по-малко капитал

Magazine
Go Back   Компютърна сок > Компютърен софтуер > Уеб дизайн, Хостинг & SEO

Register

PHP MySQL, създавайки падащото списъка, който отнема полета от таблицата в MySQL

Reply

Нишка Инструменти
Old 31 март 2008, 12:47
Член Група

Default PHP MySQL, създавайки падащото списъка, който отнема полета от таблицата в MySQL

Как мога да направя това за:
а) избор от списък с елементи
б) избор на две полета за редактиране на заповед (за пример)
Може ли някой да обясни на код, за да ме моля.
Оценявам.
Old 31 март 2008, 13:28
Номер на групата

Default PHP MySQL, създавайки падащото списъка, който отнема полета от таблицата в MySQL

Това е поставил най-общ преглед ниво, аз не съм сигурен дали е това, което ви трябва, или не, Вие сте не каза какъв опит имате с HTML и PHP. Независимо дали става дума за това, което искате, или не го предвижда, куката може да разшири.

Вие използвате PHP в уеб сървър. В уеб сървър е предварително обработване вашия PHP код, за да споделите с кода си изгради HTML секции да изпрати на клиента, като част от цялостна HTML документ. Така ли е досега?

И така, какво ти е да решите какво по HTML няма да кажа. Напишете фиктивно HTML документ, който изглежда точно начина, по който вие желаете окончателен документ, за да погледна. Той ще има падащо списък в нея наред с другите неща, и вие ще имате написани фиктивно елементи в нея, за да го гледам така.

Тогава напълно тест вашите HTML, така че е перфектно. Тя не идва от базата данни, тя просто изглежда добре, но трябва да го направя много. Падащото подбор код трябва да работи вече на този етап и то няма нищо общо с PHP.

След това можете да падащ списък и да го превръщат в PHP, вероятно използвайки ехо да пишете HTML. Все още имаш проба на данни, но сте се започне предварително да я преработим. Направи го и проверете HTML ли да излезеш е идентична с предишната стъпка.

Вие имате вашата MySQL база данни. Писане на някои PHP за да я отворите и (ако искате да се), за да го затворите. Проверете има никаква промяна и HTML не е засегната.

И накрая, промяна на твърдия кодирани бита на echo'd HTML в областта стойности от SQL прочетете на базата данни. Това е малък обрат, който позволява на сървъра предоставя гъвкави данни от базата данни, вместо от твърдия код, това е просто, че малка промяна, която дава своя функционалност.

Коя част си остана по?

Моята система: Тим

Процесор (и):
Athlon 64 3500 +
Дънната платка:
Asus A8N-VM CSM
RAM памет:
Корсар PC3200 CL2 DDR-400 2GB
Графична карта (и):
NVidia GeForce 6600 512MB
Звукова карта:
Череша RS 6000 M клавиатура
Hard Drive (и):
Barracuda.7 + 2x200GB 58MB / и поддържане на
Оптично устройство (а):
Samsung DVD-ROM TS-H352
Дело / PSU:
Thermaltake сопрано
Охлаждане:
Акции
Мрежа / Интернет:
Telewest 2x20Mb/sec
Монитор (и):
SXGA плосък панел
Операционна система (и):
Slackware (2.6.27.7) (Fluxbox)
Old 1 април 2008, 12:20
Член Група

Знам, че доста много нищо за PHP.
Трябва ми код, който ще има връзка към моята маса и да се даде възможност да изберете някои области?
Old 1 април 2008, 12:27
Номер на групата

Вече има база данни, таблица, тогава?

Имате ли някои HTML да добавите PHP за още?
Old 2 април 2008, 04:12
Член Група

<! DOCTYPE HTML обществеността "- / / W3C / / DTD XHTML 1.0 Transitional / / EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<HTML xmlns = "http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title> Редактирай точка </ заглавие>
<?
$ име_на_потребител = "корен";
$ Password = "";
$ представители = "кафе";
$ dbLink = mysql_connect (localhost, $ потребителско име, $ passwor г);
$ QueryPointer = mysql_query ( "ИЗПОЛЗВАНЕ $ база данни", $ dbLink);
ако (isset ($ _REQUEST [itemdescription]))
(
$ SQL = "актуализира точките, itemdescription ='".$_ РИКУЕСТ [itemdescription ]."',";
$ SQL = $ SQL. "quantityinstock =".$_ РИКУЕСТ [quantityinstock ].",";
$ SQL = $ SQL. "rounduptotal =".$_ РИКУЕСТ [rounduptotal ].",";
$ SQL = $ SQL. "batchprice =".$_ РИКУЕСТ [batchprice ].",";
$ SQL = $ SQL. "suppliername ='".$_ РИКУЕСТ [suppliername ]."'";
$ SQL = $ SQL. "Къде itemid =".$_ РИКУЕСТ [itemid];
mysql_query ($ SQL, $ dbLink);
mysql_close ($ dbLink);
)
?>
<form id="form1" name="form1" method="post" action="EditItem.php">
<select name="itemid">
<?
$ SQL = "изберете itemid, itemdescription, suppliername от точки подредени по itemdescription";
$ QueryPointer = mysql_query ($ SQL, $ dbLink);
/ / принтирай ( "<option>". mysql_num_rows ($ QueryPointer )."</ опция> ");
за ($ х = 0; $ х <mysql_num_rows ($ QueryPointer); $ X + +)
(
$ т. = mysql_fetch_assoc ($ QueryPointer);
ако ($ т. [ "itemid "]==$_ РИКУЕСТ [itemid])
(
принтирай ( "<option value=".$item["itemid"]." selected>". $ т. [ "itemdescription"]. "". $ т. [ "suppliername "]."</ опция>");
)
в противен случай
(
принтирай ( "<option value=".$item["itemid"].">". $ т. [ "itemdescription"]. "". $ т. [ "suppliername "]."</ опция>");
)
)
?>
</ изберете>
<p align='center'> <input type="submit" value="Edit item"> </ P> <p>
</ форма>
<?
ако (isset ($ _REQUEST [itemid]))
(
$ SQL = "изберете itemid, itemdescription, suppliername от т. където itemid =".$_ РИКУЕСТ [itemid];
$ QueryPointer = mysql_query ($ SQL, $ dbLink);
$ пациент = mysql_fetch_assoc ($ QueryPointer);
принтирай ( "<form id=\"form2\" name=\"form2\" method=\"post\" action=\"EditItem.php\">
<label> точка Описание
<input type=\"text\" name=\"itemdescription\" value=\"$item[itemdescription]\"/>
</ етикет>
<p>
<label> Количество на склад
<input type=\"text\" name=\"quantityinstock\" value=\"$item[quantityinstock]\"/>
</ етикет>
</ P>
<p>
<label> кръг Up Общо
<input type=\"text\" name=\"rounduptotal\" value=\"$item[rounduptotal]\" />
</ етикет>
</ P>
<p>
<label> Партида Цена
<input type=\"text\" name=\"batchprice\" value=\"$item[batchprice]\" />
</ етикет>
</ P>
<p>
<label> доставчик Име
<input type=\"text\" name=\"suppliername\" value=\"$item[suppliername]\" />
</ етикет>
</ P>
)
?>
</ форма>
</ тялото>
</ HTML>

Този ми код в минута, имам нужда от itemid и itemdescription да се появява като падащи списък, за да изберете запис от моя позиции таблицата за редактиране.
Също така, когато даден потребител входа на стойност в полето (по нови елементи таблица например), но те го въведете в неправилна форма как ще създам съобщения за грешка? Защото те искат само да работи и ако потребителят би не знаете, те не са били вписани в таблицата, нали?
Old 2 април 2008, 04:25
Член Група

Също така, когато потребителят иска да си направя поръчка Бих искал те да бъдат в състояние да въвеждате количеството и формата за да пренесат общата цена, като се умножи batchprice (позиции таблицата), като количеството подредени ..
В MS Access на SQL ще бъде нещо като:

ИЗБЕРИ items.ItemID, items.BatchPrice, orderitem.QuantityOrdered, [BatchPrice] * [QuantityOrdered] Както TotalPrice
ОТ ordersplaced, т. Вътрешна JOIN orderitem ПО items.ItemID = orderitem.ItemID;

Но как мога да направя това в PHP / SQL ми?
Old 2 април 2008, 06:17
Номер на групата

Мисля, че вие не можете да видите HTML дървесина за PHP дървета в момента е причината, поради която аз започнах с този преглед. Ако седнеш като клиент на браузъра и Преглед Източник на тази страница, само за да видите генерирания HTML, има много изчезнали. Там 'не / по главата, тялото, това е скелетната и тя се определя след като получи PHP работа е много трудно, отколкото да го прави пред вас всяко PHP кода.

Вашият падащото списък трябва да бъде работещ HTML падащото списъка по отношение на клиента загриженост, tthat какво си браузър ще бъдат дадени, неговата браузъра няма да видите никакви itemid PHP или itemdescription PHP е просто отиваш да видите стойност в една HTML настройка. Вие сте обект шест часа жонглиране топките в ръката си и се опитват да хвърлят всички тях във въздуха, след като вместо това на първо, второ, трето, четвърто.

Има два начина на валидиране на данните, и ще можете да било код само едно от тях или можете да код двете.

Двата етапа начин е да потвърдим JavaScript синтаксиса на всяка област на клиентската машина и да отказват да предоставят под формата на сървъра, докато това е чист. Това е вид "О, адрес-1 трябва да бъде между 3 и 24 знака дълго и това е задължително, моля опитайте отново" на екрана за проверка. Вторият е под формата на страница-1 повиквания страница-X, които validates нещо всички - синтаксис или база данни lookups. Той може да каже: "Аз нямам този код в моя пощенски код файл" например. Ако се установи грешка го изпраща обратно страница-1 за корекция, ако всички полета на следприватизационен контрол бяха чисти след това го изпраща цялата POST към страница-2 за следващия етап в процеса. След като страницата-X има утвърдени всички полета тогава било страница-X или страница-2 може да направи всяко актуализиране на базата данни, че страницата-1 е призоваващи. Моето собствено мнение е, че тъй като сте най-вече трябва да има база данни за проверка на някои области може да както и само с един механизъм за проверка и да не мъчите с JavaScript на всички. Причината за използването на JavaScript, както добре е да се намали натоварването на сървъра. Ако най-страница-1 екрани се отхвърля първи път кръгла тогава да, JavaScript може да направи това. Тя все още е по-нататъшно инвестиране на време и усилия при писане на системата.

Какво искате да направите, ако бях на ваше място, се получи на екрана на HTML работа, която включва този падащото механизъм искаш. Не PHP изобщо, просто фиктивно работен екран, преминава през W3 HTML validator. Не сте ли, че и той няма да бъде лесно да се получи един часа, когато сте на PHP в пътя си.

След това, с известна работа падащото система в място, можете да промените стойностите за тези от вашата база данни - че е малко един ред, независимо от това колко сложно завършва търсят. Това е една линия промяна на работеща система, така че е просто да тестват и да знаеш имаш работи правилно.

Има ли краен срок за това? Дали тя колеж проект - тя изглежда малко амбициозни, ако това е и ако наистина искате да отидете до добавяне на данни за валидиране механизъм.

Има ли изследване на собствения си компютър или да имате сървър някъде? Ако имате такава, е по интернет или на вашата локална мрежа?
Old 2 април 2008, 12:36
Член Група

Да това е колеж курс.
Какво сте обясни изглежда наистина трудни за мен и нищо не искал това, което сме били "научи", за да направя (учител гадно). Краен срок е следващия вторник, бих просто да го питам, но всичко, което казва е, че когато аз съм в е "тревожни" и той отнема завинаги да избирам 1 проблем, когато аз имам тона.
Ако само ние да използваме MS Access.
Old 2 април 2008, 12:53
Номер на групата

Как сте тестване за какво пишете? Знаете ли да сложите уеб сървър на собствения си компютър, или сте въвеждане кода си на друг компютър, за да разглеждате?

Всеки път, когато отидете до страницата, която е кода, който сте ми показа, View Source.

Копирай че за тази тема и ще видите, че той няма PHP в нея, и много далече от толкова много линии.

В PHP е бил използван в сървъра предварително процесор преди уебсървър изпратени ви страница. В PHP е създал линии на HTML.

Сега, доколкото не сте ли падащото таблица. Ако напишете в HTML само тогава ли ще можете да го видите в браузъра. Вие ще бъдете в състояние да провери това и да проверите, че тя наистина капки и че тя изглежда добре. Мисля, че трябва да направите това първо. Когато сте го, разгледайте страницата от уеб сървър и View Source и копие / поставете го тук отново, за да видите разликата. Виж, ако можете да получите Преглед Източник вариант да бъде чист HTML, че преминава през най-validator http://validator.w3.org/ (Трябва да се провери дали като http://validator.w3.org/ Интернет адреса на страницата си, ако имате уеб адрес за него, или вмъкване, че Преглед на изходния код в validator пряко).

Ако стигнем чисти HTML тогава получавате друг знак върху курсовата очаквам. Тогава можем да направим падащия таблицата идват от PHP, вместо HTML, от базата данни, и вие ще получите повече марки все още се приема че учителят може да следвате това, което вие сте прави.

Пазете говориш, аз очаквам ние ще успеят да намерят точните думи накрая.
Old 2 април 2008, 13:24
Член Група

Използването Dreamweaver 8, xampplite и localhost за да видите страниците, не могат да видите източник защото Терес грешка с код и никаква представа за HTML.
Reply

Register

Маркери

Подобни Конци
Нишка Нишка Начално Форум Отговори Последно мнение
Конфигуриране на MySQL с Apache GKman Уеб дизайн, Хостинг & SEO 2 28 Юли 2009 00:44
Безплатен Windows Desktop MySQL Editor Hybr! Г Уеб дизайн, Хостинг & SEO 2 6 юли 2009 03:59
MySQL и хостинг компания MySlowQuietLife Уеб дизайн, Хостинг & SEO 4 22 Feb 2008 03:25
Уебсървър помогне с MySQL Drewski526 Уеб дизайн, Хостинг & SEO 1 19 ноември 2007 13:21
Нишка Инструменти

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Компютърни сок.

Осъществено от vBulletin ® Copyright © 2000 - 2009 Jelsoft предприятия ООД SEO от vBSEO © 2009, Crawlability, Inc