rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Web Design, Hosting & SEO

Register

Gdzie rozpocząć programowanie

Reply

Narzędzia wątku
Old 19 stycznia 2008, 14:51
Członek grupy

Default Gdzie rozpocząć programowanie

Hey fellow TCF użytkowników

Jestem zainteresowany IT guy, I wanna be a projektant gier, po zakończeniu szkoły.
Jestem w wieku 15 lat prawie 16, i myślę, że nadszedł czas dla mnie, aby rozpocząć, aby dowiedzieć się jak program, wiem, że coś muszę siedzieć z mojego siebie, i ciężkiej pracy, aby być w dobrej, więc chcesz zacząć już teraz.

I just got a kilka pytań.
Jaki język programowania należy rozpocząć od? i gdzie można znaleźć przewodnik dla niej?

Mam do tej pory do pracy z HTML, CSS, a niektóre java.
Mam wypożyczyć książki o C + +, ale mam powiedział to nie był dobry język na początek z.
Old 19 stycznia 2008, 15:59
Banned Grupa

Cóż można spróbować -- http://www.w3schools.com/

Bardzo dobry samouczek tam, i jeżeli umieścimy czasu i wysiłku, you `ll odebrać to w żadnym momencie.

Myślę, że podstawowy HTML jest gdy chcesz uruchomić, poznają podstawowe znaczniki; <br> tj. </ br> - co link złamać.

Potrzebujesz więcej pomocy, daj mi znać.

Uważa Jason.
Old 19 stycznia 2008, 16:05
Grupa dawcy

C + + jest dobrym gier językowych, ale niektóre gry są tworzone w języku Java szczególnie mac / linux kompatybilny gier, słynnego runescape jest Java Applet
Jestem programista Java i znalazłem książki brilliant for Dummies
ale java składni pochodzi z c + + i nie wiesz, eksponujących raz jednym, isnt that hard to pick up innych
nadziei i pomógł

My System: Cewy to zastanawiam Macine

Procesor (y):
Intel Core 2 Quad q6600@3.2Ghz
Płyta główna:
asus p5q deluxe
Pamięć RAM:
4 gig 1066MHz OCZ SLI
Karta graficzna (y):
nvidia 8800 ultra evga ko
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
750 kabriolet Seagate, 32meg Wikisłowniku
Optical Drive (s):
3 ASUS DVD pisarzy, LightScribe
Case / PSU:
Lian-li armoursuite PC-P60
Chłodzenie:
tuniq wieży
Sieć / Internet:
podwójne porty Gigabit LAN
Monitor (y):
24 "Dell 2408wfp
Operating System (-y):
winfail Vista 64 | Ubuntu / Arch Linux
Old 19 styczeń 2008, 16:19
Członek grupy

Mam na podstawowy HTML, myślę, że to, gdzie powinno się rozpocząć, nie jest prawdziwe programowania, ale korzystać z niektórych z tych samych podstawowych rzeczy.
____

Znam C + + to powinno być jednym z najlepszych język programowania, i chcę się uczyć, ale Mam powiedział, że powinna ona być twarda, aby rozpocząć się z
Ja również wiedzieć, java alittle, jak i wielu mniejszych gier, są wykonane z java.

Ale to, co chciałem wiedzieć, który jest językiem programowania najlepiej rozpocząć się z?

Znam kilku z nich, ale nie które powinno rozpocząć się z
Python, grzmot, Java, C, C + +.
Każdy z tych, czy też inne, które będą easyer, kiedy to po raz pierwszy I'm gonna nauki programowania?

(Dziękuję za szybkie odtworzenie)
Old 19 styczeń 2008, 16:31
Grupa dawcy

Visual Basic jest najlepszym na początek, a następnie albo Java lub C + + one niemal identyczne, ale to nie java na Linuksa i Mac, a także okna, a także działa trochę szybciej i think
wiele programów java
firefox
LimeWire
usenext klienta
iTunes
ale jest do osobistych preferencji, co chcesz, aby
Old 19 stycznia 2008, 17:49
Grupa dawcy

Zacznij od czegoś przydatne. HTML nauczy was nic, PHP jest o wiele lepiej w tym względzie, ale myślę, że najlepiej można wybrać się Pythona.

Zacząłem z C + + i nie dobrze, chociaż. C + + będzie można uczyć dobrych nawyków programowania Java i VB są zbyt luźne i po przejdź do C + + będziesz szybko zasypany.

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 20 stycznia 2008, 06:55
Członek grupy

Oay, I'll try C + +, ale każdy teraz dobry przewodnik, który jest na bieżąco? książki I've czynszu nie jest w pełni aktualne, a nie masz nic do tej pory znaleźć w google (I'm a noob, jeśli chodzi o wyszukiwanie netto)
Old 20 stycznia 2008, 07:19
Grupa dawcy

This one's fine.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".
Old 20 stycznia 2008, 12:39
Członek grupy

Dzięki m8, I'll check it out ..

Och, jak i wiele lat do you guys think I'll muszą stosować się pro programowania? 10?
Old 20 stycznia 2008, 12:40
Grupa dawcy

5 id powiedzieć znać język wewnątrz i na zewnątrz

Register

Zakładki