![]() |
|
|||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
|
|
Narzędzia wątku |
|
|
|||
|
|||
|
Hi All,
Jestem zupełnie nowy na projektowanie stron www i I'm learning rzeczy od podstaw z niektórymi online tutorials / screencasts. Potrzebuję trochę pomocy od was chłopaki. Mam cztery div w moim znaczników. Jeden z nich to "wrappera" div natomiast pozostałe trzy divs do wyświetlenia obrazu i treści. Mam w środku "wrappera" div. Wszystkie trzy div ciągu ma jednakową szerokość, a także równego lewego i prawego marginesu. Strona wygląda bardzo sposób chcę to patrzeć, ale kiedy zaczynają powiększyć po pewnym momencie rozpoczęcia nakładania obrazów. Również kiedy zwiększenie / zmniejszenie max szerokość dla "wrapper" div innych divs w niej nie są dostosowane jednakowo. Użyłem% na szerokość i margines i uważa, że należy dbać o to. Co robię źle ... proszę porad? Potrzebuję pomocy z następujących czynności: I 1.When zoom-in, dlaczego obrazy rozpoczęcia nakładania? 2.Przy I zresetować "wrappera" max-width, dlaczego nie inne divs utrzymać swoją pozycję? Prosimy o poradę, jak mogę je naprawić? Mam również załączony moich znaczników pliku. Thanks in advance! Kod HTML: Elastyczna Layout To div1 To div2 To div3 Reguły CSS Kod: body ( margin: 0; padding: 0; ) # wrapper ( margin: 0 auto; max-width: 60em; border: 1px dotted blue; height: 20em; ) # div1 ** float: left; szerokość: 30,1%; margin: 0 1,6% 0 1,6%; ) # div2 ** float: right; szerokość: 30,1%; margin: 0 1,6% 0 1,6%; ) # div3 ** float: left; szerokość: 30,1%; margin: 0 1,6% 0 1,6%; ) Dołączone pliki ElasticLayout.zip (4,7 KB)
|