по-малко капитал

Magazine
Go Back   Компютърна сок > Компютърен софтуер > Уеб дизайн, Хостинг & SEO

Register

Уебдизайн <div> HTML таг?

Reply

Нишка Инструменти
Old 21-ви ноември 2008, 05:30
Новите държави Група

Default Уебдизайн <div> HTML таг?

Научих HTML около 4-5 години и съм много много усвоили използването на таблици, за да форматирате моите сайтове. Въпреки това, когато погледнем в източник на страница сайтове сега дни те са пълни с този маркер. Какво е то? Трябва ли да се използва маркер? Има ли нещо, става само чрез таблици?
Old 21-ви ноември 2008, 06:12
Номер на групата

Таблици трябва да се използва само за таблични съдържание, а не за форматиране. Div е правилният начин, както за формата и съдържанието прилага интерфейса на това съдържание.
"Аз обичам P182 толкова много, че когато жена ми система е всички шумни и всички необходими видове почистване, Купих си един. Тогава, когато аз искам котка, аз купих P182. За P182 не е котката по себе си, но той все още е една отлична покупка. "

Моята система: 日夏子

Процесор (и):
Core 2 Duo E6400 2,13 -> 3.01ghz
Дънната платка:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
RAM памет:
2GB Патриотичния Екстремни Ефективност
Графична карта (и):
PNY 8800GTS 320MB
Звукова карта:
Звук Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (и):
80GB + 500GB
Оптично устройство (а):
2x SATA
Дело / PSU:
ANTEC 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Охлаждане:
4x 120 мм Yate-гмуркач + 200 mm нагоре
Мрежа / Интернет:
Qwest
Монитор (и):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Операционна система (и):
Windows XP + 7
Old 21-ви ноември 2008, 07:57
MJM
Номер на групата

Трябва да се научиш да се отдели от съдържанието стил.
Какво ме учудва е, че сте използвали таблици 4-5 години назад ... това е, когато наистина започнаха CSS взема.

Моята система: Сателит Toshiba A200-28P

Процесор (и):
Intel Core 2 Duo T8100
Дънната платка:
Мобилни Intel PM965 Express чипсет
RAM памет:
1024 + 2048MB DDR2 667
Графична карта (и):
ATI HD 2600 XT
Звукова карта:
Toshiba Bass Засилено звукова система
Hard Drive (и):
200GB 5400RPM
Оптично устройство (а):
DVD Super Multi
Дело / PSU:
Сателит A200 Серия
Охлаждане:
Акции
Мрежа / Интернет:
Intel 4965AGN
Монитор (и):
15.4 "1280 x800 Toshiba TruBrite
Операционна система (и):
Windows Vista SP1 / Fedora i386
Old 24-ти Ноември, 2008, 03:50
Член Група

CSS е била около около 12 години вече, и е основният начин за стила на уеб сайтове за последните пет или шест години. Маси не са за оформлението на страницата, те са за таблици на данни.

А div е това, което се нарича общ контейнер. Поставяте страница съдържа в divs, както и позицията на divs по отношение на всяка друга страна, обикновено с плаващ тях. Избягвайте да използвате абсолютно позициониране, където е възможно, тъй като това може да доведе до проблеми при повторно размера на viewport. Също така е нормално да се въведе някакъв divs вътре друга div. Аз мисля, че има много за наваксване да направя - да посещават sitepoint и да получите някои от техните уводна книги за използването на CSS за оформление. Бих предполагат, "Изграждане на вашия собствен уебсайт правия път чрез HTML и CSS", "HTML upotia, проектирането, без таблици" и "The CSS Антология". Вземете най-новите editons във всеки случай. Бих се игнорира тяхната най-нова книга "Всичко, което знам abot CSS е наред", както изглежда, за да покрие css3, който е все още в развитие, и по-голямата част от нещата не се поддържа в настоящите браузъри (независимо от браузъра производителите и фанатичен застъпва кажа ти!)

Но, ако можете да си позволите само една книга да получи CSS Mastery Разширено уеб стандарти Решения от Анди Budd. В действителност, вземи тази книга заедно с всяка една от sitepoint книги.

Ако желаете да научите повече за CSS, опитайте www.cssbasics.com и www.htmldog.com

CSS имали проблеми, когато тя се появява за първи път, тъй като всички браузъри поддържат differnet суми от него и някои неща, си направи собствен начин, но ситуацията се е подобрила значително през последните няколко години и има много сайтове, които предоставят изпробвани и тествани CSS основава оформления - Google е твой приятел.
Old 5-ти Януари 2009, 07:17
Член Група

А div е като психиатър-амбалаж нещо - на неговите собствени, тя не определя размерите на всички - да се разширява или shrinks във връзка с неговото съдържание.

Ако искате да получите всички умни и определя свойствата на div (и там са много или свойства, можете да я дам), ще трябва да я дам лична или стил (например <div id="header">), тогава определят тези използва CSS (обикновено свързана в заглавния таг като отделен файл):

# заглавна (ширина: 100%; височина: 50px; цвят: синьо;)

Това е изключително проста и може да научи себе си, като погледнете в други сайтове ", код.
Reply

Register

Маркери

Подобни Конци
Нишка Нишка Начално Форум Отговори Последно мнение
Трябва ми име за моя Webdesign фирма? peterporzsolt Уеб дизайн, Хостинг & SEO 7 2-ро Mar 2009 08:06
Въпрос към HTML oobrokensilence Уеб дизайн, Хостинг & SEO 5 20 Юни 2008 13:58
Бързо HTML въпрос ... kpbotbot Уеб дизайн, Хостинг & SEO 1 17 Юни 2008 04:04
HTML редактори мегабайта Уеб дизайн, Хостинг & SEO 11 21 април 2008 15:01
Html помогне с форма. oobrokensilence Уеб дизайн, Хостинг & SEO 5 19 Feb 2008 16:12
Нишка Инструменти

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Компютърни сок.

Осъществено от vBulletin ® Copyright © 2000 - 2009 Jelsoft предприятия ООД SEO от vBSEO © 2009, Crawlability, Inc