![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Zauważyliśmy szereg zapisów dotyczących ostatnim PC "będzie powoli", więc I thought I'd wpisz poniżej. Defrag dysku twardym: Jak zobaczysz, jeśli kiedykolwiek zrobić tego okna zazwyczaj powiedzieć nie niepokoić, ale theres powody, że: -Jeśli nie korzystasz z dużą procent dostępnej zdolności. - Jeśli istnieje tylko pewien procent pliki rozdrobnione. Ale warto ten, jak każdy komputer będzie pracować szybciej, jeżeli dane zawarte w dysków twardych dla danego programu, który chcesz użyć jest wszystko w jednym miejscu, co oznacza, że tylko do dysków twardych "seekout" dane raz. Jeśli jest rozdrobniona będzie dążyć następnie znaleźć początkowej bootup (. Exe), a następnie trzeba go szuka kolejnych części i tak dalej. Można to zrobić ręcznie siebie, powiedzmy raz w tygodniu: kliknięcie "Start" kliknięcie "Panel sterowania" kliknięcie "Wydajność i konserwacja" kliknięcie "zmienić elementy na dysku twardym, aby uruchomić programy szybciej" -następnie kliknij "defragmentować" Move Your pliku strony: Bo XP jest bardzo głodny zasobów RAM (w tym przypadku) wbudowana w system Windows jest urządzenie zwane stronicowania. Jest to w zasadzie gdzie okna przydziela miejsca na dysku dysków twardych jak baran do wykorzystania w trakcie i po (nawet ci 2GB RAM użytkowników obecnie nie będzie zaskoczony, jak często jest stosowany stronicowania). Teraz stronicowania zostanie automatycznie przydzielony z głównym dysku twardym (C), ale te mogą stać się może również rozdrobnione spowolnić stronicowania, ponieważ (jak wyżej) harddrives odczytu danych sekwencyjnych szybciej niż bitów tu i tam bity. Jest to dobry pomysł, aby przenieść swoje pierwotne stronicowania zamiennych do zainstalowanych HDD, jeśli jeden z nich zostaną użyte mniej. (Ale może to być pomysł na mniejszych, drugorzędnych stronicowania na dysku C: tylko incase pozostałych dysków twardych rozwija winy) Ponadto, ponieważ system Windows zarządza automatycznie stronicowania można zwiększać lub zmniejszać rozmiar, jak i kiedy, które mogą spowolnić rzeczy dół. Więc chciałbym polecić także ręcznie wybierając stronicowania największy rozmiar (ponad 3000mb) tak wolno upadki są rzadko. Ale tylko wtedy, gdy pomieszczenia zapasowe dysków twardych na swoim. Aby zmienić / przenieść / utworzyć stronicowania: Kliknij "rozpoczęcie; kliknięcie "Panel sterowania" kliknięcie "Wydajność i konserwacja" kliknięcie "System" kliknij "Zaawansowane" kartę -W górnej części tej karty, gdy mówi "wydajność" kliknij "ustawienia" kliknięcie na tej stronie "Zaawansowane" kartę -U dołu tej karty zobaczysz "pamięci wirtualnej" kliknij "zmiany" i idziesz dalej. Polecenie MSCONFIG: Jeśli kupiłeś komputera z PC World itp wtedy jesteśmy bardziej niż prawdopodobne, że będzie obciążeniem bezużyteczne programy (że trudno użyć) działa w tle, wraz z oknami. A oni tie zasobów. Po pierwszym uruchomieniu systemu Windows, DONT otwarty i niczego innego: Kliknij "Start" Kliknij "Run ' Typ "msconfig" Kliknij "ok" Teraz zobaczysz obciążenia karty wyświetlane: Ogólne, System.ini BOOT.INI itp Pobyt na karcie Ogólne -Wybierz "Uruchomienie diagnostyczne" Kliknij "Zastosuj " Kliknij "ok" Następnie uruchom ponownie komputer i sprawdź, czy to czyni żadnej różnicy. Jeżeli to nie robi to po prostu zacznij powyższych instrukcji, ale gdy znów w "Ogólne" wybierz kartę "Normalne starcie i restarcie systemu, a system będzie powrót do tego, jak to było przed uruchomieniem diagnostycznych starcie. Co do "Uruchomienie diagnostyczne" nie tylko pozwala na uruchamianie systemu Windows procesów. Po uruchomieniu tego i zobaczysz szybciej uruchomić system Windows i zobaczyć inne aplikacje uruchamiane szybciej, co można zrobić, to: -Wróć do msconfig karty (za pomocą instrukcji powyżej) Kliknij na "usługi" kartę -następnie "zaznaczyć" pole stwierdzając "Ukryj wszystkie usługi firmy Microsoft" (To będzie Cię zatrzymać inadvertantly zatrzymania każdy proces okna potrzeb) Anything thats lewo jest więcej niż prawdopodobne, nie tylko do przyspieszenia'3 rd strona "aplikacji takich jak iTunes lub jakiejkolwiek reklamy sponsorowane, że producent wstępnie załadowane w naszym systemie. Nie martw się o łamaniu niczego ponieważ jeśli nie zatrzymać proces i komputera idzie o tad śmieszne zawsze można powtórzyć powyższe czynności i ponownie włączyć ten proces. Istnieją inne rzeczy, które możesz zrobić (ręcznie wybrać baran-taktowanie się okna wykryć drugi rdzeń procesora, płyty głównej zamknięcie portów w BIOS itp), ale jak większość ludzi kwestionuję są "nowicjuszy" I'm not going to go do nich chyba zadawane są nieco trudniejsze do zrealizowania. Thats it, hope it's helpful. : D
|
| |||
| |||
| DON `T zapomnij uprgrade pamięci. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| That's a good czytać, selektywne starcie rzeczywiście pracy leczeniu. Również pamięci aktualizacje są zdecydowanie najtańsze, najłatwiejsze i najbardziej korzystny sposób, aby zwiększyć swój system.
|
| |||
| |||
| Cytat:
__________________ wysłuchane wow jest lepszym pigułki antykoncepcyjne, to nie żart Grałam RS za 2-3 lat i 2 tygodnie po zatrzymaniu Zgubiłem moje dziewictwo. -Kanoakavirus |
|
| |||
| |||
| Używam SmartDefrag defrag na moim komputerze. To działa cuda. Używam również Advanced WindowsCare V2 Personal oczyścić wszelkie problemy, które pojawiają się. :) |
|
| |||
| |||
| hi mam tylko odczytać, że i ja właśnie sped mój komputer dość nicley się, ale jestem ciekaw o całej zrobił okna wykryć drugi rdzeń procesora, biznes jakiekolwiek szanse na niewiele informacji o tym? Myślałem, że okna będą musiały zrobić to automatycznie? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| dont zapominać rejestru clearner używać ccleaner i niektóre rejestru hacks przyspieszy to także mam zamykania scrit że usuwa somethin lub inne, aby zwiększyć szybkość uruchamiania go do TweakXP
| |||
| |||
| Cześć Ja jestem tutaj nowy. I messed up moim komputerze kilka dni temu i zostały serveral destrukcyjne Ponownie robi się to pracy, bez większego powodzenia. Usunąć północ pierwszy (wchodzi w compaq s / w) do aktualizacji systemu Windows, obciążenie KIS i innych programów. po serveral reboots mój CD-ROM zatrzymać automatyczne ładowanie, więc idę do rejestru oraz zmian allocateallcdrom do 0 z 1 (to sprawia, że auto załadować ponownie). Użyłem mechnic rejestru lub cccleaner a także perfectdisk8. Teraz perfectdisk8 można przenosić metadane fragmenty, kiedy pierwsze skanowanie dysku to pokazuje 100 lub fragmenty i prosi, aby zrobić offline defrag (odmontować dysku), to wraca i mówi, że następnym razem znowu i znowu, w końcu powiedział stop okien wsparcie odbudowy i że pracował. Ale czy po cccleaner korzystania perfectdisk8 I kilka luźnych reboots później mój CD-ROM, mają one moc, ale nie są wyświetlane w moim komputerze. Jeśli zrobić innym destrukcyjnym ponownie zainstalować one z powrotem. Tym razem nie mam załadowany rejestru mechnic lub cccleaner lub perfectdisk i jak do tej pory problem ten nie wróci, I wish I wiedział, który z tych programów jest messing przez okna, kiedy znaleźć cdrom w sprzęt, to mówi, że brakuje sterownika lub uszkodzony. I zostały z wykorzystaniem perfectdisk8 do 6 miesięcy i Registry Mechanic do 1 roku, czy jest to aktualizacja czy coś pozdrowienia krishan |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| dlaczego nie tylko ponowna windiws - go pozbyć wszystkich crap i hałdy po prostu szybsze tworzenie kopii zapasowych plików, które chcesz zachować lub naprawy okien.