rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Ogólne Oprogramowanie Czat

Register

Przyspieszenie komputera

Reply

Narzędzia wątku
Old 15 stycznia 2008, 19:32
Banned Grupa

eaiser totry i jej naprawić bez reformating

My System: #

Procesor (y):
Intel P4
Płyta główna:
ECS 915pla2
Pamięć RAM:
1gb
Karta graficzna (y):
ATI Radeon x1050
Karta dźwiękowa:
diament xtreme 7.1
Hard Drive (s):
160 GB
Optical Drive (s):
DVD-ROM napęd combo DVD + /-RW
Case / PSU:
antech/x-power585
Chłodzenie:
powietrze
Sieć / Internet:
bezprzewodowe
Monitor (y):
Philips 109b6 19 "CRT
Operating System (-y):
Windows XP
Old 15 stycznia 2008, 19:58
Banned Grupa

nie trzeba sformatować, aby zachować swoje dane / pliki.

My System: Cohen

Procesor (y):
Dual Core 2.11GHZ
Płyta główna:
Asus - M2N X SE
Pamięć RAM:
2GB
Karta graficzna (y):
Karta dźwiękowa:
Hard Drive (s):
320GB Sata
Optical Drive (s):
Case / PSU:
Shaw
Chłodzenie:
Sieć / Internet:
Monitor (y):
Benq
Operating System (-y):
Windows XP
Old 3 lutego 2008, 05:26
Geo
Nowe państwa grupy

Cytat:
Originally Posted by alex View Post
Zauważyliśmy szereg zapisów dotyczących ostatnim PC "będzie powoli", więc I thought I'd wpisz poniżej.

Move Your pliku strony:
Bo XP jest bardzo głodny zasobów RAM (w tym przypadku) wbudowana w system Windows jest urządzenie zwane stronicowania. Jest to w zasadzie gdzie okna przydziela miejsca na dysku dysków twardych jak baran do wykorzystania w trakcie i po (nawet ci 2GB RAM użytkowników obecnie nie będzie zaskoczony, jak często jest stosowany stronicowania).

Teraz stronicowania zostanie automatycznie przydzielony z głównym dysku twardym (C), ale te mogą stać się może również rozdrobnione spowolnić stronicowania, ponieważ (jak wyżej) harddrives odczytu danych sekwencyjnych szybciej niż bitów tu i tam bity.

Jest to dobry pomysł, aby przenieść swoje pierwotne stronicowania zamiennych do zainstalowanych HDD, jeśli jeden z nich zostaną użyte mniej. (Ale może to być pomysł na mniejszych, drugorzędnych stronicowania na dysku C: tylko incase pozostałych dysków twardych rozwija winy)
Ponadto, ponieważ system Windows zarządza automatycznie stronicowania można zwiększać lub zmniejszać rozmiar, jak i kiedy, które mogą spowolnić rzeczy dół.

Więc chciałbym polecić także ręcznie wybierając stronicowania największy rozmiar (ponad 3000mb) tak wolno upadki są rzadko. Ale tylko wtedy, gdy pomieszczenia zapasowe dysków twardych na swoim.

Aby zmienić / przenieść / utworzyć stronicowania:
Kliknij "rozpoczęcie;
kliknięcie "Panel sterowania"
kliknięcie "Wydajność i konserwacja"
kliknięcie "System"
kliknij "Zaawansowane" kartę
-W górnej części tej karty, gdy mówi "wydajność" kliknij "ustawienia"
kliknięcie na tej stronie "Zaawansowane" kartę
-U dołu tej karty zobaczysz "pamięci wirtualnej" kliknij "zmiany" i idziesz dalej.

Thats it, hope it's helpful. : D
Cześć Alex

Znaleźć swoje "stickies" bardzo pomocne thankyou! Jednakże w odniesieniu do ruchu Page pliku. Mam to przeprowadzone, ale nie mam pewności, czy to prawo.

Mam utworzony niestandardowy rozmiar pliku stronicowania w moim "D" zapasowej dysku 3000 mb oraz zmniejszenia "C" drive rozmiar pliku do 1000 MB.

Twoja instrukcji nie wyjaśnić, jeśli potrzebne do tworzenia / zmiany lub przeniesienia wszelkich folderów do jednego z dysków. Czy jest to dokonywane automatycznie przez system Windows podczas tworzenia odstępów pamięci? Czy system Windows automatycznie wykryje dysk D ustawienie i użyć tego? Albo będzie domyślnie C Drive rozmiar pliku stronicowania?

Chciałbym za poradę, jeśli to działanie jest poprawne.

Geo
Old 9 lutego 2008, 19:31
Nowe państwa grupy

Aby uzyskać szczegółową listę usług uruchomionych na komputerze google "czarna żmija". Posiada wszechstronne listy usług, które można bezpiecznie wyłączyć w XP i Vista. Uważaj jednak!
Old 9 lutego 2008, 19:58
Banned Grupa

Cytat:
Originally Posted by cheesewheels99 View Post
dont zapominać rejestru clearner używać ccleaner i niektóre rejestru hacks przyspieszy to także mam zamykania scrit że usuwa somethin lub inne, aby zwiększyć szybkość uruchamiania go do TweakXP
Nie należy używać naprawdę czyszczenia rejestru, chyba że masz absolutną pewność, że wiesz co usuwanie.

Możesz również sprawdzić błędy na dysku za pomocą polecenia CHKDSK w "Tryb awaryjny"Lub od Konsola odzyskiwania.

Aby uzyskać więcej wskazówek na temat podnoszenia skuteczności - przeczytaj, co następuje:
Regards Jason
Old 7 marca 2008, 10:56
Grupa dawcy

Tune up utilities 2008! Google tego jej niesamowite, to wszystko tweaks chcesz boot / logowania do rejestru wielkości ekranów posiada zaawansowane defrager i wiele więcej I've ją do 2 lat teraz oczywiście używane zbyt 07 i nie znaleziono nic ma jeszcze przydatne, ale jej 30-dniowy okres próbny .... powód Użyłwałem go na 2 lata i nie można powiedzieć, nie chcę niczego zachęcać, ale i zdecydowanie wskazują na to próbuje.
Old 7 marca 2008, 11:12
Moderator grupy

Cytat:
Originally Posted by kanoakavirus View Post
powód Użyłwałem go na 2 lata i nie można powiedzieć, nie chcę niczego, aby zachęcić
I tylko mówić o tym tutaj będzie Ci szybko zakazane. Nie wsparcia piractwa nawet dorywczo rozmowę.

Old 7 marca 2008, 12:22
Grupa dawcy

ok wont powtórzy
Old 23 kwietnia 2008, 08:01
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by Geo View Post
Cześć Alex

... w odniesieniu do ruchu Page pliku. Mam to przeprowadzone, ale nie mam pewności, czy to prawo.

Mam utworzony niestandardowy rozmiar pliku stronicowania w moim "D" zapasowej dysku 3000 mb oraz zmniejszenia "C" drive rozmiar pliku do 1000 MB.

Twoja instrukcji nie wyjaśnić, jeśli potrzebne do tworzenia / zmiany lub przeniesienia wszelkich folderów do jednego z dysków. Czy jest to dokonywane automatycznie przez system Windows podczas tworzenia odstępów pamięci? Czy system Windows automatycznie wykryje dysk D ustawienie i użyć tego? Albo będzie domyślnie C Drive rozmiar pliku stronicowania?

Geo
Nie trzeba tworzyć dowolne pliki na d: i jeśli faktycznie przy użyciu tego pliku strony wiele komputerze będzie powolny anyway!

Jednakże, jak na stronie plik jest na objętość plików na to może dostać fragmentaryczny. Najlepiej jest mieć partycji poświęcone entilely do pliku strony i aby pozbyć się z jednej na c:, ale OS może zmusić się do bardzo małej jeden nie.

Istnieje Gotcha! Tak szybko, jak utworzyć partycji wymiany, OS sneaks w kije i jego "System Volume Information" w folderze niewygodne miejsce, a tym samym na segmenty wolnego miejsca! Możesz włączyć przywracanie systemu wyłączone na tej partycji, należy ustawić prawa dostępu się i przechodzą z cacls i zap, to jednak jest całkiem damn stupid anyway!

Linux używa oddzielnej partycji i systemu plików dla partycji wymiany plików oraz że to kolejny sposób, aby przyspieszyć swój komputer: uruchomić Linuksa!

Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.