![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Po nad apache i postanowili i będą nadal korzystać z dostawcą usług hostingowych, Mam problem though. Mam mysql5 bazy danych na moim komp i php5 i stworzyły kilka tabel w mojej bazie danych i chciałbym je zachować. Rzecz jest Jestem podłączenie do mojej bazy danych za pośrednictwem firmy hostingowej i wont połączyć. Mam nazwa_użytkownika hasło i nazwę db completly konfiguracji, ale czuję jego nazwę hosta thats dając mi problemów. co wybrać? Zwykle, gdy robiłem to przez apache byłoby im localhost, ale na pewno nie może być teraz. Ive tryed Comps IPv4 mój adres, ale nie działa na pewno nie był dobrą rzeczą do zrobienia anyway. Podziękowania dla wszystkich osób pomóc lately. |
|
| |||
| |||
| Cześć Jeśli chcesz się połączyć do bazy danych MySQL na komputerze z Twojej strony na serwerach firmy hostingowej masz szereg problemów. Jest mało prawdopodobne, że firma hostingowa pozwoli połączeń zewnętrznych serwerów obecnie uważa, że ich firewall ze względów bezpieczeństwa. Należy to sprawdzić. Jeśli nie zezwala na połączenia choć będziemy musieli ustawić nazwę hosta do publicznego adresu IP (czy masz statyczny adres IP?). Jesli masz router w danej lokalizacji, należy do przekazania portu 3306 do komputera, który ma na to MySQL server. Nawet ten sposób będziesz mieć problemy z powolnym miejscu ze względu na ścieżkę dane podróżować. Na koszt hostingu z mysql serwer zainstalowany, nie sądzę, warto dodatkowych wysiłków i problemów za pomocą komputera. Czy ten sposób chcesz to zrobić, lub inny sposób (na host)? Mam nadzieję, że to pomoże i ma sens. Prosimy o kontakt ze mną, jeśli masz jakiekolwiek pytania. Many Thanks Leo |
|
| |||
| |||
| Dzięki Leo. Po wielu dyskusjach z usług hostingowych i ostatecznie okazało się, że infact nie pozwól mi podłączyć do zewnętrznego źródła (firewall i takie tam). Dziękuję bardzo za odpowiedź. Ben PS to zajęło mi 5 godzin komunikatorów IM dla nich i powiedz mi to i zadał pytanie, co najmniej 20 razy aaarghhhhhhh |
|
| |||
| |||
| Cześć Glad you've got do dna go. Dźwięki typowe niektórych internetowych gospodarzy! Many Thanks Leo |
|
| |||
| |||
| Dlaczego nie po prostu do przeniesienia bazy danych i skryptów PHP do usługi hostingu. Wówczas nie musisz dać świat zewnętrzny dostęp do komputera, nie musisz zachować Apache działa na własny komputer cały czas, ani nie musisz zachować swój komputer włączony przez cały czas, ani nie jest potrzebny jest statyczny adres IP, ani nie yo uhave się martwić o swój komputer zawiesza i wymaga ponownego rozruchu, ani nie masz do obsługi bazy danych typu back-up. Oznacza to również, możesz eksperymentować z pomysłów, a nie na śruby online bazy próbując rzeczy na swój egzemplarz przed przeniesieniem ich i będzie żyć. Hosting, który obejmuje mysql jest tak tanie (to często wyrzucane w za darmo), że cokolwiek wartość własnych w czasie, to kosztowałoby mniej niż pięć godzin spędził ci mówić do nich, a czas spędzony próbuje rozwiązać problem. |