manji kapital -

Magazine
Go Back   Computer soka > Computer Software > Općenito Software Chat

Register

Ubrzavanjem računalu

Reply

Thread Tools
Old 7. ožujka 2007, 10:08
Donatorska Grupa

Primijetili broja stavki u zadnje vrijeme u vezi sa pc-a ide sporo 'pa sam pomislio bih upišite ispod.

Prevariti vašem tvrdom disku:
Kao što ćete vidjeti, ako ste ikada učinili prozori obično će vam reći da se ne zamaram, ali iza theres razloga da:
-Ako se ne koristi veliki postotak od raspoloživih kapaciteta.
- Ako postoji samo određeni postotak datoteke fragmentirano.

Ali to je vrijedno radi kao i svaka pc ide na posao brže ako podataka sadržanih na harddrive za određeni program koji želite koristiti je sve na jednom mjestu, kao što znači harddrive samo je to 'seekout' podatke jedanput.

Ako je to ćemo tražiti fragmentirati onda pronaći početno bootup (. Exe) datoteku, onda moram ići u potrazi za sljedeći dio i tako dalje.

Možete to učiniti sami ručno, recimo jednom tjedno po:
klikom 'Start'
klikom "Control Panel"
klikom izvedbe i održavanja '
klikom 'preurediti podatke na tvrdom disku da bi programi pokrenuti brži "
-a onda kliknite 'defragmentirali'

Premjestiti svoje datoteku stranice:
XP, jer je jako gladna resursa (ram u ovom slučaju) izgrađen u Windows je objekt naziva pagefile. To je u osnovi gdje windows alocira prostor na tvoj harddrive kao ovna na korištenje kao i kada (čak 2GB RAM-a vam korisnike tamo će biti iznenađeni kako često se koristi pagefile).

Sada je pagefile automatski dodijeljene od primarnog tvrdog diska (C), ali kako ti može postati fragmentirati može usporiti pagefile dolje, jer (kao gore) harddrives redoslijedni pročitati podatke brže od bitova ovdje i bitovi tamo.

To je dobra ideja za kretanje vašeg primarnog pagefile na rezervni instaliran HDD ako ga imate jer će se koristiti manje. (No možda ideju da su manji, sekundarna pagefile na C: voziti samo obložiti drugim harddrive razvija fault)
Isto tako, jer windows pagefile automatski upravlja to može povećati i smanjenje veličine kao i kad koja može usporiti stvari dolje.

Pa ja bih isto tako preporučiti ručno odabirom najveće pagefile veličine (nešto preko 3000mb) tako sporo-padovi su rijetko. Ali samo ako imate sobu na pretek na tvoj harddrive.

Dopuniti / premjestiti / stvoriti pagefile:
Kliknite - 'start;
klik "Control Panel"
klik izvedbe i održavanja '
klik 'sustav'
kliknite na 'Advanced' tab
-Pri vrhu ovu karticu, gdje se kaže izvedbe ' klikni 'Postavke'
-klik na ovu stranicu je 'Advanced' tab
-Pri dnu ove kartice vidjet ćete 'virtualne memorije' klikni 'promjenu' i dalje idete.

MSConfig:
Ako ste kupili računalo s PC World itd onda ste više nego vjerojatno će imati opterećenje od beskorisnih programa (koje jedva upotrebu) pokrenut u pozadini, uz prozore. I ne vezati resursa.

Kada prvi put čizma u Windows, Dont otvoriti još nešto gore:
Kliknite - 'Start'
Kliknite - 'trčanje'
-Type "msconfig"
Kliknite - "U redu"

Sada ćete vidjeti load of Kartice se pojavljuju: General, SYSTEM.INI, Boot.ini etc
Ostanite na "General" tab

Odaberi - 'Dijagnostiku pokretanju'
-Kliknite na "Primjeni "
Kliknite - "U redu"

Zatim ponovo pokrenite računalo i vidjeti ako je bilo koji čini razliku. Ako to se tek onda početi gornje upute, ali opet kada se u "General" tab odaberite "Normalno pokretanje" i ponovno podizanje sustava i sustav će se vratiti na to, kako je bilo prije nego što pokrenete pokretanje dijagnostike.

Što je 'dijagnostiku pokretanju' to je samo dozvoljava Windows to trčanje procesa. Ako pokrenete ovu i vidjet ćete brže čizma u Windows i druge programe vidjeti vaš pokretati brže što možete učiniti je tada:

-Povratak u msconfig karticama (koristeći upute gore)
kliknite na 'usluge' karticu
-zatim "veresija" u kvadratić uz navođenje "Sakrij sve Microsoftove usluge"
(Ovo će prestati ti inadvertantly zaustavljanje bilo kojeg procesa prozori potrebama)

Išta taj slijeva je više nego vjerojatno samo tu da ubrza'3 rd party 'aplikacijama kao što je iTunes ili bilo koje-sponzorirane oglase koji proizvođač ima prethodno učitan na vaš sustav.

Ne brinite o probijanju ništa učiniti jer ako zaustavi proces i računala ide jedan TAD smiješno možete uvijek ponovite gornje korake i ponovno aktiviranje procesa.

Postoje i druge stvari koje možete učiniti (ručno odaberite ram-vrijeme, izraditi Windows otkriti vaše drugog core CPU, matične ploče shutdown lukama u bios itd), ali kao što je većina ljudi koji su questionning 'Newbies "Im' ne idući u ići u njih ako se ne pita kako su one malo teže ostvariti.

Taj je, nadamo se pomoglo. : D

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Procesor (i):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Matične ploče:
Asus P5K Premium
RAM memorija:
2GB Dominator 8500
Grafička kartica (e):
BFG 8800GT
Sound Card:
Xfi Extremegamer
Tvrdi disk (i):
3.35TB ext čuvanja. 2TB int skladištenje
Optički pogon (e):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Hlađenje:
AC7
Network / Internet:
Monitor (e):
245B, 931B (Samsung)
Operacijski sustav (e):
Vista 32P
Old 5 pro 2007, 15:23
Donatorska Grupa

Također don `t zaboraviti uprgrade vaše pamćenje.
Old 5. prosinca 2007, 17:28
Donatorska Grupa

To je dobro pročitati, na selektivnoj pokretanju uistinu rade gozba.

Također nadogradnje memorije su daleko najjeftinije, najjednostavnije, a većina koristan način da poboljšate vaš sustav.

My System: = /

Procesor (i):
AMD 64x2 6000 +
Matične ploče:
Asus M2N32 SLI DELUXE WIFI
RAM memorija:
Gusar XMS2 DDR800 CL4 2048MB
Grafička kartica (e):
BFG 8800GTS 320MB OC2
Sound Card:
Onboard
Tvrdi disk (i):
2x36gb RAID0 / 200GB / 500GB
Optički pogon (e):
CDRW + DVD-RW [dual layer]
Case / PSU:
CM Stacker832 / Silverstone DA750
Hlađenje:
Zalman CNPS9700NT
Network / Internet:
dual Gigabit / kabelski 20mb
Monitor (e):
19 "HannsG
Operacijski sustav (e):
XP Pro 32Bit
Old 5. prosinca 2007, 19:52
Donatorska Grupa

Quote:
Originally Posted by Gazmondo View Post
To je dobro pročitati, na selektivnoj pokretanju uistinu rade gozba.

Također nadogradnje memorije su daleko najjeftinije, najjednostavnije, a većina koristan način da poboljšate vaš sustav.
Drago mi je to pomoglo.

-Kanoakavirus
Old 13. prosinca 2007, 08:47
Novi član grupe

Koristim SmartDefrag prevariti na moj pc. Radi čudesa. Ja također koristiti Advanced WindowsCare V2 Personal čišćenje svih problema koji se pojavljuju. :)
Old 13. prosinca 2007, 18:19
Member Group

hi imam samo čitati putem i da imam moj računalo pravedan sped up prilično nicley sada, ali ja sam znatiželjan o cjelini čine prozore detektirati vaš CPU drugog jezgri, bilo koju poslovnu priliku na malo info o tome? Mislio sam da bi Windows automatski to učinio?
Old 30. prosinca 2007, 15:50
Novi član grupe

Yep check this post
Old 1. siječanj 2008, 15:07
Zabranjen Group

dont zaboraviti clearner registra ccleaner koristiti i neki Registry hacks će ga ubrzati i imam shutdown scrit koja briše Nešto ili druge za povećanje brzine pokretanja idite na TweakXP

My System: #

Procesor (i):
Intel P4
Matične ploče:
ECS 915pla2
RAM memorija:
1GB
Grafička kartica (e):
ATI Radeon x1050
Sound Card:
diamond Xtreme 7,1
Tvrdi disk (i):
160GB
Optički pogon (e):
DVD-ROM Combo drive DVD + /-RW
Case / PSU:
antech/x-power585
Hlađenje:
zrak
Network / Internet:
bežični
Monitor (e):
109b6 Philips 19 "CRT
Operacijski sustav (e):
Windows XP
Old 4 sij 2008, 17:23
Novi član grupe

Bok
Ja sam novi ovdje.
I messed up moj PC prije nekoliko dana, te su radili serveral destruktivno da ga ponovo instalira radi, bez puno uspjeha. JA maknuti sjever prvi (dolazi u roku od Compaqa s / w) obaviti Windows ažuriranja, load KIS i ostale programe. nakon serveral ponovno podizanje sustava moj CD-ROM-ova zaustaviti auto utovara, tako da idem u registru i promijeniti allocateallcdrom do 0 od 1 (to čini ih ponovo učitati auto). Imam koristi registarske mechnic ili cccleaner i perfectdisk8. Sada perfectdisk8 mogu pomicati Metapodatcima fragmentima, kad sam prvi put skeniranje diska pokazuje 100 ili ulomaka i pita da izvanmrežnom prevariti (unmount pogon) tada ga vraća i govori sljedeći put opet i opet, na kraju zaustaviti windows podršku, rekao je i da se vrati radili. Ali ni nakon cccleaner korištenja perfectdisk8 Ja sam malo kasnije ponovno podizanje sustava moj rasklimani CD-ROM-a, oni imaju moć, ali ne prikazuje na mom računalu. Ako radim drugu destruktivno ponovno instalirati ih natrag. Ovaj put nisam loaded registra mechnic ili cccleaner ili perfectdisk i do sada taj problem nije se vratiti, želim sam znao koji od tih programa je po messing up prozore, kad sam pronaći u cdrom hardver, Internet kaže vozač je nestalo ili oštećen.

Imam bio koristeći perfectdisk8 za 6 mjeseci i Registry mehaničar za 1 godinu, ili njen jedan update ili nešto
pozdravi

krishan
Old 14 sij 2008, 23:42
Zabranjen Group

zašto ne pravedan reinstalirati windiws - to dobili osloboditi od svi isprdak i hrpe brže samo backup vaše datoteke koje želite zadržati ili popraviti prozore.

My System: Cohen

Procesor (i):
Dual Core 2.11GHZ
Matične ploče:
Asus - M2N X SE
RAM memorija:
2GB
Grafička kartica (e):
Sound Card:
Tvrdi disk (i):
320GB Sata
Optički pogon (e):
Case / PSU:
Shaw
Hlađenje:
Network / Internet:
Monitor (e):
Benq
Operacijski sustav (e):
Windows XP
Reply

Register
Thread Tools

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer soka.