 20mb Кабел
Монитор (и):
19 "HannsG
Операционна система (и):
XP Pro 32Bit
Old 5-ти декември 2007 год., 19:52
Номер на групата

Цитат:
Първоначално Публикувано от Gazmondo View Post
Това е добро четиво, избирателно стартиране наистина да работи, докато лекува.

Също така паметта ъпгрейди са най-евтиният, и най-лесният начин да се стимулира от полза на вашата система.
Радвам се, че тя е била от полза.

-Kanoakavirus
Old 13-ти Декември 2007, 08:47
Новите държави Група

Ползвам SmartDefrag да defrag моя компютър. Тя работи чудеса. Аз също да използвате Разширено WindowsCare V2 Лични да изчистя всякакви проблеми, които се показват. :)
Old 13-ти Декември 2007, 18:19
Член Група

Здравей аз имам само прочетете, че и аз имам само СПЕД компютъра ми се доста nicley сега, но аз съм любопитен за целия направи Windows открие процесора вторият ядрото, бизнес някакъв шанс за малко инфо за това? Мислех, че Windows би направил това автоматично?
Old 30 декември 2007 година, 15:50
Новите държави Група

Да провери това пост
Old 1 януари 2008, 15:07
Забранени група

DONT забравят регистър clearner използване ccleaner и някои регистър hacks ще го ускори също имам изключване scrit че изтрива или нещо друго да се увеличи скоростта на стартиране отидете TweakXP

Моята система: #

Процесор (и):
Intel p4
Дънната платка:
ECS 915pla2
RAM памет:
1GB
Графична карта (и):
ATI Radeon x1050
Звукова карта:
диамант Xtreme 7,1
Hard Drive (и):
160gb
Оптично устройство (а):
DVD-ROM комбо устройство DVD + /-RW
Дело / PSU:
antech/x-power585
Охлаждане:
въздух
Мрежа / Интернет:
безжични
Монитор (и):
Philips 109b6 19 "CRT
Операционна система (и):
Windows XP
Old 4 януари 2008, 17:23
Новите държави Група

Здрасти
Аз съм нов тук.
Аз побъркани моя компютър преди няколко дни и са били прави serveral безразрушителен преинсталира, за да я работят, без много успех. Премахна север първата (попада в Compaq S / W) направете прозорците актуализации, товар KIS и други програми. след serveral reboots ми CD-ROM спрете автоматичното зареждане, така че отивам в регистър и промяната allocateallcdrom до 0 от 1 (това те прави авто заредите отново). Имам използва регистър mechnic или cccleaner и също perfectdisk8. Сега perfectdisk8 може да се движи метаданни фрагменти, когато за първи път сканира диска той показва 100 или фрагменти и иска да го офлайн defrag (демонтирането шофиране), тогава той се връща и казва следващия път отново и отново, в края подкрепа каза спре прозорци възстанови и че Работи. Но нито след cccleaner за използване perfectdisk8 съм няколко reboots късно хлабав ми CD-ROM's, които имат власт, но не се показва в моя компютър. Ако аз направя друг разрушителната си инсталират те са отново тук. Този път не съм натоварен регистър mechnic или cccleaner или perfectdisk и доколкото проблемът не се върне, Иска ми се да знаех кои от тези програми е messing от Windows, когато се намери CDROM в хардуера, той казва на водача липсва или повредени.

Имам Използвам perfectdisk8 за 6 месеца и механик регистър за 1 година, или му една актуализация или нещо такова
с уважение

krishan
Old 14 януари 2008, 23:42
Забранени група

Защо просто не преинсталирате windiws - да се отървете от всички глупости и се купове-бързо просто резервната вашите файлове, които искате да запазите или просто ремонт прозорци.

Моята система: Коен

Процесор (и):
Dual Core 2.11GHZ
Дънната платка:
Asus - M2N X SE
RAM памет:
2GB
Графична карта (и):
Звукова карта:
Hard Drive (и):
320GB SATA
Оптично устройство (а):
Дело / PSU:
Шоу
Охлаждане:
Мрежа / Интернет:
Монитор (и):
BenQ
Операционна система (и):
Windows XP
Reply

Register

Маркери

Подобни Конци
Нишка Нишка Начално Форум Отговори Последно мнение
Ускоряване PC - Предложения за това какво програми за премахване и др im407 Общи Софтуер Чат 16 13 Юли 2009 13:59
Ускоряване на моите 98 PyroTails Общи Хардуер Чат 5 24 ноември 2007 14:56
Ускоряване на Vista Donwalker Windows операционни системи 4 8 октомври 2007 11:27
Ускоряване на зареждане? Компютърна Spec Общи Хардуер Чат 2 2-ро октомври 2006 08:08
Нишка Инструменти

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Компютърни сок.

Осъществено от vBulletin ® Copyright © 2000 - 2009 Jelsoft предприятия ООД SEO от vBSEO © 2009, Crawlability, Inc