rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Web Design, Hosting & SEO

Register

Webdesign <div> tag HTML?

Reply

Narzędzia wątku
Old 21 listopada 2008, 05:30
Nowe państwa grupy

Default Webdesign <div> tag HTML?

Dowiedziałem się o HTML 4-5 lata temu i mam już dość dużo pokierowany wykorzystania tabel do formatu mojej strony. Jednak, kiedy spojrzeć na źródło strona witryn teraz dni pełne są tego tagu. Co to jest? Czy muszę korzystać z tagiem? Czy jest coś złego tylko używając tabel?
Old 21 listopada 2008, 06:12
Grupa dawcy

Tabele powinny być wykorzystywane jedynie do tabelarycznej treści, a nie format. Liga jest właściwy sposób zarówno do treści i formy zastosowania StyleSheets do treści.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 21 listopada 2008, 07:57
MJM
Grupa dawcy

Musisz dowiedzieć się, aby oddzielić treść od stylu.
Co zadziwia mnie to, że były przy użyciu tabel 4-5 lat temu ... CSS to kiedy naprawdę rozpoczęła podnoszenia.

My System: Toshiba Satellite A200-28p

Procesor (y):
Intel Core 2 Duo T8100
Płyta główna:
Mobile Intel PM965 Express Chipset
Pamięć RAM:
1024 + 2048MB DDR2 667
Karta graficzna (y):
ATI HD 2600 XT
Karta dźwiękowa:
Toshiba Bass Enhanced Sound System
Hard Drive (s):
200 GB 5400RPM
Optical Drive (s):
DVD Super Multi
Case / PSU:
Seria Satellite A200
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Intel 4965AGN
Monitor (y):
15,4 "1280 x800 Toshiba TruBrite
Operating System (-y):
Windows Vista SP1 / Fedora i386
Old 24 listopada 2008, 03:50
Członek grupy

CSS został tam obecnie około 12 lat i była głównym sposobem stylu witryn internetowych za ostatnie pięć lub sześć lat. Tabele nie są przeznaczone do układu strony, są one dla tabel danych.

A div jest tzw ogólny kontener. Możesz umieścić zawartość strony do divs i stanowiska divs w stosunku do siebie nawzajem, zazwyczaj poprzez pływające im. Unikaj używania bezwzględnych pozycji w miarę możliwości, gdyż może spowodować problemy w przypadku ponownego wielkości w viewport. Jest również normalne umieścić wewnątrz niektórych divs innego div. Myślę, że masz wiele do nadrobienia - wizyta sitepoint i uzyskać ich wprowadzająca książek na temat korzystania z CSS do układu. I'd sugerują "Zbuduj własną witrynę właściwy sposób za pomocą HTML i CSS", "HTML upotia, projektowania bez tabel" i "CSS Anthology". Pobierz najnowszy editons w każdym przypadku. I'd ignorować ich najnowszej książki "Wszystko wiesz abot css jest zły", ponieważ wydaje się, że okładka css3, który jest ciągle w rozwoju, a większość z rzeczy nie jest obsługiwane w bieżącej przeglądarki (niezależnie od przeglądarki producentów i fanatycznych zwolenników powiedzieć ty!)

Jednak, jeśli tylko możesz sobie pozwolić na jedną książkę następnie uzyskać CSS Mastery Advanced Web Standards Solutions przez Andy Budd. W rzeczywistości, dostać tę książkę wraz z jednym z sitepoint książki.

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o css, spróbuj www.cssbasics.com i www.htmldog.com

CSS miał problemy, gdy po raz pierwszy pojawił się, jak wszystkich obsługiwanych przeglądarek różnych kwotach i niektóre rzeczy własną drogę, ale sytuacja poprawiła się znacznie na przestrzeni ostatnich kilku lat, a istnieje wiele miejsc, które zapewniają wypróbowany css oparte układy - Google is your friend.
Old 5 stycznia 2009, 07:17
Członek grupy

A jak jest div shrink-opakowywania coś - z własnej, nie ma ustaw wymiary na wszystkich - to rozszerza się lub kurczy w stosunku do jego treści.

Jeśli chcesz uzyskać wszystkie sprytny i ustawić właściwości dla div (i istnieje wiele lub właściwości można nadać jej), musisz nadać mu identyfikator lub stylu (na przykład <div id="header">), a następnie określić za pomocą tych css (zwykle połączone w nagłówku tag jako osobny plik):

# header (width: 100%; height: 50px; kolor: niebieski;)

Jest to niezwykle prosty i można się nauczyć poprzez się na innych witrynach kod.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.