rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > PC & Console Gaming

Register

Czarny ekran podczas wszystkich gier

Reply

Narzędzia wątku
Old 15 czerwiec 2009, 15:52
Nowe państwa grupy

Przede wszystkim, dzięki z góry za wszelkie rady może lub nie może być w stanie podać! I appologise, jeżeli jest to zły punkt, jednak mój crash występuje tylko podczas gry, a ja jestem pewien, co jest złe.

Mam zainstalowany niedawno nowy dysk twardy w moim komputerze (a Medion 8080XL) po pierwotnym dysku stał zbyt hałaśliwym ramach ogólnego użytku. Ponieważ instalacji XP SP3 i moje sterowniki, aktualizacje systemu Windows itp, komputer został behaving sprawnie.

Jednakże, mając zainstalowanych kilka gier; Pozostało 4 Dead, Star Wars Republic Commando, Battlefield 2 i Mass Effect, I szybko ustaliliśmy, że wszystkie gry zostały upaść od razu po załadowaniu poziomu. W wypadku jest natychmiastowy czarny ekran monitora, gdzie posyla wejściowego z komputera, a staje się odpowiadać na klawiaturze. Ja muszę trzymać przycisk zasilania w celu wyłącz go przed ponownym uruchomieniem go ponownie. Komputer jest w porządku jednak w powszechnym użyciu, i został uruchomiony gry na 1280x1024 przed zainstalowaniem nowego dysku twardego.

Wymagania systemowe;
- Pentium 4 3Ghz
- NVIDIA 7600GT 256MB
- Western Digital 160GB IDE HDD
- 2GB pamięci RAM DDR (nie wiem nic na temat taktowania, itp.)
- 350W PSU
- Na pokładzie AC97 audio
- Stock Cooler, itp (pytanie, czy chcesz dowiedzieć się więcej)

Kroki podjęte w celu rozwiązania problemu do tej pory;
- Służy do monitorowania temperatury SpeedFan, wszystko wydawało się dobrze z wyjątkiem nieco wysoka temperatura procesora
- Reduced CPU temp. ponownie obejmujących go Termálne Wklej, teraz pracuje na biegu jałowym 50 stopni, około 65 pod obciążeniem (nadal wysokie wiem, ale "bezpiecznego" temperatura wynosi 70 stopni wierzę).
- @ Rozdzielczość 640x480 z niskim ustawienia; L4D trwa 30 minut przed odcięte.
- @ Rozdzielczości 800x600 z niskim ustawienia; L4D działa na 5 minut przed odcięte.
- Wszystkie inne rezolucje, instant przycinanych na rozpoczęcie poziomie.
- Wszystkie dane PSU wygląd normalnej z SpeedFan.

Jeśli potrzebujesz innych informacji to proszę zwrócić się do mnie: D!
Old 17 czerwca 2009, 06:09
Członek grupy

próbował ponownie zainstalować sterowniki karty graficznej?
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.