rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > PC & Console Gaming

Register

Gra Deisign i modding lub .......

Reply

Narzędzia wątku
Old 11 Wrz 2008, 13:21
Grupa dawcy

Default Gra Deisign i modding lub .......

Kto jest ze? Kocham gier PC i gry zostały im gdyż wychodził. Aby powiedzieć postępy od kiedy zacząłem się do tego, co teraz jest niesamowite byłoby zaniżeniem. Spróbuj porównać Crysis z "gry", który składa się z słowa na ekranie, że mówi ekscytujących rzeczy jak "Pan na końcu holu. Możesz wpisać drzwi z lewej strony lub jedna z prawej strony. Type R na prawo i L do lewego .........

Anyways, którzy mody i jak zacząć? Jak o projektowaniu gry? Czy gra silników lub prawnie można "leasingu" je jakby? Znam kilka gier używanych oryginalnego silnika Doom i inne zwiać własnych. Każda gra Mam kupił ostatnio ma "fabryki wspierane" mod narzędzi. Widziałem grę główna witryny, w których deweloperzy będą faktycznie interakcję z moderów i pomóc im. jedna online klasy jak to było.
Old 11 Wrz 2008, 15:04
Grupa dawcy

Zacząłem przy użyciu Source SDK do mapy serwerów grałem w HL2 DM. Jego wielkie, aby rozpocząć i przez jego wolną. staje się bardzo proste, jeśli masz go zawiesić. Pamiętam kiedy byłem około 3-4 lat i grałem w Mega Race okna DOS. Dla mnie bardzo się gra isnt tyle greaphics, ale zamiast realistycznych ruchów i animacji ciała i surrouding. możesz banan wygląda banan, ale jeśli wygląda jak małpa o zajęcie kiedy peels, to wygląda źle, bez względu na to jak plaster. Będę desining moje gry wkrótce. Mam grupę przyjaciół, którzy są tak jak na to jak ja. Szczegóły na temat gry i historia linię coś postanowiliśmy nie dzielić się z innymi (dont wanna ktoś biorąc moje pomysły). Ale co mogę powiedzieć, że to, co mamy w sklepie, nigdy nie była wykonywana w innej grze do tej pory. Wszystkie nasze gry będzie niezwykle uniqe, i od tego, co mamy do tej pory, nie będzie miał około tygodnia stałych gry pokonać wszystko, co w trybie story. Zobaczysz i być w stanie robić rzeczy w multiplayer, które nigdy nie zostały wykonane wcześniej. I cant wait to get kolaż poziom edukacji w tej sprawie.

My System: Góra Secrit

Procesor (y):
Core 2 Duo E8500 @ 4GHz OC
Płyta główna:
Gigabyte GA-EP45-UD3P (P45)
Pamięć RAM:
mushkin 4GB DDR2 1066MHz
Karta graficzna (y):
GTX280
Karta dźwiękowa:
pokładowej (przynajmniej na razie)
Hard Drive (s):
WD WD6401AALS 640GB
Optical Drive (s):
Kliknij na link w podpisaniu więcej
Case / PSU:
Corsair CMPSU-750TX (750 WATT)
Chłodzenie:
XIGMATEK HDT-S1283 120mm Rifle
Sieć / Internet:
DSL średnich
Monitor (y):
30 cali 2650x1600 (i tak szybko)
Operating System (-y):
XP Home
Old 11 Wrz 2008, 15:16
Grupa dawcy

I'm prowadzić scripter na Dawn of Victory mod.

Dobry sposób na początek to wystarczy wybrać coś podobnego do mapowania lub skryptów lub coś budować portfel robi to dla tłumaczy modding, a przerwa w ten sposób.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 11 Wrz 2008, 15:37
Grupa dawcy

To wygląda cool węgla. I tylko na glanced, ale będzie ją czytać dalej później.

Ser, jesteś jazdy mi zwariowany koleś, to college lol. Użyj swojej pisowni. Ach, do diabła z tym, ja rzadko albo. Gry Fajnie, uruchom z nimi. Czy animatorem wyciągnięcie crap dla Ciebie? No, I'm not looking for a job lol, nie mogę korzystać tylko sprawdziany. I don't care, że wiele dla każdego z półtrwania gier. Tak mają kilka interesujących funkcji, ale dla mnie, to w zasadzie suck miarę gry jest zaniepokojony. Osobiście nie jestem zainteresowany w tym, co tak nazywam Nintendo problemy, (jak można nauczyć się obsługi komputera lub konsoli klucze weird ass ruchu), jak jestem w dobrej fabuły i wyzwanie.

Na przykład. I'm playing nowej grze STALKER. Mam uruchomić klucz i użyć klucza bandażem blisko siebie. Jeśli wciskamy klawisz bandażem Chcę trafić uruchomić, nie tylko nie działają, ale marnujemy bandażem. W prawdziwym życiu nie ma sposobu chciałbym tracić bandażem, kiedy faktycznie była chcących uruchomić. Nie jestem programistą, ale zagrał zbyt wiele gier, gdzie w razie wygrałem bandażem klucza przez pomyłkę to mówi, "nie potrzebują bandaż" lub coś podobnego, że nie Recources odpadów cenne ze względu na literówka. Nie chcę, aby używać obu rąk i stóp trafienie wierd niektórych kombinacji klawiszy podczas gdy mój język jest tylko we właściwej pozycji, aby można było ukończyć poziom. Dla mnie to retarded. Anyways, moja żona i kolacja just got home lol. Później.
Old 11 Wrz 2008, 20:42
Grupa dawcy

Statystycznie im w górę 9% w moim stanie do pisania fikcyjnych stuff (sądzę, że była to ISAT?) Ale mój pisownia jest straszne. Nie może dobre w pisowni. nie wiem dlaczego. Jestem w historii linii bardziej niż cokolwiek innego. A mój przyjaciel studiuje się więcej w zakresie gier koncepcji projektu, tak mam, że pokryte. I nie oznacza, jak za pomocą Wii aby przenieść rzeczy, mam na myśli rzeczywiste ruchy postaci w grze zrobić. aka, będzie dużo się dzieje przechwytywania ruchu. najprawdopodobniej w 1000 w miarę przechowywane ruchy iść. Jeśli chodzi o typy plików, znam wielu ludzi patrzy na programy, pliki, więc Wana zrobić coś podobnego jak plik extrention coś ---. Lol. Omg. Wtf. Rofl ya know, stuff like that, więc kiedy poeple przyjść do Spójrz na te pliki, będą myśleć, co oni czytania (w miarę rozszerzeń plików do anway)
Reply

Register

Zakładki