![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Witaj, Nie tylko mój uniwersytet internet nie działa mój komputer postanowił umrzeć ![]() Wczoraj wieczorem znowu na PC, napisał coś w notatniku, a następnie umieścić w DVD do oglądania. Kliknięto do korzystania z Nero oglądać i rozbił go, więc zabrał dysk i używany zadanie do końca Nero umieścić z powrotem na dysk i próbował ponownie i to samo stało się tym razem tylko żółtą wiadomość wyszli z paska mówiąc że plik był uszkodzony, wiele pól pojawiły się o różne programy nie są w stanie uruchomić, a następnie komunikat, że plik został pomyślnie odzyskane. Komputer ponownie rozbił więc ponownie, ponownie zalogować na swoje konto i okien pojawiły się ponownie wypowiadając programy uruchamiane przy starcie nie może działać. I jeszcze raz i ponownie pojawiła się w "Czy chcesz ładować w SafeMode, w trybie awaryjnym / sieci, w trybie awaryjnym / command monity lub normalnie - Wybrałem normalnie, to nie dostaniesz poza ekran i windows dysk twardy światło było na stale (w przeciwieństwie do flashowania). Zrestartowany i ponownie wybrał trybie awaryjnym, a obciążenie linii komend wyszły z różnymi. Dll i. Sys na nim, a następnie zatrzymać i ponownie uruchomić komputer (próbowałem kilka razy, to samo się stało). Następnym razem zrobię to powiedział załadowany był błąd odczytu dysku, naciśnij Ctrl Alt + Delete aby zrestartować. I to po lewej. Dzisiaj postanowił spróbować ładowania XP z dysku, umieść w tym i dostał ekran gdy pyta co chcesz zrobić, ale nie był pewien, co do prasy - w przypadku korzystania z konsoli odzyskiwania i będzie stracić wszystko? I tekst mojego znajomego, który wie więcej niż ja na temat komputerów i powiedział, że prawdopodobnie będzie RC wytrzeć dysku twardego, ale że mogę skonfigurować partycję i nadzieję, że nie robi się źle i wszystko w ten sposób odzyskać - Czy mogę to zrobić? I've never utworzenia partycji przez siebie lub używane RC. Na pierwszy rzekł do użytku niewolnika, lecz I've nie dostał nic, ale mój komputer na uniwersytecie (mieliśmy dwa systemy w domu). Dokumenty nie są wspierane i rozpaczliwie nie chcesz ponownie sformatować. Help appreciated. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Proszę nie powielać wątków początku, dzięki.
| |||
| |||
| Pomocne. Nie wie, gdzie je i jak to ma dzień dla ludzi, aby odpowiedzieć tutaj myślałem oddanie go w miejscach, gdzie ludzie specjalizują się w obu dziedzinach, że mój problem dotyczy dałby mi więcej szans na ustalenie jej ASAP. |
|
| |||
| |||
| Oh przepraszam, to bezpłatna usługa tutaj nie wystarczy, jeez. |
|
| |||
| |||
| Mm. I'm just annoyed teraz. I'll wystarczy spróbować rysunek to przez siebie i mam nadzieję, że nie dmuchać sobie w tym procesie .. lub gorzej, traci wszystko. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Cały punkt konsoli odzyskiwania jest odzyskanie systemu Windows skonfigurować - AFAIK nie będzie wymazać z dysku twardego.
Przydatny przewodnik można znaleźć tutaj http://www.windowsnetworking.com/art.../wxprcons.html Inną możliwością jest, że dysk twardy jest na wyjście. Upewnij się, że kopię zapasową można cokolwiek - tylko w przypadku. My System: It's all mine ...
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Uruchom polecenie chkdsk / r z wiersza polecenia w konsoli odzyskiwania.
Będzie to sprawdzić w poszukiwaniu uszkodzonych sektorów na dysku twardym i odzyskać je, jeśli to możliwe. W przypadku braku poprawy spróbować fixmbr i FIXBOOT, z wiersza polecenia w konsoli odzyskiwania, jeśli nie jest probleb z Master Boot Record itd. to może to rozwiązać. My System: Start Build
|
|
| |||
| |||
| Ok, próbowałem RC i nie będzie nawet dalej. Mój komputer teraz mówi, że nie ma dysk twardy podłączony - I've odłączony i replugged to trzy razy (również w SATA prowadzić thingy). Mówi do prowadzenia diagnostyki, ale nie mam nic? Nie można uruchomić z dysku twardego, bo tam teraz nie jest najwyraźniej. Znajomy powiedział mi zrobić master i slave, ale nie ma łatwiejszego sposobu? |
|
| |||
| |||
| Czy Hard Drive pokaż w BIOS? |
|
| |||
| |||
| Umm, nie jestem pewien .. Nie widać na nich uruchomić ekranie. I found this: http://www.windowsreinstall.com/winx...exfullpage.htm Jakie będą tego robić? Czy muszę ponownie całkowicie zainstalować system Windows ponownie korzystać z tego? Naprawdę nie chcąc stracić moje dokumenty lub programy - nie poparł w kilka miesięcy i tylko podstawowego programu dysków na uniwersytecie ze mną. EDIT: Albo, czy te prace? "W mało prawdopodobnym przypadku, że nie można naprawić, pliki nie są stracił więc nie martw się, wystarczy upewnić się, że nie" Format "dysku twardym. Jeśli nie można uruchomić systemu Windows można pobrać" linux dysk rozruchowy "z internetu. polecam Knoppix i dopalania plików na dysku CD można trzymać go do komputera pozwala na uruchomienie w systemie operacyjnym Linux, co pozwoli Ci zapasowej i zapisać pliki na innym dysku lub dysk twardy, tak aby można całkowicie usunąć i ponownie zainstalować system operacyjny Windows. " |
![]() |
|
| Zakładki |