rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Web Design, Hosting & SEO

Register

Reply

Narzędzia wątku
Old 12 czerwca 2009, 04:52
Nowe państwa grupy

Hi All,

Jestem zupełnie nowy na projektowanie stron www i I'm learning rzeczy od podstaw z niektórymi online tutorials / screencasts. Potrzebuję trochę pomocy od was chłopaki.

Mam cztery div w moim znaczników. Jeden z nich to "wrappera" div natomiast pozostałe trzy divs do wyświetlenia obrazu i treści. Mam w środku "wrappera" div. Wszystkie trzy div ciągu ma jednakową szerokość, a także równego lewego i prawego marginesu. Strona wygląda bardzo sposób chcę to patrzeć, ale kiedy zaczynają powiększyć po pewnym momencie rozpoczęcia nakładania obrazów.

Również kiedy zwiększenie / zmniejszenie max szerokość dla "wrapper" div innych divs w niej nie są dostosowane jednakowo. Użyłem% na szerokość i margines i uważa, że należy dbać o to. Co robię źle ... proszę porad?

Potrzebuję pomocy z następujących czynności:

I 1.When zoom-in, dlaczego obrazy rozpoczęcia nakładania?
2.Przy I zresetować "wrappera" max-width, dlaczego nie inne divs utrzymać swoją pozycję?

Prosimy o poradę, jak mogę je naprawić? Mam również załączony moich znaczników pliku.

Thanks in advance!

Kod HTML:

Elastyczna Layout

To div1

To div2

To div3

Reguły CSS

Kod:

body (
margin: 0;
padding: 0;
)

# wrapper (
margin: 0 auto;
max-width: 60em;
border: 1px dotted blue;
height: 20em;
)

# div1 **
float: left;
szerokość: 30,1%;
margin: 0 1,6% 0 1,6%;
)

# div2 **
float: right;
)

# div3 **
float: left;
)

Dołączone pliki ElasticLayout.zip (4,7 KB)
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.