rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Web Design, Hosting & SEO

Register

PHP, MySQL, tworzenie listy rozwijanej, że ma pola z tabeli w mysql

Reply

Narzędzia wątku
Old 2. kwietnia 2008, 13:41
Grupa dawcy

alright. A masz ważne bazy mysql, że nie widzę zbyt.

Załącznik jest co Próbuję dotrzeć. I to się częściowo z PHP i HTML, a częściowo w wyniku obu jest taki sam, gdy widzi w przeglądarce, ponieważ PHP wykonała i pisemne html obecnie.

Oto Pokaż źródło, które wskazuje, że nie ma php pozostawione przez czas swojej przeglądarki widzi kod ...

<! DOCTYPE HTML PUBLIC "- / / W3C / / DTD XHTML 1.0 Transitional / / EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title> Edytuj element </ title>
<form id="form1" name="form1" method="post" action="EditItem.php">
<select name="itemid">
<option value=Milk> 2 litra częściowo odtłuszczone Johnson Gospodarstwa </ option>
<option value=Eggs> 2 litra jaj Johnson Gospodarstwa </ option> <option value=Chickenbones> 2 litra łososia Johnson Gospodarstwa </ option> <option value=Milk> 2 litra chickenbones Johnson Gospodarstwa </ option> <option value = Jaja > 2 litr częściowo odtłuszczone Johnson Gospodarstwa </ option> <option value=Chickenbones> 2 litra częściowo odtłuszczone Johnson Gospodarstwa </ option> </ select>
<p align='center'> <input type="submit" value="Edit item"> </ p> <p>
</ form>
<form id=form2 name=form2 method=post action=EditItem.php>
<label> Pozycja Opis
<input type=text name=itemdescription value=Milk>
</ label>
<p>
W <label> Ilość akcji
<input type=text name=quantityinstock value=214>
</ label>
</ p>
<p>
<label> obławę Razem
<input type=text name=rounduptotal value=300>
</ label>
</ p>
<p>
Cena <label> serii
<input type=text name=batchprice value=0.83>
</ label>
</ p>
<p>
Nazwa dostawcy <label>
<input type=text name=suppliername value='Johnson Farms'>
</ label>
</ p>
</ form>
</ body>
</ html>

Dodałem brakujące </ head> i <body>, zmieniłem wszystkie <? do <? php i rodzaj bodged drugiej kodu, ponieważ nie mam do pracy z bazą danych.

Przeważnie you've got prawo rzeczy, ale to nie będzie łatwo stwierdzić, czy nie można wyświetlić źródło you're piśmie, że tylko latający niewidomych w kurzawa.

Które przeglądarki są gapisz z localhost?
Dołączone Miniatury
PHP mysql, creating a drop down list that takes fields from table in mysql-php1.jpg  

My System: Tim

Procesor (y):
Athlon 64 3500 +
Płyta główna:
ASUS A8N-VM CSM
Pamięć RAM:
Corsair PC3200 CL2 DDR-400 2GB
Karta graficzna (y):
nVidia GeForce 6600 512MB
Karta dźwiękowa:
Cherry RS 6000 m klawiatury
Hard Drive (s):
Barracuda.7 + 2x200GB 58MB / s utrzymania
Optical Drive (s):
Samsung DVD-ROM TS-H352
Case / PSU:
Thermaltake Soprano
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Telewest 2x20Mb/sec
Monitor (y):
SXGA płaskoekranowe
Operating System (-y):
Slackware (2.6.27.7) (Fluxboksa)
Old 3 kwiecień 2008, 05:06
Członek grupy

IE
Old 3 kwiecień 2008, 05:23
Grupa dawcy

Jeśli czytasz http://www.mredkj.com/tutorials/tips_ie.html można uzyskać źródło do pracy? Jeśli nie możesz zobaczyć wyjście html przez php następnie I'm not sure how you're oczekiwać, aby móc pobrać kod poprawne.

Nie jestem pewien, czy Ciebie pochwycilismy punktu że webserver czyta php, ale nie wysyła go do przeglądarki klienta. Klient przeglądarki nie rozumie php w ogóle. Jeśli widzisz dowolny kod PHP w przeglądarce, oznacza to, że nie zostały zużyte przez serwer WWW, ponieważ nie jest on ważny php, więc wstępnie procesor ignoruje i przeglądarki kończy myślenia to tylko tekst Mam nadzieję.

Powiedz mi, jeśli coś mogę pomóc, I've lost kontakcie z co to jest, który chcesz osiągnąć w tym wątku. I've ponownie ją przeczytać i zrozumieć, dlaczego I've powiedział co napisałem, ale jeśli to nie sens ci ja jestem zły osobę zapytać.
Old 3 kwiecień 2008, 05:56
Członek grupy

Ok, dzięki za próby, ale nadal nie ma pojęcia, co I'm doing.
Braku.
Old 3 kwiecień 2008, 07:33
Grupa dawcy

I'l starają się rozwikłać poziom, mam nadzieję, że trochę pomaga.

Został zainstalowany Apache, PHP i MySQL. You wrote niektórych kod Dreamweaver i zapisany jako X.php a następnie wykorzystane w programie Internet Explorer przejdź do localhost / X.php - Myślę, że obaj zgadzają się tak daleko.

Chcę ci coś pokazać. Uruchom swój notatnik i skopiować do niego:
Kod:
<html> <head> <title> przykład nagłówka </ title> </ head> <? php echo "To jest <body> <h1> przeglądarce szczegóły </ h1> </ body> </ html>"; echo "<p> Jesteś czytanie z tego". $ _SERVER [ "HTTP_USER_AGENT'].'</ p>";?> </ body> </ html>
Teraz zapisz, że jako c: \ xampp \ htdocs \ cj.php

Ludzie na localhost / cj.php i zobaczyć, co to zrobił. Apache przeczytałby cj.php. The. Php typ pliku mówi Apache przenieść zawartość do php opakowaniu. PHP pakiet uruchomić kod pomiędzy <? Php i?> Tagi i tak długo, jak kod był ważny to wszystko zostało wykupione. Kod miał echo (który jest prawie taki sam jak wydruku), który napisał kilka ważnych html w miejscu kod został usunięty z. Następnie php pakiet wydanych produkcji z powrotem do serwera Apache, który wysłał go do przeglądarki.

You've php wykorzystywane do tworzenia kodu HTML. That's all it's done. Kod HTML jest napisane, że musi być ważne i to nie różni się, w jakim byłby bez pisemnej if you'd nie istnieje w PHP. W przeglądarce Pokaż źródło i spojrzenie na html przeglądarce została podana, to mówi (na moim komputerze)
Kod:
<html> <head> <title> przykład nagłówka </ title> </ head> <body> <h1> to przeglądarce szczegóły </ h1> </ body> </ html> <p> Jesteś czytanie tego z Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv: 1.8.1.12) Gecko/20080201 Firefox/2.0.0.12 </ p> </ body> </ html>
To nie to, co zostało zapisane na dysku z notatnika. That's what PHP system stworzony dla Ciebie.

Teraz dostęp do bazy danych Ciebie napisał kilka kodu PHP, który może lub nie może działać. To samo się stało. Apache będzie czytać swoje. Php pliku i przekazać go do php systemu. Co to dostaje z powrotem (jeśli miał czyste składnia!) Jest tylko html i nic więcej. Będzie ona miała cena jednostkowa jako "£ 0,43" i opis jako "pepsyny 125ml saszetka" zamiast nazwy pól można pierwotnie kodowane. To, co trafi do przeglądarki. Przeglądarka nie zobaczysz kod PHP na wszystkich, ze wszystkimi szczęścia.

Aby zbudować ten system, to znacznie łatwiej zrobić krok na raz, najpierw napisać plik HTML, który jest ważny html i wygląda ten sposób ostatecznej wersji będzie wyglądać. Musisz sprawdzić, czy jest to dobry html, nie przetestuje go w jakiś sposób. To staje się dobrym przykładem html plik, który ma swój kod PHP do generowania dla ciebie. To bardzo podobny kod pokazałem ci w post # 11.

Następnie można wykupić wszystkie "£ 0,43" i "pepsyny 125ml saszetka" miejsce posiadaczy i zastąpić je z nazwami pól z bazy danych kod PHP na tyle, aby uzyskać wartości z bazy danych. To całkiem blisko do kodu wykazało w post # 5. Musisz napisać post # 11 kod pierwszy test, który przed i możesz spróbować napisać post # 5 kod, ponieważ jest zbyt dużo, aby obsłużyć w jednym skoku, pisanie całej strony czystej w jednym etapie. Po zakończeniu zmiany przykładowy kod do produkcji właściwego kodu z PHP i baza danych została otwarta czytamy w nim masz testowania kodu PHP i masz cel cel - uczynienie przeglądarki zobacz sam, jak rozpoczęła się, gdy Ci napisał swój przykład i testowałem to. Dlatego możliwość Wyświetl Źródło sprawach tak dużo, więc można porównać produkcji kod html z docelowego kodu HTML. Nie wiem, innym sposobem widzenia to wiedzieć, co ona mówi.

Tak, są ludzie na świecie, że można napisać cały rzeczą w jednym kroku i zarządzać przetestować tak to czyste i pracuje. That's what ekspertów zrobić. Wolę pamiętać "keep it simple" lekcji i zabrać ją w etapach.

Przeczytaj i powiedz mi, że to, co nie jest wyłowić sens.
Old 4 kwietnia, 2008, 06:49
Członek grupy

Prawo, jakby się gdzieś dzisiaj.
Mam prostą aktualizację .. postaci rzeczy, ale zastanawiałem się, jak mogę zrobić usunąć zapytania (? Myślę ..), gdzie użytkownik może wybrać pozycję z listy rozwijanej i go usunąć. Myślałem, że może po prostu korzystać z tych zmian i aktualizacji zapytania aktualizacji części usunąć, ale nie ma usunąć rodzaju przyciski.

Zapytany jeden z facetów w mojej klasie, co było jego jak i on miał jedynie kilka linii. Czy googled, ale nie rozumiem.
Chcę, aby móc usunąć poszczególne pozycje z pozycji tabeli.
Old 4 kwietnia, 2008, 07:57
Grupa dawcy

Aktualnie "edycja pozycji". Zrób kopię tego, co robisz tam i etykieta to "usunąć pozycji". Miałeś przedmiot chciałeś edycji, teraz jest to element, który chcesz usuwanie.

Nie masz kodu, który obecnie zajmuje się edytować. Zrób kopię tego i znakować je usunąć.

mysql_query ( "DELETE FROM kartę-GDZIE item = x". $ item) or die (mysql_error ());

(mysql_error tych bitów jest wykupił muszą być tam naprawdę, jeszcze będziemy mieli bazy danych kod błędu i po prostu prowadzić niezależnie. Musisz się nią zarazić, jeśli badania, dzięki czemu można je prężnie działa, a następnie mysql_error nie zawsze się tak zdarzyć w realnym życiu).

Mam nadzieję, I've misunderstood co było pytania. Co mogę założyć, że to nie prawda?

Wiem, co ja nie rozumiem, ale - "ale nie ma usunąć rodzaju przyciski" - należy używać oprogramowaniem do wygenerować mysql składnię i nie wiem jakie oprogramowanie jest. Być może część Dreamweaver. Wszystkie Mam tu jest edytor tekstu bez usuwania rodzaju przyciski, więc można zobaczyć, dlaczego mamy problemy z uzyskanie całej idei.
Old 4 kwietnia, 2008, 08:09
Grupa dawcy

Brzmi to dokładnie tak jak na kursach, że tym razem nie powiodło się w ubiegłym roku! Nie w ten sam kurs, jak mi jesteś? Znalazłem www.w3schools.com być bardzo pomocne. Użytkownik wydaje się obecnie lucked z uzyskaniem pomocy od Spot, Im pewno będziemy mieć pracy i prowadzenie witryny przed strony w terminie! Powodzenia
Old 5 kwietnia 2008, 03:13
Członek grupy

Nadal o usuwanie Co muszę wziąć ze edytować?

I meant Wstaw> Formularz> Przycisk w Dreamweaver, jak tam jest przedłożenie i ukryte itp.
Old 5 kwietnia 2008, 07:25
Grupa dawcy

Rzecz jest, nigdy nie używane Dreamweaver.

Co wydaje mi się, że używając co skutecznie program generatora jak Dreamweaver daje innym całego poziomu, aby dowiedzieć się, z wyjątkiem tego, że niektórzy ludzie (I'm mówić ogólnie, nie jestem ci Samantha oddanie do hotelu), niektórzy ludzie mogą skorzystać z generatora bez nauki do odczytu lub zapisu, co generuje.

Jest całkiem możliwe, że Dreamweaver jest wystarczająco dobre w systemach generujących Dreamweaver, że użytkownik nie musi wiedzieć, jak odczytywać ani zapisywać mysql oświadczeń lub składni PHP lub HTML. Jeśli jest tak, że to "nauczyć się korzystać z Dreamweaver" oczywiście ktoś pozwoli wygenerować miejscu od podstaw, nie znając żadnych oświadczeń mysql, php lub składni lub tagów HTML i może być szybki sposób stać się na piśmie właściwy stronie internetowej.

Jeśli Dreamweaver faktycznie nie wszystkie prace, a osoby nie muszą także wiedzieć, jak pisać i czytać MySQL oraz PHP składni i znaczników HTML, a następnie nauki Dreamweaver na górę nauki mysql oraz składni PHP i HTML tagów wydaje się trochę napowietrzną do mnie.

Anyway, that's why Gdybym kogoś do programu nauczania I'd Dreamweaver ich strony nie na wszystkich. Jeśli, z drugiej strony, były uczace Dreamweaver oczywiście wtedy będę. Gdybym naukę "stworzyć własną stronę internetową", a następnie mogę lub nie mogę. W nauczaniu programowania wygląda dla mnie jak to zostanie w drodze.

Gdy mówiłem "Aktualnie" edycja pozycji "I was talking about przycisk polecenia na kod HTML, który jest oznaczony jako" edycja pozycji ", a nie jakiekolwiek instrukcje Dreamweaver. Byłem sugerując że kopia html kod, który sprawia, że polecenie może zostać etykietą przycisku "Usuń element" i mysql oświadczenie w moim post by wykonać zadanie, jakby była w POST stronie przycisk polecenia nazwie.

That's how I Program większość czasu, biorąc bitów już napisane i przetestowane i ich kopiowanie i zmienianie kopii zrobić coś podobnego, ale nie identyczne. Właściwie posiedzenia w dół i pisania kodu jest całkowicie świeży ekscytujące, ale czasochłonne. Re wykorzystujących elementy znane prace przyspiesza proces. Nie tak jak kopiowanie kodu od kogoś innego na własne źródła, ponieważ mam dużo tinkering umieścić go w moim własnym stylu, gdzie będę czuć się komfortowo, a to trochę potrwać do wszystkich konwencji nazewnictwa zmiennej pasuje do reszty mojego programu, ale będę jeszcze czasem zrobić zamiast pisać od zera. Kod innych ludzi napisane, że ja zawsze liczyć na to, jak rzeczy nazywam rutyny poprzez API. Jestem programistą aplikacji wnoszenia ogromne istniejących funkcji poprzez niezależnie Application Programming Interfaces są dla mnie dostępne. Piszę 1%, co się faktycznie uruchomić mój kod jest jak przejrzeć dżemu na grubości plasterka buttered toast. W 99% złożoności co faktycznie wykonuje komputer jest już w pełni przetestowane i pracy, mój 1% nowych rzeczy Próbuję dostać prawo, które wykonuje rzeczywistej projektowania nowego systemu I'm wykonawczych. Ta linia jest mysql_query API wezwanie do kogoś innego kodu, który jest znacznie bardziej skomplikowana wewnętrznie niż cokolwiek piszę, a miliony innych programistów są również, podobnie jak mnie, opierającą się na pracy mysql_query bezbłędnie. We're all piśmie różnych ekranu aplikacji though.

Tak - jest tam ktoś na miejscu, które jest dobre przy użyciu Dreamweaver, który może zmniejszyć się i powiedzieć, co robić?

Widzę, dlaczego powiedział pan wcześniej, że bity I've temat HTML i PHP to "nic podobnego, co nam się" nauczył "do zrobienia", jeśli były nauczane jak zrobić stronę internetową za pomocą Dreamweaver i nikt nie jest objęte html lub php.

Mam nadzieję, już nie są w posiadaniu lub powrót slowed Ci w wypełnieniu tego trochę kursu.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.