![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Jak mogę to zrobić za: a), wybierając z listy przedmiotów b) dwa pola do edycji zamówienia (na przykład) Czy ktoś wyjaśni również kod do mnie należy. Appreciated. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Jest to przegląd rozbili obóz na poziomie, nie jestem pewien czy to co jest potrzebne, czy nie, już nie powiedziała, jakie masz doświadczenie z HTML lub PHP. Czy to co chcesz lub nie zapewnia ona haka można rozszerzyć na.
Używasz PHP w serwera. Serwer jest wstępnie przetwarzania kodu PHP, aby zbudować kod html działy wysłać do klienta jako część kompletnego dokumentu HTML. Czy to prawda, do tej pory? Więc, co masz zrobić, to Ty decydujesz co html ma do powiedzenia. Napisz pozorowany dokument HTML wygląda dokładnie tak chcesz, aby dokument końcowy wygląd. Będzie mieć listę rozwijaną w niej między innymi i będziesz miał napisane manekina pozycje w nim, aby spojrzeć w prawo. Wtedy całkowicie przetestować html tak jest doskonały. Nie pochodzą z bazy danych, po prostu wygląda dobrze, ale musisz to zrobić dużo. Rozwijane menu wyboru kodu powinna działać już na tym etapie i nie ma nic wspólnego z php. Następnie należy podjąć listę rozwijaną i przekształcić go w php, ewentualnie przy użyciu echo pisać html. Trzeba się jednak próbki danych, ale jesteś rozpoczęciu wstępnego procesu. Uruchom go i sprawdź html otrzymasz obecnie jest identyczny z poprzednim kroku. Masz swoje bazy danych MySQL. Napisz kilka php, aby go otworzyć i (jeśli chcesz), aby je zamknąć. Zameldowanie nie ma zmian i html nie dotyczy. Wreszcie, zmiana twardego kodowanych bitów echo'd html w dziedzinie wartości z SQL odczytu bazy danych. To małe skrętu który umożliwia elastyczne serwer dostarcza danych z bazy danych zamiast twardych kod, to jest po prostu, że niewielkie zmiany, które przewiduje swoje funkcje. Jaka część jesteś stuck on? My System: Tim
|
|
| |||
| |||
| Znam bardzo nic o php. Potrzebuję kod, który będzie link do mojego stołu i umożliwić mi wybrać pewnych dziedzinach? |
|
| |||
| |||
| Masz już wtedy tabeli bazy danych? Czy masz jakieś html dodać jeszcze do php? |
|
| |||
| |||
| <! DOCTYPE HTML PUBLIC "- / / W3C / / DTD XHTML 1.0 Transitional / / EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns = "http://www.w3.org/1999/xhtml"> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" /> <title> Edytuj element </ title> <? $ username = "root"; $ password = ""; $ database = "kawiarnia"; $ dbLink = mysql_connect (localhost, $ username, $ passwor d); $ QueryPointer = mysql_query ( "USE $ baza", $ dbLink); if (isset ($ _REQUEST [itemdescription])) ( $ sql = "update elementy zestawu itemdescription ='".$_ REQUEST [itemdescription ]."',"; $ sql = $ sql. quantityinstock =".$_ WNIOSEK [quantityinstock ].","; $ sql = $ sql. rounduptotal =".$_ WNIOSEK [rounduptotal ].","; $ sql = $ sql. batchprice =".$_ WNIOSEK [batchprice ].","; $ sql = $ sql. suppliername ='".$_ WNIOSEK [suppliername ]."'"; $ sql = $ sql. "gdzie Itemid =".$_ REQUEST [Itemid]; mysql_query ($ sql, $ dbLink); mysql_close ($ dbLink); ) ?> <form id="form1" name="form1" method="post" action="EditItem.php"> <select name="itemid"> <? $ sql = "select Itemid, itemdescription, suppliername z pozycji porządku itemdescription"; $ QueryPointer = mysql_query ($ sql, $ dbLink); / / print ( "<option>". mysql_num_rows ($ QueryPointer )."</ option> "); for ($ x = 0; $ x <mysql_num_rows ($ QueryPointer); $ x + +) ( $ item = mysql_fetch_assoc ($ QueryPointer); if ($ item [ "Itemid "]==$_ REQUEST [Itemid]) ( print ( "<option value=".$item["itemid"]." selected>". $ item [ "itemdescription"] ".". $ item [ "suppliername "]."</ option>"); ) w przeciwnym razie ( print ( "<option value=".$item["itemid"].">". $ item [ "itemdescription"] ".". $ item [ "suppliername "]."</ option>"); ) ) ?> </ select> <p align='center'> <input type="submit" value="Edit item"> </ p> <p> </ form> <? if (isset ($ _REQUEST [Itemid])) ( $ sql = "select Itemid, itemdescription, suppliername z pozycji gdzie Itemid =".$_ REQUEST [Itemid]; $ QueryPointer = mysql_query ($ sql, $ dbLink); $ pacjenta = mysql_fetch_assoc ($ QueryPointer); print ( "<form id=\"form2\" name=\"form2\" method=\"post\" action=\"EditItem.php\"> <label> Pozycja Opis <input type=\"text\" name=\"itemdescription\" value=\"$item[itemdescription]\"/> </ label> <p> W <label> Ilość akcji <input type=\"text\" name=\"quantityinstock\" value=\"$item[quantityinstock]\"/> </ label> </ p> <p> <label> obławę Razem <input type=\"text\" name=\"rounduptotal\" value=\"$item[rounduptotal]\" /> </ label> </ p> <p> Cena <label> serii <input type=\"text\" name=\"batchprice\" value=\"$item[batchprice]\" /> </ label> </ p> <p> Nazwa dostawcy <label> <input type=\"text\" name=\"suppliername\" value=\"$item[suppliername]\" /> </ label> </ p> ) ?> </ form> </ body> </ html> Thats my kodu na minutę i potrzebują Itemid i itemdescription do stawienia się jako listę rozwijaną, aby wybrać rekord z mojej pozycji tabeli do edycji. Ponadto, gdy użytkownik wartość nakładów w dziedzinie (w nowej tabeli przedmiotów na przykład), ale wprowadzić go w niewłaściwej formie jak i tworzenia komunikatów o błędach? Bo nie ma po prostu nie działa, a użytkownik nie wie, że nie zostały wpisane do tabeli, prawda? |
|
| |||
| |||
| Ponadto, kiedy użytkownik chce złożyć zamówienie Chciałbym je móc wprowadzić ilości i postaci, aby przywołać całkowitą cenę poprzez pomnożenie batchprice (pozycje tabeli) przez ilość zamówionych .. W MS Access SQL byłoby coś takiego: SELECT items.ItemID, items.BatchPrice, orderitem.QuantityOrdered [BatchPrice] * [QuantityOrdered] AS TotalPrice Z ordersplaced pozycje INNER JOIN orderitem NA items.ItemID = orderitem.ItemID; ale jak mogę to zrobić w php / sql mój? |
|
| |||
| |||
| Myślę, że nie można zobaczyć html drewna dla php drzew w chwili, dlatego zacząłem z tym przegląd. Jeśli siedzieć jak klient w przeglądarce i Pokaż źródło na tej stronie, po prostu, aby zobaczyć wygenerowane html, istnieje wiele brakuje. Nie / head, body, it's szkieletowych i dostawanie ono ustalone po you've got PHP pracy jest o wiele trudniejsze niż uzyskanie go przed jakimkolwiek kod php. Twoja listę rozwijaną musi być roboczego html listy rozwijanej w miarę klienta zainteresowanego, tthat co jego przeglądarce zostanie zwrócona, jego przeglądarka nie będzie widzieć żadnych Itemid php lub itemdescription php to tylko będzie widzieć wartość w HTML ustawienie. You're gospodarstwie sześć żonglerka piłki w rękę i próbuje wyrzucić je wszystkie w powietrzu na raz, zamiast pierwszego, drugiego, trzeciego, czwartego. Istnieją dwa sposoby weryfikacji danych i możesz kod tylko jednej z nich lub obydwu można kod. Dwa etapie sposobem jest javascript poprawności składni każdego pola na komputerze klienta i odmawia złożenia formularza do serwera, dopóki jest czyste. To jest swego rodzaju "Oh, adres-1 ma być od 3 do 24 znaków i jest to obowiązkowe, spróbuj ponownie" ekran lustracji. Drugi jest formularz na stronie-1-X wzywa strony, które potwierdza niczego - składni lub bazy danych wyszukiwania. To może powiedzieć "nie mam tego kodu pocztowego na mój kod pocztowy plik" na przykład. Jeśli stwierdzi błąd wysyła z powrotem strona-1 do korekty, jeśli wszystkie pola na PO były czyste, to przekierowuje do strony całego PO-2 na następny etap w procesie. Po stronie-X zatwierdzone wszystkie pola wówczas strona-X-2 lub strona może zrobić wszelkich aktualizacji bazy danych stron-1 został żądając. Moim zdaniem jest to, że ponieważ w większości muszą mieć bazy weryfikacji niektórych dziedzinach można również tylko jeden mechanizm zatwierdzania i nie niepokoić z JavaScript w ogóle. Powodem wykorzystaniem JavaScript oraz jest zmniejszenie obciążenia serwera. Jeśli większość strona-1 ekrany dostać odrzucone pierwszym razem to tak, JavaScript może to zrobić. Jest jeszcze dalszych inwestycji w czasie i wysiłku podczas pisania systemu. Co będę robić, jeśli byłeś, to się ekran html pracy, które obejmuje ten rozwijanej mechanizm chcesz. Nr php na wszystkich, tylko manekina działa ekran przekazuje w3c validator html. Nie ma i że nie będzie łatwo uzyskać, kiedy masz php w sposób dobrze. Następnie z listy rozwijanej znane pracy systemu w miejscu, można zmienić wartości te z bazy danych - to bit jest jednym wierszu niezależnie od tego, jak skomplikowane kończy się patrzy. Jest to jedna linia zmiany do pracy systemu, tak to proste do testowania i know you've got działa poprawnie. Czy ma pan na ten termin? Czy kolegium projektu - wydaje się nieco, jeśli jest ambitny i jeśli naprawdę chcą iść w miarę dodawania mechanizm walidacji danych. Czy badania na własnym komputerze lub masz serwer gdzieś? Jeśli masz, to w Internecie, czy też w sieci LAN? |
|
| |||
| |||
| Tak to kolegium kursach. Jak wyjaśniono już wydaje mi się bardzo skomplikowane i nic podobnego, co nam się "nauczył" zrobić (nauczyciel bani). Termin jest następny wtorek, chciałbym tylko zachować prosząc go, ale wszystko mówi się, że tam, gdzie Ja jestem na to "niepokojący" i on ma zawsze do sortowania obecnie 1 problemu, kiedy mam ton. Jeśli tylko możemy użyć programu MS Access. |
|
| |||
| |||
| How are you testowania co piszesz? Czy umieszczenie serwera na swój komputer, czy może umieścić kod na inny komputer, aby przeglądać? Tak czy inaczej, kiedy przejść do strony, która ma kod you've shown mnie Pokaż źródło. Kopiowanie, że do tego wątku, a my zobaczymy, że nie ma go w php, a nigdzie w pobliżu wielu linii. PHP zostało wykorzystane w serwerze przed procesor przed serwera Wysłaliśmy strony. PHP stworzył linie html. Teraz masz do tej pory nie dostałem listy rozwijanej tabeli. Jeśli piszesz tylko jedna znasz html następnie będzie można zobaczyć go w przeglądarce. Będziesz mógł przetestować go i sprawdzić, czy to rzeczywiście spada w dół i że wygląda dobrze. Myślę, że musisz to zrobić w pierwszej kolejności. Kiedy to uczynił, przeglądać strony od serwera i Pokaż źródło i kopiuj / wklej go tutaj znowu tak widzimy różnicę. Sprawdź, czy możesz uzyskać View Source wersja do czystego HTML, które przekazuje na validator http://validator.w3.org/ (można sprawdzić, czy poprzez nadanie http://validator.w3.org/ adres internetowy strony, jeśli masz go na adres internetowy lub wklejanie że Wyświetl kod źródłowy do validator bezpośrednio). Jeżeli otrzymujemy czysty html następnie pojawi się inny znak na kursach Spodziewam. Następnie możemy listy rozwijanej tabeli pochodzić z php zamiast html, z bazy danych, a otrzymasz więcej znaków wciąż zakładając, że nauczyciel może się to, co zrobiłeś. Keep talking, Mam nadzieję, będziemy w stanie znaleźć odpowiedniego słowa ostatecznie. |
|
| |||
| |||
| Korzystanie Dreamweaver 8, xampplite i lokalnym w celu wyświetlenia strony, nie można wyświetlić źródło bo theres błąd z kodem i bez pomysłu na HTML. |
![]() |
|
| Zakładki |