![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Hi all Mam dwa pytania na tym forum na pytanie: 1) Ilekroć zamierzam instalować żadnego oprogramowania, niektóre dają dwa pliki wykonywalne, jeden dla Windows 32bit i inne okna dla 64-bitowych. Jakie są te? Ja, korzystając z Windows XP Home Edition [1GB RAM i 120GB HDD] i jak mam wiedzieć, które z nich zainstalować? 2) Mam łącze internetowe z pasma 2Mbps. Rozumiem, że po podłączeniu do Internetu, mój adres IP jest moja tożsamość WWW. Ale niedawno wyszedłem wiedzieć, że IP łatwo nadużywane przez niektórych stron internetowych i hakerami. Dlatego istotne jest, aby chronić nasze adres IP podczas surfowania z intruzami. Ja także nie chcą maski (proxy) / Ukryj moje IP, ponieważ nie jest prawnym (?). Dlatego moje pytanie brzmi: "Czy istnieją pewne oprogramowanie open source, aby chronić nasze IP lub istnieje pewne techniki w oknach się bawić?" Jestem bardzo ciekawa, aby wiedzieć o nich, podziel się swoją wiedzą. Dziękuję za odpowiedzi Have a great day:) Pozdrowienia Vijay |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Jesteś prawie na pewno uruchomiona 32-bitowa wersja, więc go z nich. Nie można "ukryć" IP chyba uruchomieniu przez proxy, ponieważ adresy IP muszą być wykorzystane do wysyłania pakietów i internetowych pracy. Jest bardzo prawdopodobne, że ktoś będzie "Hack" za pomocą adresu IP, najgorszym mogą zrobić to ci skanowania portów i próbują coś powinno być blokowany przez zaporę. Przekonanie, że adres IP jest równoznaczne z rachunku bankowego lub karty kredytowej i powinny być chronione i zabezpieczone za pomocą wszelkich środków jest absurdalne i nierealne. Więc nie martw się o to - wystarczy uruchomić godnej zapory.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". My System: 日夏子
|
|
| |||
| |||
| Dzięki Carbon Tak, Windows XP 32-bit oznacza OS i uruchomienie zapory chroni przed intruzami adres IP. Thanks a lot, :) |
|
| |||
| |||
| Pierwszym z nich jest trochę off. Istnieją dwie wersje XP, które jest stosowane bardzo rzadko, że pozwala korzystać z więcej niż 3.5GB pamięci RAM, zwane 54-bitowe lub x64, x86 i "32-bitowy" wersji. Szanse są lepsze niż 99% korzystania z 32-bitową wersją. Nie jest jasne, kiedy ludzie mają Vista, a ponieważ pochodzą one na tym samym dysku wiele osób korzysta z komputerów z procesorami x64. Więc będziemy chcieli z 32-bitowego oprogramowania, ale nie uważam, że nie ma 64-bitowej wersji XP (ponieważ nie ma).
__________________ "I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". |
![]() |
|
| Zakładki |