![]() |
| |||||||
| Registracija | Mapa Spy | Member List | Donacije | Pretraživanje | Today's Posts | Označi Sve Forume Kao Pročitane | Forum Rules |
|
![]() |
| | Thread Tools |
|
| |||
| |||
| PHP ASP I ono što je najbolje za naučiti napraviti web stranicu i zašto? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| PHP je više popularan i bolji izbor po mom mišljenju.
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| ASP bi bilo besmisleno, to je stara tehnologija. ASP.NET, možda, ali onda ste ograničeni na Microsoft platformi. PHP će se izvoditi na prilično puno ništa.
|
| |||
| |||
| Zapravo, HTML će vjerojatno biti bolji start nad jednom od njih. |
|
| |||
| |||
| Quote:
__________________ serverguy |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Osobno put sam saznao da je u sljedećim redoslijedom:
HTML (sa stylinga) CSS (odvojene sadržaja i stila! Plus različite "teme" se može učiniti, a ponekad i povećana kompatibilnost smanjen) XHTML (tada vrati kod standardnih HTML, samo bez stila elemente, bez stvarne točke do XHTML) JavaScript (omogućava izvanredan neke stvari - samo treba malo vremena da upoznaju neke od trikova kako to funkcionira s JS off) PHP i htaccess (PHP u početku samo za male stvari, smanjiti opterećenje puta, e-pošta malo skripte i htaccess uglavnom za IE i lijepo subdirs bugova i takvih umjesto često ružno PHP? =) MySQL (u nekom trenutku smisla da ga je napravio određene aspekte tranzicije u baze podataka - na prvi overdoing, ali na kraju pronalaženje pristojno stanje) Anyways, to je kratko o tome što sam učinio, još uvijek nema PHP majstor, samo osnovne stvari. I imaju tendenciju da izgledaju gore kako da sigurnim određenih stvari iz te injekcije XSS i takve upravo zato što je zabavno. My System: Toshiba Satellite A200-28P
|
|
| |||
| |||
| Da, ja ne mogu kod od nule, a ne da sam pokušao, ali ne mogu urediti skoro bilo koji broj - ugađanje i testiranje. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| php bih reći, čitao sam i čuo inthe vijesti u proteklih par dana da, unatoč "kreditne krckanje" php programeri su u većoj potražnji nego ikad prije i dobivanje vrlo dobro plaćeni za to. Ne znam koliko dugo će to trajati, odnosno koliko je dalekosezna ipak.