![]() |
|
|||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
|
|
Narzędzia wątku |
|
|
|||
|
|||
|
Dowiedziałem się o HTML 4-5 lata temu i mam już dość dużo pokierowany wykorzystania tabel do formatu mojej strony. Jednak, kiedy spojrzeć na źródło strona witryn teraz dni pełne są tego tagu. Co to jest? Czy muszę korzystać z tagiem? Czy jest coś złego tylko używając tabel?
|
|
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
Tabele powinny być wykorzystywane jedynie do tabelarycznej treści, a nie format. Liga jest właściwy sposób zarówno do treści i formy zastosowania StyleSheets do treści.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".
My System: 日夏子
|
|
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
Musisz dowiedzieć się, aby oddzielić treść od stylu.
|
|||
|
|||
|
CSS został tam obecnie około 12 lat i była głównym sposobem stylu witryn internetowych za ostatnie pięć lub sześć lat. Tabele nie są przeznaczone do układu strony, są one dla tabel danych.
A div jest tzw ogólny kontener. Możesz umieścić zawartość strony do divs i stanowiska divs w stosunku do siebie nawzajem, zazwyczaj poprzez pływające im. Unikaj używania bezwzględnych pozycji w miarę możliwości, gdyż może spowodować problemy w przypadku ponownego wielkości w viewport. Jest również normalne umieścić wewnątrz niektórych divs innego div. Myślę, że masz wiele do nadrobienia - wizyta sitepoint i uzyskać ich wprowadzająca książek na temat korzystania z CSS do układu. I'd sugerują "Zbuduj własną witrynę właściwy sposób za pomocą HTML i CSS", "HTML upotia, projektowania bez tabel" i "CSS Anthology". Pobierz najnowszy editons w każdym przypadku. I'd ignorować ich najnowszej książki "Wszystko wiesz abot css jest zły", ponieważ wydaje się, że okładka css3, który jest ciągle w rozwoju, a większość z rzeczy nie jest obsługiwane w bieżącej przeglądarki (niezależnie od przeglądarki producentów i fanatycznych zwolenników powiedzieć ty!) Jednak, jeśli tylko możesz sobie pozwolić na jedną książkę następnie uzyskać CSS Mastery Advanced Web Standards Solutions przez Andy Budd. W rzeczywistości, dostać tę książkę wraz z jednym z sitepoint książki. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o css, spróbuj www.cssbasics.com i www.htmldog.com CSS miał problemy, gdy po raz pierwszy pojawił się, jak wszystkich obsługiwanych przeglądarek różnych kwotach i niektóre rzeczy własną drogę, ale sytuacja poprawiła się znacznie na przestrzeni ostatnich kilku lat, a istnieje wiele miejsc, które zapewniają wypróbowany css oparte układy - Google is your friend. |
|
|
|||
|
|||
|
A jak jest div shrink-opakowywania coś - z własnej, nie ma ustaw wymiary na wszystkich - to rozszerza się lub kurczy w stosunku do jego treści.
Jeśli chcesz uzyskać wszystkie sprytny i ustawić właściwości dla div (i istnieje wiele lub właściwości można nadać jej), musisz nadać mu identyfikator lub stylu (na przykład <div id="header">), a następnie określić za pomocą tych css (zwykle połączone w nagłówku tag jako osobny plik): # header (width: 100%; height: 50px; kolor: niebieski;) Jest to niezwykle prosty i można się nauczyć poprzez się na innych witrynach kod. |