![]() |
| |||||||
| Registrovať | Site Spy | Zoznam členov | Darovanie | Hľadať | Dnešné príspevky | Označiť témy ako prečítané | Pravidlá fóra |
|
![]() |
| | Thread Tools |
|
| |||
| |||
| Som sa naučil HTML asi 4-5 rokov a som dost daleko ovládol používania tabuliek na formátovanie mojej stránky. Keď však aj pohľad na zdroje pre stránku stránkach teraz dni sú plné tohto záznamu. Čo to je? Je nutné používať značku? Je snáď niečo zlého len pomocou tabuliek? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Tabuľky by mali byť použité iba pre tabuľkové obsahu, nie formátovanie. Div je správny spôsob ako formát obsahu a uplatňuje štýly tohto obsahu.
"Miloval som na P182 toľko, že pri mojej manželky bol systém všetkých hlučných a potrebné najrôznejšie čistenie, kúpil som jej jeden. Potom, keď som chcela mačku jsem koupil P182. K P182 nie je mačka sama o sebe, ale je to stále vynikajúca kúpiť. " Môj systém: 日夏子
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Musíte sa naučiť samostatné obsahu zo štýlu.
| |||
| |||
| CSS bolo asi okolo 12 rokov a bol hlavným spôsobom, ako v štýle webových stránkach za posledných päť alebo šesť rokov. Tabuľky nie sú pre rozloženie stránky, ktoré sú pre tabuľky dát. A div sa, čo sa hovorí generické kontajnera. Ty dal stránky do divs a postoje divs vo vzťahu k sebe navzájom, zvyčajne pomocou plávajúcich nich. Nepoužívajte absolútnej polohy, pokiaľ je to možné, pretože to môže spôsobiť problémy na re-posudzovania viewport. Je tiež bežné, aby niektoré divs v inom div. Myslím, že máte veľa dohání urobiť - navštíviť sitepoint a získať niektoré zo svojich kníh na úvodnú pomocou CSS alokovania. I'd naznačujú "Zostavte si svoj vlastný webovej stránky sa správnym spôsobom s použitím HTML a CSS", "HTML upotia, projektovanie bez tabuliek" a "The CSS Anthology". Získajte najnovšie editons v každom prípade. I'd ignorovať svojej poslednej knihy "Všetko, čo viem abot css je zlé", ako sa zdá, že pokrytie css3, ktorá je stále vo vývoji, a väčšina týchto vecí nie je podporovaný v bežných prehliadačov (a to bez ohľadu na prehliadač výrobcovia a fanatičtí zástancami říct ty!) Ale, keď si môžete dovoliť len jedna kniha potom dostanete CSS Mastery Advanced Web Standards Solutions, Andy Budd. V skutočnosti si túto knihu spolu s niektorou z sitepoint kníh. Ak sa chcete dozvedieť viac o css, skúste www.cssbasics.com a www.htmldog.com CSS mala problémy, keď sa prvýkrát objavila ako všetkých podporovaných prehliadačov differnet množstvo a niektoré z nich to svojim spôsobom, ale situácia sa výrazne zlepšila v posledných niekoľkých rokoch, a je tu veľa miest, ktoré poskytujú osvědčený css založené alokovania - Google je váš priateľ. |
|
| |||
| |||
| A div sa, ako shrink-baliaca niečo - na vlastné, to nemá vôbec nastaviť rozmery - rozširuje alebo zmršťuje v súvislosti s jeho obsahom. Ak chcete získať všetky múdre a nastaviť vlastnosti pre div (a existuje mnoho vlastností, alebo si môžete dať ju), je potrebné, aby jej jedno ID alebo štýl (napr. <div id="header">), potom definovať tieto pomocou CSS (obvykle spojené v hlavičke záznamu ako samostatný súbor): # Hlavicka (width: 100%, výška: 50px; color: blue;) Je to pozoruhodne jednoduchý a môžete naučiť sami s Pozrite sa na iné stránky 'kód. |